Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Појма немам не ми е гледан ама Псајд рече дека бил ок.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не ми се верува, ако имаа можност за 3Д проекции ќе се дознаеше. Не е мала работа. :)
Знам дека не е мала работа, затоа и мене ми падна чудно. Ми одговориле на Твитер дека станува збор за Puss in Boots. Ќе видиме дали лажат.

Го глеав “Парада“ у милениум, ви препорачувам ако сте во можност да го изглеате. Се утепав од смеење, иако генералната порака на филмот е крајно сериозна. Би рекол, типично балкански филм/комедија. :)

По грешка сум го симнал овој филм наместо овој, па дали вреди да ми седи првиот на хард диск за да го изгледам или јок?

По грешка сум го симнал овој филм наместо овој, па дали вреди да ми седи првиот на хард диск за да го изгледам или јок?

Нема шанси, спуштај го тој од 2007 :) Овој со црнците може, откако ќе го изгледаш со Британците, за да споредиш каква утка е.

тој со црнците не го имам гледано али од муабети со другари и тука од на форумов(ето и Џену пишала) никако да не го гледаш :D.

А за британскиот само пофални зборови ,2 -3 пати го имам гледано и никако да не ми здосадит.

Па зар овие имале 3Д можност да пуштат?Последен пат кога бев таму подобра слика имаше мојов телевизор што е full HD одколку таму а за аудиото да не правиме збор катастрофа.Може сега ако средиле нешто.

Ама anamorphic 3D, она со црвено/зелени наочари.

Тоа и ти дома можеш да си го пуштиш. :)

Од никаде не можаш. Сите тоа прашуваат. Чекајте да излезе ДВД, уште е по кина филмот.

Filmov go gledav posle 10000 pati molenje... i zgresiv, ne deka e tolku los, ama ne e za mene filmov. Za kogo e? Za IoSono sigurno e. Isto i rockenrola moze da dzirne ama cisto se somnevam deka ke go sfati... :pos:, isto taka i Bene moz da go gleda... Cudno kako ne ste go gledale filmov, jas sto mrazam vakvi go gledav a sakam samo blokbasteri i filmovi so puski i cicki... Golemi cicki, ko na Bene :гик:

http://www.imdb.com/title/tt1606392/

Седам до прозорецот... времето беше облачно, воздухот апла загаден. Сам. Јас и подфорумот за Филм. Љубоморно гледам на другата страна од ходникот како пред подфорумот Љубов и Секс се чекаат редици за да се влезе, а овде никој. Меланхолија.

Fuck that :D. Кај беше темата пишуваме во ЧДА стил? Не можам да ја најдам.
Според мене, 2011 беше најуспешна година во овој подфорум и мислам дека за џабе не е најубав и најсреден на цела Кајгана (субјективноста е објективна). Имавме многу добри дискусии, се отворија многу добри теми (темата Водич низ галаксијата е тема бр.1 на цел форум за оваа година :ROFLMAO:) и што е најважно, никој со никого не се чепна посериозно освен Хонзе vs. The World. :D

Ако можам на некаков начин малку да доловам од тоа како помина оваа година, ќе биде отприлика вака:
- Брат, полево малу, Бред Пит да се гледа право наместен да е постерот. - му рече Болиглава на wot додека беа качени на една скала и лепеа постер од Фајкла.
- Сега добро е брат? Се гледа и Нортон така? Убав постер... кај си го нашол.
- Не... ДА брат ДА, таман е право наместен. Подај уш еден селотејп да залепам за секој случај.
И додека другите верни фанови на Фајкла се собираа да го видат постерот што го залепија wot и Болигла, од нигде никаде се стрча еден форумџија и им ја затресе скалата за да паднат.
- Vo Zack and Miri ima pojaki citati od vasiov fajkla. I uste koga ke sfatite deka jas, Doktor Menheten i Junior Santos sme edna ista licnost .!. . Jako a? Sigurno ne ste pretpostavile a? IN YOUR FACE FAGGOTS !!!! - па почна да вика - benee, kaj si benee?
- Што сакаш сега? - така ладно му одговори beneamata дур го листаше новиот Водич низ галаксијата од месец декември.
- Bene, evo ti edno audio cede so raskazani filmovi. Glasot e moj, ti gi raskazav ovie so se ponesfatlivi, 100 denari e cedeto, ama ti poso si shinteras :гомце: 150. Plus nabrzo ke izleze vo prodazba mojata najnova kniga "Watching movies for dummies" ke ti dadam eden primerok so avtogram ic da ne se sekiras. Ok bene?

Таму пак до телевизорот беа присобрани неколку форумџии околу Mac)) кој раскажуваше за најновата 3D технологија и објаснуваше зошто дојде и си замина со Аватар, патем се фалеше кои филмови на колкава резолуција ги гледал. Притоа личеше на Тошо Малерот во клипов, пошо и онака беше шмекер :icon_lol:
- Ја батка не признаам друга резолуција освен 1080p. Си видел ти батка тип што не гледал HD да има добра риба?
Па некој ќе му спомнеше дека и звукот е битно да биде тангенс од 90 пута 300 плус процесор со 35 јадра ако сакаш да видиш почиста слика без сецкање.
- Знам брат Трансформери го гледав така. Од шо беше чиста сликата на Меган Фокс клиторисот и го видов.
До него седеше Корун и нешто му кажуваше:
- Mac)), брате, цела вечер седам овде и уште никој не го спомнал Пила. Добро бе, толку лош вкус имам за филмови? Ми викаат дека сум се соживеал со серијалов, ама дур дојде 12 ќе најдам кој е убиецот во собава. Ќе најдам кој му помага на Jigsaw па макар и последно да ми е.

А за да влезиш тука, прво ќе те пречекаат четворицата јавачи на апокалипсата. Прво на врата ќе те сретнеше Psyside па фино лепо ќе те прашаше за Карпентер, за Сикс фит андер и за Брејкинг Бед... Ако не си ги гледал тешко да стигнеш до втор левел. После Псај ќе ти дојдеше една фина форумџика, penkaloto, па ќе ти поставеше трик прашање во смисла дали филмовите ги делиш на стари и нови, па ќе те однесеше до Европа малку и назад... Ако ја поминиш неа одиш пред RocknRolaa, па од неа следуваа прашања "Анџелина Џоли или Скарлет Јохансон?" па после ќе те прашаше нешто околу глумата кај поедини актери, па за крај да дојде Io sono Interista и да те испраша за Ен Хатавеј, Американска убавина и во кои филмови и серии ја има музиката на Рејдиохед.
Па тука влезе еден форумџија, носеше маица со натпис "Uwe Boll took my soul" и одма стана јасно дека тоа беше bibil. Па Anon скокна да протестира:
- Кој го пушти овај овде ало? Администратори? Бибил мрш одовде, и во Игри да одиш и таму ќе сум така да мрш и од двете. Леле аман бе, кој уште фали овде баш се мислев? Сигурен сум дека фали некој.
А во тој момент некој пикна писмо низ вратата и на корицата пишеше "Od karlovic" а внатре го имаше ова.

На другиот крај од собата пак беа собрани Iceboy, zee German, The Great, Фил Ајви, Ghost и уште многу други форумџии што непрекинато гледаа серии.
- Мене брат ми остана уште последната сезона од Плажата на залезот, три сезони од Бафи и една од Мелроуз Плејс. И толку, веќе све имам изгледано.
- Блазесити брат што имаш толку време, јас оваа година слабо стојам со слободно време, само 15 серии гледам во моментов.
- Плус заборавив да ти кажам, и Погрешно време почнав пак да ја гледам, бате Жиле е закон, онаков лик...

Па до нив седеа RocknRolaa и Anne. и палеа кибритчиња и кажуваа имиња на актери. Кога го кажаа името Рајан Гослинг, чкорчето гореше 5 минути. Тоа беше знак дека човекот ќе има добра кариера. Колку што гореше кибритчето, толку голема и длабока ќе беше актерската кариера на дотичниот.
Па тука се појави, нормално, Доктор Менхетен и држеше една брошура в раце.
- Shefice, da ti kazam nesto iskreno, ama ne znam dali ke me razberes. Eve brosura od mojot nov bestseler, vidi sto pisuva vnatre
Jonze 25:17 "30 godisen zgoden akter koj glumi depresiven lik koj pusi cigare ne e FILM". Ok shefice? Se razbravme?
Па дојде Ilumious целата нанервирана:
- Ако некој уште еднаш го препорача Паранормал Активити ќе му дадам 5 казнени поени, ако го препорача двојката ќе оди на бан до Велигден. Аман веќе. Осет да се немало за добри хорори.
Па до телевизорот се застана Io sono Interista и додека другите се мислеа што да пуштат тој рече
- Јас имам еден филм што не е за сите ако сакате тој да го пуштиме.
- Какви се бе тие филмови што не се за сите? Значи ако мене ми се бендиса филмот не сум со сите? И сите ако не сме со сите тогаш кој со кого е? Плус имате 56 теми за в канта, ајде на работа модератори. Пријатно. - се изнервира Pluh
Па додека се бираа предлози дојде bucio.
- Кај си бе чоек? Ја најдов сцената со Џо Пеши и жабата - му реков.
- Еве бе, со Л. го шетавме кучето, па Л. ми кажа како К. и Н. не му додавале топка на М. дур играле фудбал затоа што претходно М. ја клецнал И., а К. ја сака И. и беше љубоморен. Па после колата нешто се расипа... Е еве тек сега стигнав. Иначе дајте нешто карате, тепачки, со самураи нешто да гледаме.
И таман спомна "самураи", Max Legend кој беше во близина, ја крена главата и додека ја чистеше катаната му објаснуваше нешто на _Ghost_:
- Знаеш, уствари, дека Џорџ Лукас идејата за Star Wars ја добил од филм на Акира Куросава? Иначе ако го видиш bobipp кажи му да дојде да му дам календар "Азијки 2012", прејак е.

На другата страна, доктор Менхетен си ја продолжи мисијата на јеховин сведок и одеше од чоек на чоек колку да продаде повеќе примероци. Па стигна до Io Sono Interista на кого секогаш го прашуваше длабоки филозофски прашања, на пример:
- Io, zosto mislis deka Megan Foks ne znae da glumi?
- Io, zosto otkako go operiraa Kivu ne mu go vratija mozokot nazad?
- Io, zosto vo KAM marketite ne pustaat muzika? Vo Tinex ima muzika, vo Vero ima muzika, samo vo KAM nema... depresivno e, neli Io? A, Io?
Па одвреме навреме влегуваше по некој форумџија кој место глава имаше прашалник и обично поставуваше само едно прашање:
- Дечки, торент имате?
- Ааа не, ние торент немаме...
Па таму Blondi раскажа едно десетина филма, и на два три пат нагласи:
- Ако видиш да има доктор во филмот, тој е убиецот. Не е друг, не може да биде друг. Чим има доктор тој е на крај. Иначе во овие филмови (наброја 50тина филма) на крај главните умираат. Значи... џабе ќе ги гледате. Џабе. 7/10 оцена од мене.

И за крај, да скратам иначе ќе пишев многу... влезе Windfucker облечен во Дедо Мраз како Лазар Ристовски во Збогум на 20 век, ама наместо панк верзија на My Way, си носеше систем на кој свиреше оваа песна (поради почит кон култниот Office Space) додека масакрираше што ќе му стигне при рака, па после отиде до ѕидот и со клинесто писмо ги напиша имињата на членовите кои ќе го преживеат потопот од 2012 година. Меѓу нив беше и името "Acit;s ajfon". Се претпоставуваше дека тоа е новиот ник на Јуниор Дос Сантос, чисто од љубомора што уште не купил ајфон.

п.с. Среќна Нова Година.
п.п.с. Продолжете со исто темпо, лав енд хепинес. :icon_lol::гик::свиркам:
п.п.с. За тие што не сум ги спомнал, не значи дека не ги памтам :icon_lol: Напротив, ги знам сите . :нинџ:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom