Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво на сите.

Имам нова девојка па сакам вечерва да ја викам да гледаме филм едно друго. :) Дајте некој предлог, некоја романтична комедија нешто? Ако е и понов, пошто гледам на Facebook сите и се гледани упм...

Поздрав, и благодарам однапред.

Dial M For Murder :cuc::cuc:

Rope-за 1 саат малку умствено болен филм не мислам на некој хорор тежок со масакри она самата идеја кај го сместија
Си ги наредил :uzi: :zver:
За Dial M For Murder,да поработеа повеќе на карактерите ќе се клањав.

ROPE :gjavol:тоа го препорачувам :anco:

И VHS и МТВ филмовите беа ништо во споредба за златна Маркони :D Какви филмови се вртеа тоа страшна работа. Спајдермен на Тоби има во недела премиера, во понеделник веќе го има на Маркони.

Иначе не знам како никој филмов не го спомнал http://www.imdb.com/title/tt0084157/?ref_=nv_sr_1 . Среќа на @Божино му текна како се вика (y)

Абе да... :)
Ама и со фотографијава јас сеуште не знам во што гледам, и каде е тука „заменлива мембрана од склопката„.
Искрено не ми успеа лесно да ги најдам англиските термини (кои најверојатно не се буквален провод од нашиов израз)... Овака Владе само ќе посочи на што мислел, и ќе знам за сигурно дека не сум гледал за погрешен дел.
Да не барам слика , ете зеленко ја ставил. Мембраната се наоѓа под таа склопката со портокалева заштита над неа. Ако загледаш малце ке видиш дека под неа има нешто како бела пластика на која одат две бакарни цевки директно од главниот довод на вода. Е таму е тоа паленото. Е сега финтата е ( барем за сименс кога зборуваме) дека има два типа на бољери. Едните се со бакарни цевки ( како овој на сликата) и се малце поскапи и има со пластични цевки кои се малце поевтини( околу 2000 денари поевтини отприлика). Кај тие со бакарни цевки се менува таа мембраната пошто е настрана ставена. Кај тие со пластични е во склоп на грејачот и не се менува туку е залиена со цел грејач. Еднаш кога ке се скини комотно можеш да го фрлиш цел бољер. Значи кога се купува проточен бољер фино лепо ке го замолиш продавачот да го отвори ( лесно се отвора, најчесто еден пластичен штрав го држи цел надворешен капак) и ако видиш дека склопката е надвор од грејачот тогаш купвај, ако е во склоп заедно со него тогаш барај друг модел. Ми е мака да барам сега слика од пластичниот модел ама мислам дека ознаката му беше 21400 за пластичен , а 21100 за бакарен.
Ајде еве и слика колку да се знае што е што.
5953473700_1343553518.jpg
[DOUBLEPOST=1419185825][/DOUBLEPOST]
Сеа се по 25000 индукциските и ја барам некоја плотна што нема да троши многу струја ама неуспеав да најдам. Сите 4ри ти се индукциски или 2 со 2 ?
За проточниве бојлери исто би се надоврзал, помината и стара работа, прво протокот, ако нема доволен проток на вода нема ни да укључи да грее, ако немаш солидна батерија со мешачки вентил (тие се околу 20000ден) или ке се изгориш или ке ти пукне филм дур наместиш некоја средина вода која нит е ладна нит е жешка за да се избањаш и мора да тече со голем млаз водата, на мал проток брзо искључува да грее. Плус сум и алергичен на уреди со моќности од 18 или 24KW за кој треба и посебен струен кабел брзо се откажав од проточниве. Од друга страна го имам у пнуда Аристон Велис со 2коморен резервоар, за брзо туширање прво го загрева едниот од 40литра резервоар после другиот, грачи 1,5Kw +1Kw,,,русиве и радијатори греат со ваков бојлер и 1,5KW.
velis-opens.jpg

Ако нема доволно проток ни со обичен нема да се искапиш. А и незнам кој ти рекол дека треба некоја скапа батерија за мешање водата. Најобична батерија за најобичен бољер брка работа. Штеловањето на водата е лесно, полесно здравје.
Си ја пушташ жешката на максимум и после му пушташ ладна онолку колку тебе ти одговара без да ја гибаш жешката. Искрено незнам што има комплицирано во тоа. Сега треба малце да се одвикните од старите навики со слаб млаз на вода или помалце да течи пошто нема потреба од тоа. Нема да се потроши водата, не си ја стегајте душата искапете се како луѓе рајат.
За кабелот да, треба да се пушти посалам кабел пошто секако е на трофазна така да обичниот кабел што бил за бољерот и така нема да брка работа. Нема ни тука некоја посебна филозофија.
И за крај последно кога прашав за индукциони плотни некако мрснички ми се видоја со цена од 24000 па нагоре. Кога обична плотна е 6000 , некако не ми се даваја 24000 за индукциона.

Последно уредено:
Здраво на сите.

Имам нова девојка па сакам вечерва да ја викам да гледаме филм едно друго. :) Дајте некој предлог, некоја романтична комедија нешто? Ако е и понов, пошто гледам на Facebook сите и се гледани упм...

Поздрав, и благодарам однапред.
Love Actually нормално.
http://m.imdb.com/title/tt0314331/

мислам дека ова одлагањево на интервју е за да земат дебела пара, а не дека се плашат од некакви терористички напади, билдаат хајп и у правиот момент ќе го пуштат. Секој нормален муриканец :drk: на такви филмови дали се работи за русија, кина или пак северна кореја.

Одличен филм е, одамна сум слушал и читал за него а пред некое време првпат го гледав, иако ич не сум мераклија на роматични комедии, за мене беше позитивно изненадување.

Не ми се веруе дека се случи следново, кој деген сум.
Другар ми збореше како тоа V for Vendetta бил досаден. Ај некако се помирив со тој факт. Ама потоа го послушав неговиот совет за кој филм да го гледам. ???
Ми го препорача Equalizer. И сеа ве гледам тука и малце се потчудувам.
The Equalizer 2014 720p BluRay x264-SPARKS
:tvg:
Тињааа.
Многу долго трае. Особено почетокот и воведот. Slow motion сцените се катастрофа. Имаше многу исфорсирани one-liner-и кои очигледно не изгледаа толку bad ass колку што си замислил писателот. Пресудно за мене ќе беше да го изгасев филмот ако кога го прашаа Who are you? Добиеа одговор "I am the equalizer". Е тоа ако се десеше инстант alt+f4.
Барем да имаше јака пичка у филмот. Фан сум на Кло ама не е тоа тоа.
На 25та минута го исклучив Equalizer ме утепаа клише глупости.
Тоо царе. Јас го доглеав до крај ама у меѓувреме 5 паузи за не баш битни работи :D
Џенифер Лоренс ја прослави - Winter's Bone, actually.
Јас на пример повеќе ќе ја паметам по улогите во Winter's Bone
Лош филм, досаден. На скролање го глеав :D
P.S. кога веќе ставаме imdb линкови од листи
http://www.imdb.com/list/ls001600518/

Не ми се веруе дека се случи следново, кој деген сум.
Другар ми збореше како тоа V for Vendetta бил досаден. Ај некако се помирив со тој факт. Ама потоа го послушав неговиот совет за кој филм да го гледам. ???
Ми го препорача Equalizer. И сеа ве гледам тука и малце се потчудувам.

Тињааа.
Многу долго трае. Особено почетокот и воведот. Slow motion сцените се катастрофа. Имаше многу исфорсирани one-liner-и кои очигледно не изгледаа толку bad ass колку што си замислил писателот. Пресудно за мене ќе беше да го изгасев филмот ако кога го прашаа Who are you? Добиеа одговор "I am the equalizer". Е тоа ако се десеше инстант alt+f4.
Барем да имаше јака пичка у филмот. Фан сум на Кло ама не е тоа тоа.

Тоо царе. Јас го доглеав до крај ама у меѓувреме 5 паузи за не баш битни работи :D

Лош филм, досаден. На скролање го глеав :D
P.S. кога веќе ставаме imdb линкови од листи
http://www.imdb.com/list/ls001600518/
Еми што очекуваше ти од Израмнувачот? Нешто мајндблоун филмиште? Акција класична холивудска , русите се лоши па ке дојде амерот и ке им ја скрши кичмата. Клишеа собрани на едно место еден куп. Иначе да интрото е многу долго , а и самиот филм , баш вчера му го пуштив на татко ми и беше спремен да го гаси после пола саат.

Пресудно за мене ќе беше да го изгасев филмот ако кога го прашаа Who are you? Добиеа одговор "I am the equalizer". Е тоа ако се десеше инстант alt+f4.
:pos:
го гледав до крај не му го кажа ова на никој, али ипак... ние знаевме... кој уствари е ДЕНЗЕЛ ! :uzi: THE =izer

:facepalm:

Кои страни ги користите за пребарување на филмови, освен ИМДБ и Rotten Tomatoes, некои добри страни каде што филмовите се категоризирани по жанр и година и се некако рангирани ?

Кои страни ги користите за пребарување на филмови, освен ИМДБ и Rotten Tomatoes, некои добри страни каде што филмовите се категоризирани по жанр и година и се некако рангирани ?

Letterboxd.com

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom