Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено од модератор:
Го има некој гледано Winter Sleep? Гледам има феноменални 9.7/10 од солидни 2230 гласачи, па си викам стварно ли е толку добар. Кажете дали вреди за оцената, дали се исплатат 3+ саати колку што трае :)

Го има некој гледано Winter Sleep? Гледам има феноменални 9.7/10 од солидни 2230 гласачи, па си викам стварно ли е толку добар. Кажете дали вреди за оцената, дали се исплатат 3+ саати колку што трае :)

има торент излезено? не сум нашол јас.

Драгонот е во фазон на empire strikes back. :D Му се смеевте за постерот со Америчкиот Психо, сеа тој вас. :D
Ипак интересна беше сликата од American Psycho :D[DOUBLEPOST=1402522551][/DOUBLEPOST]
Датум на излегување:

13 June 2014 (Turkey)

И Трето Полувреме имаше 9.4 од солидни 3.000 гласачи (карикирам) па.... за вакви филмови почекајте да почнат да се прикажуваат низ цел свет па после глејте оценки :)

196 min - Drama - 13 June 2014 (Turkey)

200 минути филм :cuc: И тоа драма...онака олд скул Бен Хур стајл да си се смачи и филм и се :cuc:

10403313_10204129757434306_2847328944236848500_n.jpg

:cuc:

Верувам дека е веродостојна оценката од искуство на други филмови на истиот турски режисер. Филмот доби Златна палма годинава во Кан. Јас би ти препорачал додека излезе (а сигурно ќе биде за неколку месеци, евентуално Синедејс во Скопје премиерно кај нас), да ги изгледаш Three Monkeys и Once Upon a Time in Anatolia. Едвај го чекам Winter Sleep, верувам дека и те како вредат 3 часа. :)

Многу јако филмче, одлично изрежиран, и непознат, а толку јаки критики има! Blue Ruin од лани е, бил прикажуван во Кан во секцијата на млади режисери! :cuc:

Juno- :X3::love:

Што убаво филмче. Па и баш добар хумор имаше филмов, нешто што уопште не го очекував. Баш заслужен Оскар си има лапнато за оригинално сценарио во 2010 (?), ќе гледам да ги гледам и другите филмови од writer-от на Џуно пошто дефинитивно има добра смисла за хумор. Иако некои од дијалозите уопште не ми изгледаа genuine иако последната четвртина на филмов не е на ниво на претходниот дел од филмот, дефинитивно лајк има Џуно од мене. А и саундтракот :X3::love: Ќе го утепам од слушање деновиве, нешто што со ниеден филм ми се нема десено. Пошто јас не знам некоја драма комедија вака да ми се допаднала а и не знам многу драма комедии за мене ова е најдобар Драмеди на сите времиња :X3: Оценката на IMDb е заслужена. Ете зошто филмови не се гледаат според оценките и не мора да се оценуваат. 7ца му дадов на филмов на IMDb а ќе го памтам повеќе и од некои 8ци. Да не беа последните 15-20 минути ќе кажев дека ова е филм што ќе можам да го гледам over and over again..а вака... па и вака би можел да го гледам неколку пати. Баш симпатично филмче, дефинитивно повторно ми се повторува тоа дека добар филм со мое погрешно очекување=победа. То ест филм кој што очекувам да биде претенциозен со замарање за тоа како им е тешко на тин мајките и бла бла бла проблеми со опшетството енд ивн мор бла бла станува баш симпатичен. Исто и со Блек Сван очекував претенциозност па добив филм што ја доби втората моја 10ка :cuc: :cuc:

Ова можда требаше да иде во темине за рецензии али што ве вртам тука почнав да пишувам и терав до крај. :icon_mrgr:

Dirty Pretty Things или што се ќе направат луѓето за да имат подобро утре или поточно колку ниско може да падне еден човек... интересно филмче со робот од 12 years a slave и женската од кодот на Да Винчи :D

Lugje moze li da mi dadete link od filmot Pumping Iron so prevod (Makedonski,hrvatski,srpski ili bugarski) ...Link za online gledanje no bez java bidejki nemozam da instaliram java.Fala odnapred :D

Да пријавам дека Maleficent ви е добро филмче ако имате мерак на Дизни. Добри ефекти, лесна приказна и трае некој саат и пол. Приказната е малку изменета а постов станува предолг така да доста ви е, сигурен сум дека @dragonsky ќе ви каже повеќе.

Trance одличен, топ уникатна приказна, добри пресврти и мајндфак моменти.
Филм што дефинитивно има елементи каде што ги немам видено во ниту еден друг филм.
Цврста осумка.

Будапест Хотел ремек дело. Одамна немам гледано волку добро филмче.
Дајте препораки за некој лесен, итнересен филм да чилам.

Будапест Хотел ремек дело. Одамна немам гледано волку добро филмче.
Дајте препораки за некој лесен, итнересен филм да чилам.
Глеј фудбал бе..

Глеј било што од Вес Андерсон. Moonrise Kingdom еве на пример :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom