Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Toa poso odite na tie festivali i ocekuvate filmovi sto ke vi smenat zivot samo oti se izbrani da gi prikazuvaat na cinedays :p
Неточно. Конкретно за овој филм како и за 90% од тие што ги гледам на Синедејс, едвај чекав да објават дека ќе ги прикажат на Синедејс, за да ги гледам. Или подобро: за филмовите кои ги гледам на Синедејс обично сум хајпнат пред да објават дека ќе ги прикажат на Синедејс. Јас листата на тоа што би гледал таму ја правам уште многу пред да ја објават програмата, а не откако ќе ја објават, што значи не сум очекувал ништо од филмот поради фактот дека ќе го давале на Синедејс. Ете, конкретно, оваа година, освен Beasts, го чекав и Cloud Atlas. И тој го гледав таму. Тој ми е во топ 10 ever, овој во bottom 5 што сум ги гледал на кино.

Не знам како несреќно успеал да ги спореди овие два филма типов од видеово... она што го кажува за алатките на драматургија се однесува на секој друг наративен филм.

https://www.imdb.com/title/tt0114592/ Некој да ми поможи со превод на англиски за филмов или торент за филмот? Сегде го пребарав и го најдов со руски синхро, ама не можам превод да најдам.

https://www.imdb.com/title/tt0114592/ Некој да ми поможи со превод на англиски за филмов или торент за филмот? Сегде го пребарав и го најдов со руски синхро, ама не можам превод да најдам.
А филмов го бараш, а? а?
1588366359498.png

Го има на приватен тракер за rare movies, Cinemageddon.
Некаков си VHSRIP/DVD-R е, претпоставувам дека е рип од касета, па го напраиле као демек на двд да се пушта.
Не знам дали има превод, ќе симнам ќе видам ќе пробам да ти пуштам до утре вечер ако уште си желен.

Еве кои разбираат филмска уметност. Hint: тоа се 1 и 4, а сигурно не се 2, 3, 5 и 6 :D:D
1588506009333.png
Хаха, од една страна ме нервира разноликоста, од друга страна ме воодушевува :D

Те предизвикувам да постираш слика каде што не е убав!!!
Прелесно. Секоја рандом слика најдена на интернет.

Еве пример:
maxresdefault.jpg

или:

Henry-Cavill-Shirtless-Miami-August-2016.jpg

:pov:

Хахаха па првиот му е нормален филм, воен.. не треба да те изненадува.
А вториов... вториов се граничи со нормалата, иако малку забегува.
Откако се појави сценава се заљубив у филмот. Исечена ми е и си ја пуштам редовно.

Се мислам дури и да му ја сменам оценката во 10.
Тоа ќе се случи можеби откако ќе ја гледам екстендед верзијата за која Малик рекол дека според него е „сосема друг филм“.

Што се случува со whatto у последен период шо знам можеби правам преговори за снимање документарец и водење непрекинати дијалози на скајп со ирски режисер-аматер кој веќе некој период пробува да исплива на површина булшит :pos:какви ирци какви бакрачи.
Е сеа пред некој ден гледам фолдери и ситуацијата ви кажувам е тотално искочена од контрола there is no turning back :pos:.На почетокот имав само еден фолдер кој гласеше ''Филмски новогодишемн фестивал whatto'' тс додуша и ми остана некој филмови загалвени у 2017 пред фестивалот е ајде си реков ги довршувам тие,довршувам фестивалот на чисто сум почнувам нов живот :vozbud::lolzz:pls bitch и као си тече времето торент сајтови си се отварат некој филмски постер ќе ти рипне у око и БУМ идеме симнување и како настануват тие филмови кои се лепат за око така се изоставуват тс се изоставува материјалот кои веќе е во компјутер и тука настанува брканица со време,бројки,наслови,режисери и се е каша попара.Да си се довршам имаше еден филмски фестивал и раштракани филмови,после одреден период решив да направам фолдер кои гласи''Се на КУП'' е сеа коа го отварате овој фолдер тука веќе ви треба мапа,компас,водич,храна сите потребни работи за опстојување во џунгла бидејќи овој фолдер требаше да претставува ред но наместо тоа тука имаме анархисти од филмови кои успешно направија демолирање на она што се вика организираност ОК имам удел и ја во тоа така?:pos:Ахм и во овој фолдер наречен ''Се на КУП'' има некаде 5 подкатегори е сеа ќе си речете еј па супер wait a minute :pos:wait for it :pos: Имаме Film club kajgana,filmovi download(сериозно има ваков фолдер :pos:),Нови филмови(жими се таков фолдер има :pos: ),и можеби ова е еден од најкреативните наслови кои гласи спремете се за ова ''Филмови'' :pos:и тука не застануваме има други филмови каде што не се во ниедна категорија :vozbud:НО ТОА НЕ Е СЕ ако одите во фолдерот Download таму ве очекуват уште филмови и тоа штотуку излезени од фурна вруќи :pos:ви кажав.
Малце здив да земеме.
Викам да видам колку зафаќа целава ситуација коа да ги видам бројките 122 гига филмови :pos:и у download добро до душа тука е помирно жива среќа :pos:ама и тие треба да се изгледат.
Update:Само што отворив еден од фолдерите у ''Се на КУП'' и најдов фолдер у фолдер :pos:ова не запира и таму филмови/
Не ме крепат ни уште 100 пара очи :lolzz:

whatto vs movies
giphy.gif

Еден ден коа ќе ги средам сите филмови тоа ќе биде славје.
Чувајте се/

-whatto

Се сеќавате на ова дечки.(знам дека ве интересира што се случило)
Ми се еба лап топот,и сите филмови отидоа јабана.:pos:

Се сеќавате на ова дечки.(знам дека ве интересира што се случило)
Ми се еба лап топот,и сите филмови отидоа јабана.:pos:

Го отворив постот ама од умор не можев да читам и си замислив дека имам снајпер и ги пукам човечињава едно по едно. Дали сум нормален? :pos:
whatto.PNG

а овдека треба да се патиме со шака јадни герила маркетинг предатори.
Флегма,јас подржавам дека Митсубиши се врв,и се тоа! Ама ова што го напиша сега ми го скрши филмот... :place:
Јадни вие што продавате Митсу,сте имале мака од тројца тролови на форум!
Незнам од кој крај да почнам!
-Прво немате иста целна група!
-Второ,секоја клима денес вади 2.4kw на -7ц!
Тоа што они шиткаат климички за 19900ден,а што вашите влезни модели се дупло поскапи... е Ваш проблем!
-Трето,ќе цитирам еден стар пост(што ме мрзи да го барам сега) "Што сте се запнале толку! Ни кафе вари,ни садови мие!" Или да го врзам во контекстов: тоа е клима! Не е нуклеарна физика! Бела кутија на ѕидот што дува топло/ладно! Мање битно што знакче има на неа додека работи.
-Четврто,ако Стрелчо и компанија се "толку добри" продавачи... да си знам кога ќе почнам бизнис нив да ги ангажирам :tapp:
-Петто,ако толку не чинеле кинезите ваљда ќе разберевме до сега o_O
Да не редам понатаму....
Автоматски споено мислење:

Да се надоврзам на претходниот пост,иако рантот нема да ми биде спрема Флегма(човекот барем работи за тој бренд),туку наспрема оние што само "се палат" на брендови. Поентава не ми е само да ке*ам,туку да ги потсетам дека земјата продолжува да се врти.

Ај сетете се кој беа најдобри брендови за телевизори пред 10-15-20 години?!
Одговор:Панасоник прв,Шарп втор,Тошиба и Сони понатаму!

Сетете се кој беа најдобри телефони?!
Одговор:Нокиа,Ериксон,Моторола,Сони!

Категорија "остали славни имиња":Минолта,Рикон,Фуџифилм,Олимпус,ТДК...

Сите овие(а,намерно се сконцентрирам на јапански) брендови,своевремено биле врв во својата област,а некои и пошироко!

Периодов во карантин си правев 80' sci-fi маратон со филмови што ги немам одамна гледано или никогаш ги немам гледано сум ги пропуштил некако. Интересно е што луѓето во осумдесетите ја замислувале иднината со "japanese tech-corps" кои владеат со светот(уште повеќе отколку во 80-тите):rolleyes:
Мене лично многу ми се допаѓа таа естетика! Како пример ќе ја дадам последната сцена од Blade Runer со огромна неонска реклама на TDK во позадина на Рутгер Хауер додека умира!
Назад во реалниот свет... повеќето од погоре спомнатите компании:пропаднале целосно,биле купени,или конкретната дивизија излегла од тој бизнис! Така да не се колнете многу во некој бренд или производ;)
П.С. се надевам нема да го најдете постов премногу долг и глупав.Сепак е повеќе рекапитулација од лична перспектива :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom