Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Кај патлиџаните големата бројка е процент на позитивните критики, а оцената е доле и е поситна, чисто за информација зашто и јас до скоро ја глеав само големата бројка :). Еве на пример за филмот на Малик, 41% има позитивни критики, а просечната оценка му е 5,2/10... Еден филм имаше 7,3, а 100% позитивни критики.

^
Сај-фај трилер, нешто како Blade Runner?
Ама сижето го носи накај Event Horizon....
Ај ем ин фор ит. (y)

http://kajgana.com/incredible-burt-wonderstone“-najzabavnite-raboti-se-vo-trejlerot

Не ми се допаѓа воопшто „рецензијава“. Всушност, намерно го ставив зборот во наводници, бидејќи ова е повеќе колумна отколку рецензија. Океј, филмот бил досаден, но може да се елаборира каде поточно. Одолговлечување, клише дијалози, плитки ликови...

Понатаму, не сакам рецензии базирани на кино снимки. Филмот како што гледам го нема во Македонија, така да според мене, а верувам и Psyside ќе ме поддржи - кино снимката придонесува многу за целокупниот квалитет. Гледајте го Oceans 13 на кино снимка и на добра снимка, ќе ја сфатите разликата.

Мислам дека во ред е да има мк рецензии, ама мора структуиран начин. Приказна, слика, звук. Посебни секции за подлабока анализа на истите, бидејќи тие три елементи го прават филмот.

Кино снимките се скрвнавење на филмската уметност, све под DVD rip, или поточно (според мене) најмалце 480p треба да биде со устав забрането во денешно време.

Коа ќе помислам и добро е што е воведено правило да не се коментира на рецензиите за последен гледан филм.Има некои рецензии што ти доаѓа окото да си го извадиш.

Коа ќе помислам и добро е што е воведено правило да не се коментира на рецензиите за последен гледан филм.Има некои рецензии што ти доаѓа окото да си го извадиш.
Има финта и дупка во подфорумот...Цитирај ја рецензијата на оваа тема и вади му ги очите слободно.

Goodfellas (1990)

Нема да пишувам многу бидејќи воопшто не сум воодушевен од филмот и го сметам за еден од најпреценитети филмови според рејтинг на IMDB. Не сум сигурен како издржав 2 часа и 20 минути да го догледам, веројатно да не имаше толку висока оцена немаше ни да го погледнам. Од мене добива 6/10
Goodfellas преценет филм?
goodfellas-pistol-whip-o.gif

Го исхејта најдобриот гангстерски филм на сите времиња, ок според многумина Кум е подобар, ама за мене Добри Момци е совршенство, неверојатен спој на одлична глума, одлично разработена приказна, течна нарација и ѕверски саундтрак. Најискрено не можам да му најдам ниту една маана (ако ги тргнеме на страна бројните goofs по кои Скорсезе е познат), глумата е перфектна, нема ниту една вишок сцена, приказната тече совршено, има хумор, драма, насилство, што повеќе сакаш од крими филм? Што конкретно не ти се допадна?

Мене Goodfellas не ми остави добар впечаток,на пола филм го изгасив...
Според мене најдобар крими филм,со најдобра приказна :)

Го исхејта најдобриот гангстерски филм на сите времиња, ок според многумина Кум е подобар
Според мене нема прашање дали е подобар Кум мислам дека не се во иста лига.

Не реков дека не е добар, реков дека е посечен филм и дека е преценет според рејтинг. Како што можеше да прочиташ не искритикував посебно ниту еден дел од филмот туку едноставно му фали тоа екстра што го очекував.

nova tura Thriller/Mystery filmcinja ? ne baram mn okolu 10tina-15 ke zavrset rab, po moznost poteski da se i po nekoj twist/mindfuck
А да си пишеш на Гугл ќе ти извади листа за цел век да гледаш филмови, нели ти е попаметно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom