Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Лејм хуморот на Плах
И eww, The Office бе, на моменти мислам дека ме мразиш.
Okay, my turn. И покрај тоа што не сум видела поретардирана работа од препуцавање со тебе преку серии
... на форум
... во тема -.-

Ги изгледав двете минути на Карл, што знам.. не му е којзнае што хуморот.
Ти од друга страна, ќе бидеш во целибат додека не ги изгледаш сите (10) сезони на NCIS, GoT и Death Note, не ми е гајле колку ти се глупи, ќе си бидеш со себе се додека не ми донесеш психолошка анализа на ликот на Аби.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мој совет. Нема ништо неверојатно во The Incredible Burt Wonderstone, глејте си го трејлерот исто ко да сте го гледале филмот. Ужас од комедија. Готово, после ова изгубив надеж за жанрот комедија.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
^
мој совет, прати малку оцени, филмов има 3,4 од 10 кај Метакритик и Патлиџанине

филмови со :нинџ: нема денеска, па комедии...

:D

G

grande-juve

Гостин
Кај патлиџаните големата бројка е процент на позитивните критики, а оцената е доле и е поситна, чисто за информација зашто и јас до скоро ја глеав само големата бројка :). Еве на пример за филмот на Малик, 41% има позитивни критики, а просечната оценка му е 5,2/10... Еден филм имаше 7,3, а 100% позитивни критики.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
^
Сај-фај трилер, нешто како Blade Runner?
Ама сижето го носи накај Event Horizon....
Ај ем ин фор ит. (y)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
http://kajgana.com/incredible-burt-wonderstone“-najzabavnite-raboti-se-vo-trejlerot

Не ми се допаѓа воопшто „рецензијава“. Всушност, намерно го ставив зборот во наводници, бидејќи ова е повеќе колумна отколку рецензија. Океј, филмот бил досаден, но може да се елаборира каде поточно. Одолговлечување, клише дијалози, плитки ликови...

Понатаму, не сакам рецензии базирани на кино снимки. Филмот како што гледам го нема во Македонија, така да според мене, а верувам и Psyside ќе ме поддржи - кино снимката придонесува многу за целокупниот квалитет. Гледајте го Oceans 13 на кино снимка и на добра снимка, ќе ја сфатите разликата.

Мислам дека во ред е да има мк рецензии, ама мора структуиран начин. Приказна, слика, звук. Посебни секции за подлабока анализа на истите, бидејќи тие три елементи го прават филмот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Кино снимките се скрвнавење на филмската уметност, све под DVD rip, или поточно (според мене) најмалце 480p треба да биде со устав забрането во денешно време.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Коа ќе помислам и добро е што е воведено правило да не се коментира на рецензиите за последен гледан филм.Има некои рецензии што ти доаѓа окото да си го извадиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom