Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го има некој гледано The Vanishing со Кифер Сатерленд ?

Јас сега го гледав оригиналниот Холандско / Француски филм Spoorloоs и нешто не сум многу воодушевен па ме интересира доколку некој се сеќава дали американската верзија е вредна за гледање ?

Јас сега го гледав оригиналниот Холандско / Француски филм Spoorloоs и нешто не сум многу воодушевен па ме интересира доколку некој се сеќава дали американската верзија е вредна за гледање ?

Хмм, па ако не си воодушевен од оригиналот од римејкот нема ич да бидеш. Оригиналот го сместуваат за еден од оние култни мајндфак европски филмови. Мене друго ме интересира, како можеш ист филм два пати да го гледаш од различна продукција. Знаеш како иде, зар нема да ти биде здодевно? :)

Хмм, па ако не си воодушевен од оригиналот од римејкот нема ич да бидеш. Оригиналот го сместуваат за еден од оние култни мајндфак европски филмови. Мене друго ме интересира, како можеш ист филм два пати да го гледаш од различна продукција. Знаеш како иде, зар нема да ти биде здодевно? :)

И јас прочитав дека е подобар оригиналот па затоа го гледав него. Ако некој тука не каже дека е многу добар немам намера да го гледам американскиот.

Инаку овој е солидна драма, за мајкдфак не се сложувам баш.
Во последно време се вакви француски драми ми се погодуваат за гледање може и за тоа малку ми беше досаден овој.

Не требаше летово да излезе Новото Цуцалче на Фон Трир ? Како да видов некое инфо дека излегува мај/јуни . Кој ќе чека дури декември .

Шиа ле Пуф и Ума Турман....уште Зак Галифанасдцакисмндиакис да го земеле и ќе требаше да скапувам додека го гледам филмот, со 3 од 5те најнапорни глумци.

Шиа ле Пуф и Ума Турман....уште Зак Галифанасдцакисмндиакис да го земеле и ќе требаше да скапувам додека го гледам филмот, со 3 од 5те најнапорни глумци.

Оти Ума? Иначе небитно, некои споредни улоги од по 10 мин, стандард е Ларс со *копира од имдб* Charlotte Gainsbourg. А и тој во главна не е лош.
Само ме буни два дела, а иста година, http://www.imdb.com/title/tt2382009/.

Оти Ума? Иначе небитно, некои споредни улоги од по 10 мин, стандард е Ларс со *копира од имдб* Charlotte Gainsbourg. А и тој во главна не е лош.

Одличен глумец е, според мене. Заслужува некоја улога во поголем проект.

И јас го имам гледано во некои небитни улоги од 10-15 минути, максимум. Освен во Егзорцизам и Инсомниа. Овој Инсомниа, супер е. Крими-драма.

http://www.imdb.com/title/tt0119375/

Што знам после Kill Bill не можам да ја замислам.

Солиден филм е The Vanishing како за трилер од тоа време но од сегашна перспектива доста предвидлив.

Знам дека некои нема да се согласат, но римејкот на Spoorloos т.е. The Vanishing со Сатерленд мене ми е далеку подобар...
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 01:54 ---
Знам дека некои нема да се согласат, но римејкот на Spoorloos т.е. The Vanishing со Сатерленд мене ми е далеку подобар...и појезив.

Кога веќе тргна со муабетот следен за гледање ми е Le Samourai, да не сака некој предвреме да ме предупреди дека не е добар ?

Не знам за вас, ама мене +10 пати сигурно ми е гледано филмчево и никако да ми здосади... Sin City

:cuc:

Ми текна на Џои од пријатели дека ми е познат од игран филм кој го даваа на еден локален тв канал доста во 90тите. Со мајмунчето :pos: Која оцена човече .

Ed

Ми текна на Џои од пријатели дека ми е познат од игран филм кој го даваа на еден локален тв канал доста во 90тите. Со мајмунчето :pos: Која оцена човече .

Ed

tumblr_lzm9pxWQtj1qkkhu1o1_400.gif

Се наоѓа торент за филмов? Мора да го изглеам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom