Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Од тогаш почнав сериозно да размислувам за тоа и вчера ми беше досадно коа го видов Анон, си викам ајде бе. :D[DOUBLEPOST=1474985712][/DOUBLEPOST]Као да ги додадам тие у 2016та што сум ги глеал?

Кога му даваш оценка штиклирај specify the date you watched it и ќе можеш дневникот да си го започниш со филмови. :D

Кога му даваш оценка штиклирај specify the date you watched it и ќе можеш дневникот да си го започниш со филмови. :D
Каде беше оваа информација кога јас ТРАНЗИТИРАВ (всушност не баш) од IMDB во Letterboxd?
[Смајлито од MSN со ножот и оганот]

Каде беше оваа информација кога јас ТРАНЗИТИРАВ (всушност не баш) од IMDB во Letterboxd?

И јас ко тебе долго време запишував. Педери се, не кажуваат. :D[DOUBLEPOST=1475004650][/DOUBLEPOST]Sausage Party некој??

Последно уредено:
Сега во еден ден, мислам вчера беше, имаш означено милион филмови изгледани. :P

И јас тоа го видов после 300+ филмови начукани, и затоа го оставив профилот. :D Кога ќе имам повеќе време ќе си го средам со рандом датуми.

Него незнам дали го имам пофалено Brick дело на режисерот од епизодата со мувата во ББ и Ozymandias со Џозеф Гордон Левит, најверојатно го имаат повеќето овде гледано али за тапчовците е задолжително четиво според мене. :D

пример @Џонтра Волта :D

Zaso pobogu kec na children of men???
Koja tenzija, koja kamera i kinematografija...

Retko da se osetam ko da sum tamu so film ko so ovoj.
не ми беше по мерак филмов ич очекував многу али се разочарав и затоа си доби кец :D

War Dogs (y) (y) (y)

За мене лично еден од подобрите филмови годинава. Тоа што го очекував од Nice Guys го добив во филмов. Џона Хил е ѕвер. Значи некој можеби мисли дека глуми само исти ликови, али многу е битно да имаш screen presence. Секад кога се појавува на сцена (а 90% од филмот е тоа) е фациште и ја доминира секоја сцена максимално. Мајлс Телер за прв пат у историја не ми беше антипатичен. Хуморот си е топ. Причата си е топ (а и базирано на вистински настан е), некоја си социјална порака шо праќа исто топ. Ма све ми беше топ у филмов. Сега можда и ја претерувам и вие би очекувале некој неверојатно опасен филм. Али од мене филмов добива добра оценка, не може да го гледате а да не ви се допадне. (ваљда :D )

За мене лично (се повторувам со фразава али шо знам, ваљда мора у темава да не дојде до "Aaa vrska nemas ti kako taka gi lazes lugjeto deka e dobar mene ne mi bese"), филмов ги има сите makings за да биде култен филм во иднина.
Добри ликови - чек
Struggle на просечниот човек да стигне до пари што го прави филмов рилејтбл и после Х години - чек
Забава - чек
Позитивни критики - чек (ма да...можда за да биде култен треба да има тапа критики али не би требало да е проблем)
Не преголем хит на боксофисот - чек

ГАД БЛЕС ДИК ЧЕЈНИС АМЕРИКА![DOUBLEPOST=1475087041][/DOUBLEPOST]
Sausage Party некој??
Ја. Кај мене или кај тебе? hehe

Мене не ми беше нешто посебно. Као пробува Сет Роген нешто social commentary демек да направи со хранава, али пред се како комедија и не ми е нешто смешна.

Ма да...за фанови на Сет Роген е филмов. Ако ви се смешни повеќето негови филмови исто и овој ќе ви биде ваљда.

Swiss Army Man е дефинитивно најоригиналното парче филм некогаш направено во Холивуд, според мене. :P А за тоа дека е тежок, дефинитивно е, но ако го издржиш првиот пола саат, не гледам зошто не би го издржал и цел. Најмногу што ми се допадна е што под превезот на целата таа несериозна приказна, која што наликува на (овде ќе ја цитирам жена ми на поминати 15 минути од филмот) „комедија режирана од некој кој дефинитивно бил на тешки дроги“, изграден е еден комплексен лик (Хенк) каков што ретко кога можеме да сретнеме во денешно време во Холивуд. Додека го гледав филмот, цело време мислев дека нема шанси да добие погоре од 5 од мене. Измеѓу 4 и 5 се мислев, до душа. Но неколку саати откако легна, сфатив дека е само едно малку чудничко, одвратно парче уметност, поинакво од сѐ што некогаш било снимено за на филмското платно. За оригиналноста заслужува чиста десетка. Затоа се одлучив сепак мојата оценка за филмот да биде една солидна 7/10 - т.е. нешто измеѓу 4 и 10. :P

Ретклиф - :pov:+ :love:, Дејно - :zver: + :love:, музиката - :love::love::love::love::love::love::love::love:

Многу чуден филм! Ако нешто може да одговара најсовршено на описот - „не е за сите“, ова дефинитивно е тоа!

Imperium искочи добар. Предвидлив но сепак тензичен. Редклиф изглуми јако под стрес но не ми беше до толку убедлив на мене како што им беше на нацистиве :D

А Hunt For The Wilderpeople партали! Се неам смеено така на понова комедија. И оргиналниот саундтрак си гази.

Isto so zlate se soglasuvam za swiss army man, cudno legnuva odposle, imase nesto najjako i original ama odma slednata minuta te treskaat od zemja so retardirana glupost. Cudno funkcioniraat ipak. Obozavam filmovi so eksperimentiraat.

Wilderpeople oooodlicen.
Tuka ne se soglasuvam so zlate. Fundamentals of caring e polos. Basicaly e intouchables, samo so poveke klisea. Ok filmce ali nisto zapamtlivo.

I sramno da priznaam sabajle go gledav ghostbusters i ne mi bese najlos godinata. Ni blisku, somewhat uzivav.

:sramezliv:

@Џонтра Волта American Beauty e апсолутен уникат во киното, неспоредлив со било што друго, иако некои филмови на Ињариту и ПТ Андерсон се структурно слични - ама многу повеќе заплеткани, а тоа во основа ги дистанцира од гемов.

Филмот е толку генијално и паметно напишан што уопште не обраќаш внимание на приказната со целата таа динамика и инатеракција на карактерите меѓу себе. Дури при крајот како станува се похаотичен и налик вон контрола, како гледач разбираш уствари каква студија за човекови емоции е филмов.
Дискутабилно е колку може подобро од ова..

Како психолошка драма во самиот врв филмов е дисекција на целата таа рекламирана квазиутопија за Американскиот сон и слични лажни животни предизвици.

99/00, комплетно заслужено.

Последно уредено:
Isto so zlate se soglasuvam za swiss army man, cudno legnuva odposle, imase nesto najjako i original ama odma slednata minuta te treskaat od zemja so retardirana glupost. Cudno funkcioniraat ipak. Obozavam filmovi so eksperimentiraat.
Хахахаха, и тоа баш ретардирани глупости. Најмногу се смеев на компас-курот на Ретклиф. :pos: А најодвратен момент - со водата, дефинитивно. :pov: Тука жена ми театрално ме остави да гледам сам. :D
Wilderpeople oooodlicen.
Tuka ne se soglasuvam so zlate. Fundamentals of caring e polos. Basicaly e intouchables, samo so poveke klisea. Ok filmce ali nisto zapamtlivo.
Ако не грешам, јас и на двата им дадов седмици. Fundamentals ми беше за нијанса појак зашто се мочав од смеа на моменти. И не ми беше баш ко Intouchables, немаше многу self-pity моменти + крајот ми беше многу јак, морам да признаам дека
и мене ме заеба.
[DOUBLEPOST=1475174358][/DOUBLEPOST]И не го заборавајте Tallulah. И тој е од истиот калибар на филмчиња како и Hunt..., Fundamentals..., Swiss Army Man, Goat...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom