Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо посебно од печка на дрва освем ајде да речам изгледот кој е малце несекојдневен и тие цевките кои служат како разменувач на воздух( додуша и без нив и со нив исто се фаќа).
Во глобала стара технологија, нечисто согорување, мала искористливост на горивото, непрактична за чистење.
Едно големо НЕ.
Тоа е моето мислење.
П.с И американците го имаат овој тип на печки само под друго име.
да- изгледот и е ко бубањ од машина за перење
--- надополнето: 13 декември 2012 во 21:36 ---
ги има ли овие кај нас да се купат, оние цевките топлина ли испушта или шема некоја е само ?
--- надополнето: 13 декември 2012 во 21:08 ---
http://grouper.mk/skopje/deal/tesy-panel-za-greenje-setec/affiliate_id:29484

ова е 2,5кw, тоа значи дека троши 2.5кw на 1 час ?
не верувам дека ги има во МК

Rust and Bone вреди главно заради Marian Cotillard, иначе не беше лош, ама не и нешто посебно.

Три француски? Сериозно?
За оскариве, Amour ќе биде Австриски преставник.
Од номинираниве за златен глобус за странски филм само тој Кон-Тики не ми е гледан, а најдобар според мене странски годинава е Sister, после одат A Royal Affair и The Intouchables со 8,5, Pieta 8-ка, Amour 7,5, и нашиот 6,5. Овие се во поширокиот список за Оскар.

Otvori tema, za preglednost I komentiranje. :)
Не сум многу по отварање теми, а и мислам дека не би имало моментално што многу да се дискутира бидејќи 90 посто од филмовите ги нема кај нас во кината на торент.

Rust and Bone ми се допадна, планирав да го пишам во темата за препорака, ама ме мрзеше. Иако не може да се спореди со Amour, кој за мене е еден од најдобрите филмови кои сум ги гледал годинава. Ако не и најдобар. Не знам што чекаш. :)

А Looper одличен. Интересна приказна, добра глума, ефекти, сај фај, акција, тензија. Можеби имаше неколку дупки и недоречености, ама не ми пречеше бидејќи, пред се`, ми го привлече вниманието и не ни приметив кога ми поминаа два часа.

grande-juve го гледав Rust and Bone, просечен филм е, добра идеја ама многу лошо изведен. Не е интересен за гледање, за тепање време, ако и толку...

grande-juve го гледав Rust and Bone, просечен филм е, добра идеја ама многу лошо изведен. Не е интересен за гледање, за тепање време, ако и толку...
Колку му даваш ти ја плус 2 му давам... заради убавицава Марион не за друго :).

the-wolverine-releases-new-motion-poster.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom