Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ја гу иам гледано претставу Солунски Патрдии пред миљон године у Куманово на Денови на Комедии у пун сатсаф од најбољи глумци. Претстава од саат ипол, они гу направисфа од два ипол сс сфои моментални импровизацие. На нас како 10 минута ни се виде од што беше прејјако.
Такфо групно смеање у живот не сам видеја. Џумерко, Гоце и Ванчо су ненормални глумци. Башка цфрцнати бесфа од куманофску жуту батко ѓорѓиску.

И да, упрао е Злате, преработка од књигу Дундо Марое е, читаја сам гу у средњу.

Извињавајте за офтопик.

Заборавив пред некој месец да пишам дека замина, за мене лично барем, еден од најпотценетите актери во историјата на кинематографијата Теренс Стамп. Ни во медиумите, па ни тука каде што знае да се збори за далеку понепознати работи поврзани со филмот не се спомна за тоа. Споредено со пример Брижит Бардо што доби далеку повеќе внимание низ светот. Уште еден доказ дека популарноста не секогаш соодветствува со квалитетот. Па ете да не остане неоправдано заобикален при спомнување.

1767543054510.png

Тешко е тебе да ти се погоди, пошто гарант се имаш изгледано:D
Некни ја изглеав Schmigadoon, не ни имав слушнато за серијава.

Предлог за добра понова комедија? Може и анимирана.
Oд филмови, повисоко оценети комедии во последните години ми се:

Yudo: The Way of the Bath (2022) - comedy, drama
Mickey 17 (2025) - comedy, adventure, scifi
The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) - comedy, crime, action

Oд филмови, повисоко оценети комедии во последните години ми се:

Yudo: The Way of the Bath (2022) - comedy, drama
Mickey 17 (2025) - comedy, adventure, scifi
The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) - comedy, crime, action
Mickey 17 го гледав.

Ја мислев у темата за серии сме Happy Gilmore 2 не е лош, онака за тепање време.

Гледајте Eternity. Не читајте за што е филмот претходно. Го пуштив заради Елизабет Олсен и ептен пријатно ме изненади.

@Zlatikevichius не е комедија, но има комични моменти.

Гледајте Eternity. Не читајте за што е филмот претходно. Го пуштив заради Елизабет Олсен и ептен пријатно ме изненади.

@Zlatikevichius не е комедија, но има комични моменти.
Го планирав околу Бадник, го видов и веќе ја знам премисата нажалост, но ништо критично.

(y)

Предлог за добра понова комедија? Може и анимирана.
The Kid Detective со Адам Броди, многу добро филмче, има добра приказна и така суптилен хумор. Малце е меланхоличен, ама добра вожња има. Ме потсети на In Bruges во смислата на хумор и атмосферата, иако приказната нема никаква сличност.

Гледај го јапонскиот One Cut of The Dead, многу луд и уникатен филм, хорор комедија. Сигурен сум дека ќе ти биде забавен.

Гледај го јапонскиот One Cut of The Dead, многу луд и уникатен филм, хорор комедија. Сигурен сум дека ќе ти биде забавен.
Me потсети на Why Don’t You Play in Hell?
Ако не ти е гледан, ѕирни го, откачен филм!
Гледам само дезертерот гранде го гледал и му дал 3.5/5

Me потсети на Why Don’t You Play in Hell?
Ако не ти е гледан, ѕирни го, откачен филм!
Гледам само дезертерот гранде го гледал и му дал 3.5/5
Го немам гледано овој филм, ама гледам дека режисер бил Sion Sono од Suiside Club и Love Exposure, па ќе го имам предвид и овој филм.
Love Exposure е еден од најлудите филмови што ги имам гледано, колку треба да си луд да ти текне онакво сценарио :pos:, четири саати е филмот, ама стварно вреди да се гледа. Кој не гледал еве предлог, посебно ако бара филмови со уникатно сценарио, ретко се гледа вакво нешто.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom