Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
LOL! А бе 9, 10 нека му дадат и нека го споредуваат со Блејд Ранер или Одисеја 2001-ва. :D Овие 2, Елиен, Елиенс, Терминатор 2, итн. имаат 8.3 до кај 8.6 оцена, сакаш да ми кажеш дека Real Steel е скоро добар како овие филмови? Знаеш и самиот.
Ако чепнеш малку по ИМДБ форумот, ќе видиш дека на филмов му налупале 9-ки тие што немаат осет(/вкус) за оценување и даваат 9,10 на секој нов филм што искача, па секој нов просечен филм има 8 просек. Толку добри филмови има денеска?

Manhatten e amerikanec, zatoa. :D

LOL! А бе 9, 10 нека му дадат и нека го споредуваат со Блејд Ранер или Одисеја 2001-ва. :D Овие 2, Елиен, Елиенс, Терминатор 2, итн. имаат 8.3 до кај 8.6 оцена, сакаш да ми кажеш дека Real Steel е скоро добар како овие филмови? Знаеш и самиот.
Ако чепнеш малку по ИМДБ форумот, ќе видиш дека на филмов му налупале 9-ки тие што немаат осет(/вкус) за оценување и даваат 9,10 на секој нов филм што искача, па секој нов просечен филм има 8 просек. Толку добри филмови има денеска?

ne za dzabe ima poveke od eden zanr na film, i ne se dzabe sekoj zanr ima poveke granki.

Za Thriller bi mu dal 0 na Expendables, za Drama 0.000001. Rekov za tepanje vreme, a pod toa podrazbiram: rambo akcija, klishe humor, i uste poveke rambo akcija.
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:08 PM ---
Manhatten e amerikanec, zatoa. :D

Ne be, tatko ti e amerikanec... oh, shit... :/

Te sfakam be muce, tazno e sto poveke vakvi "za tepanje vreme" i od tebe gledam.
Ama mislam deka ne e mnogu kompliciran koncept, da soberes od akcija, drama, muzika, gluma vo edna ocena.

извинете за латиницата :D

ps kung fu panda 2 e глуп.

Мене досаден ми беше кецот од експендаблс, ни за тепање време не го биваше. Не дека не сакам да гледам тестостерон-до-даске филмови ама ја немаше таа магија на 80тите и рани 90ти. Сакал Сталоне да направи homage на екшн филмовите од таа ера ама во исто време не сакал филмот да биде премногу over-the-top туку да биде во склоп со "модерната" кинематографија.

Направи бе филм со кршење на кичми секоја втора секунда, нека биде секоја втора реченица клише catchphrase (a не секоја десетта :ROFLMAO:), нека има колук напред, салта, повеќе предвидливи пресврти, рокенрол и хеви метал саундтрек (од цел саундтрак само оваа ја биваше), јаки женски итн...

Во стил на Дјук Нукем. Е со таков филм се тепа време.

А не, најмиле некојси Брајан Тајлер кој искомпонирал сериозна музика, земале ружна женска (таа Сенџдра) а и акцијата не беше нешто посебно, не беше доволно бедес.

:vozbud:

Мислам дека секаков обид на Сталоне двојката да ја направи сериозен и длабок (сцената кога зборуваат за некоја девојка од војната во Босна) филм ќе биде тежок феил како и првиот дел. I AM THE LAW!!!

Дајте мислење за Zombieland кој го има гледано?

Овој хорор - комедија е поголема комедија од некои комедии што ги изгледав и што требаа по дифолт да бидат смешни :) Обавезно гледај го.

Па овие и уште еден-два максимум вредат од жанрот, се друго е повраќаница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom