Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.imdb.com/title/tt0134119/

Тогаш изгледај го филмов и не се брукај друг пат вака срамота е.

1998 и 1999 година. Одлични и гледани филмови, Good Will Hunting посебно ми се свиѓа. И што сеа? Стереотип неможе да се гради врз скоро 90 посто од неговите познати филмови? Сфашта...

1998 и 1999 година. Одлични и гледани филмови, Good Will Hunting посебно ми се свиѓа. И што сеа? Стереотип неможе да се гради врз скоро 90 посто од неговите познати филмови? Сфашта...
Овој и Овој. И Овој :pos:.
IOsono топло препорачује :)

Кога се актуелизираше покерот на Фејспљук, Rounders секој петок вечерта го имаше на Канал 5 :)

Psyside не туку ми лајкнувај, го забораваш ова

odys.jpg

:DDDDDDDDDDD
Искривен вкус :/

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Дај бе седи, од толку бош актери најде Мет Дејмон да го прајш за нигде. Ќе си го признавал за актер.. абе ајде.

хахахааха, освен последниот и овие сум ги гледал. Абе со кратка меморија сум бил ептен. :pos:

Се брукам, ептен срамота е ова да не памтам филмови, најголемиот грев е!
Ја сега да не се брукам, знам Clerks воа-ноа, кој филм колкава репутација има, ама Dogma ми е дефинитивно број еден филм со Jay & Silent Bob. Ретко кога бендисувам комедии и овој е еден од ретките што сум ги гледал појќе од еднаш.

Дај бе седи, од толку бош актери најде Мет Дејмон да го прајш за нигде. Ќе си го признавал за актер.. абе ајде.

Е ај Николас Кејџ или Адам Сендлер да ги ставам на тапет, кои се веќе познати и на темава како "одлични актери"...

Коа ќе направи варијација на гласот или на лицето Кејџ, тогаш можам да го наречам актер.
Коа ќе нема да се дере во секој филм Сендлер, тогаш можам да го наречам актер.
Или и ова е претерано...Дечки, why so serious...

Едноставно не ми е до толку посебен актер Мет Дејмон, вкус е во прашање. Можда претерав али сепак не го деградирав опусот на Џек Николсон...

Ја сега да не се брукам, знам Clerks воа-ноа, кој филм колкава репутација има, ама Dogma ми е дефинитивно број еден филм со Jay & Silent Bob. Ретко кога бендисувам комедии и овој е еден од ретките што сум ги гледал појќе од еднаш.
Најаката сцена во филмот.:pos:

Ќе го цитирам Mac)), да доловам на кој начин го кажав тоа - Во Титаник не трчаше Мет Дејмон.

Овој и Овој. И Овој :pos:.
IOsono топло препорачује :)

Добро.. изгледа просечното за Дејмон е доволно кога збориме за глума.
Нема ништо посебно во овие од него, каде тој би го носил филмот, туку филмот го носи него.

Е сега, Нортон како што знае да качи просечен филм на култно ниво.. Дејмон не уште 20, уште 50 филмови повеќе да снима - џабе. Црвенко за тој поназад што го стави Нортон под newbie-то.

Добро.. изгледа просечното за Дејмон е доволно кога збориме за глума.
Нема ништо посебно во овие од него, каде тој би го носил филмот, туку филмот го носи него.

Е сега, Нортон како што знае да качи просечен филм на култно ниво.. Дејмон не уште 20, уште 50 филмови повеќе да снима - џабе. Црвенко за тој поназад што го стави Нортон под newbie-то.
Добро де, не викаме дека е актериште, ама не е лош воопшто. Нортон е приказна за себе.

Не видов некој да го ставил Дејмон пред Нортон, можеби сум пропуштил некој пост, нема врска. Не знам ни како дојдовме до тоа да ги споредуваме овие двајца. Но штом веќе почнавме, мислам дека сите тука би се согласиле дека Нортон е многу, многу подобар актер, ама дека Дејмон е newbie...
Се согласувам и за тоа дека Нортон скоро секогаш бил носител на филмовите во кои глумел, а на Дејмон некако, му премина во навика да се појавува во споредни улоги. Сепак, отсекогаш сум го почитувал, има секакви ликови глумено (Не знам зошто Eurotrip ми падна на памет, I don't like that movie :LOL:), прилично версатилен актер е.

Од линкот на Иосоно видов дека Нортон ќе глуми негативец во Bourn Legacy, што значи нема да го глуми Џејсон Борн а филмот ипак ќе се вика Bourn Legacy, малку збунувачки ова. Инаку продолжение од овој серијал без Дејмон ќе биде ко црква без икони, и сега се нафурав трилогијава пак да ја гледам уште еднаш по пети пат :). Чудно тоа што Дејмон рекол дека тој би се вратил доколку го повикаат во четвртото продолжение, затоа што лани некаде прочитав негова изјава дека нема шанси да се врати доколку Пол Гринграс не е режисер на филмов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom