AceCaleb
Деспот на Адот
- Член од
- 31 декември 2007
- Мислења
- 5.977
- Поени од реакции
- 11.411
Може, не дека не може, ама не ти е убаво тука, со нас?
Не сум доволно присутен и активен за да бидам достоен член на друштвото

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може, не дека не може, ама не ти е убаво тука, со нас?
Па еве тебе те нема со месеци.Ќе се вратат за два дена најкасно, не се грижи.![]()
од пиратите овој е проверен:Мене торентот од pirate bay ми се укочува на иста секунда. Симнувајте од друго место за секој случај.
од рутракер торентот, внатре во видеото, мислам не беа посебни преводитеP.s. @grande-juve, кој превод ги има насловите од филмовите што се користени? Откако го гледав, симнав неколку но не наидов на таков.
Ај да го расположам Злате, вика му бегале членовите, иако подобар збор би било му ги бркале членовите.
Land of Mine
Ми го препорачаа филмов, добар бил ми рекоа бидејќи јас сакам историски и немало шанси да не ми се допадне. Ми се допадна ама не е нешто wow, бидејќи јас иако сакам историски филмови сепак не сакам депресивни. Ми се допадна крајот кој го очекував бидејќи на крај краева тоа беа деца и со ништо не заслужија да деактивираат и бараат мини. Да, во вакви филмови секогаш сум на страната која ги убива Германците, но само кога заслужуваат. Не знам некако цел филм некакво чудно чувство, ко јас да копав мини. Сепак како што кажав, крајот ме радуваше и го очекував. 8/10
Chronicle
Интересен филм, краток, и брзо помина. Ме нервираат вакви филмови каде главните ликови држат камера и така го гледаме филмот, подобро ќе беше нормално да е. Ама сепак во овој случај не обрнував толку внимание на тоа бидејќи ми беше интересен филмот, некои така смешни сцени додека се зафркаваа со моќите ко на пример обидот за вадење на мастика. Не му се замарав многу иако можам да му најдам полно маани, сепак брзо ми помина времето. 7/10
Serendipity
Романтики. Жанрот од кој бегам ко од оган. Никогаш не сум го засакал овој жанр а не знам ни дали некогаш ќе го засакам. Филмов го изгледав дека морав, инаку искрено никад не би го гледал. Зошто? Најпрво затоа што Кјузак ми оди на нерви и не можам да му ја гледам манијачката фаца, глумата ме иритира ненормално заедно со неговите изрази на лицето. Не можам да кажам дека филмот е срање ама не ми лежи, не е тоа тоа. Оваа му го запиша бројот на книга, тој на парата и ајдее, на почетокот во лифтот сцена видена милион пати, таа чека чека чека и баш кога си замина тој дојде. Нека ми прости предлагачот, не сакам романтики. 5/10
Phantom of the Opera
Романтичен маратон, шо ги ебам ќе ги гледам. Кога веќе почнав дај си реков сите изгледај ги. Но и за овој ќе кажам, не ми легна бидејќи не сакам вакви филмови, имаше право Corvus што рече дека нема да го сакам, јас се надевав на спротивното ама ништо. Нека ми прости и она ама не фала. Единствено музиката ми се допадна. 6/10
Final cut: Ladies and Gentelmen
What has been seen cannot be unseen. Толку, извини grande знаеш дека ти поштувам какви филмови сакаш ама не знам што да кажам за филмов. 6/10
Не речиси и да немаше, туку немаше. Една од договорените работи при монтажата била од секој филм да има по максимум 2 кадри. Е сега, бидејќи режисерот бил огромен фан на Линч, единствено само со неговите филмови направил отстапки.А речиси и да немаше два последователни кадра од ист филм. Можеби и немаше воопшто.
Огромен број од филмовите ги симнале од торент. Затоа благодарноста за isohunt. Интересно е тоа што во некоја прилика самиот режисер рекол: од торенти го создадовме, како торент и ќе го споделиме. Филмов освен проекциите по фестивали и веројатно по кино сали, не се продавал како DVD/BR или што и да е, туку самиот режисер го поставил за симнување на паблик тракерите.Исто така многу од кадрите не беа баш со најдобар квалитет, најверојатно пресудно била можноста за набавка на сите овие наслови.
Таа женската од Лондон шо се плеткаше со Шербеџија се јавуеше на телефон.За Пред дождот прочитав дека го имало, ама јас не го забележав баш тој кадар, и ми идеше да си пукнам од мака на крај.![]()
Underground на КустурицаЗабележав кадар од некој југословенски (на еден весник пишуваше: Умро је друг Тито), само не знам кој е филмот.
Тоа дека првиот пат беше ко сон, а вториот пат реалноста. И во делот со сонот беше војната, а за бебето не знаеше, него само од причина шо не моеше без неа реши да и се врати.. не дека е до толку битноИсто така, не знам дали забележавте, кон крајот на филмов, од 59:30, до 01:01:00 некаде, и после од 01:12:00 до 01:13:30 некаде се истите кадри, по ист редослед.![]()
Не ќе да е Underground. Underground е во боја. Од него беше кадарот кога Мирјана Јоковиќ доживуваше оргазам удирајќи се од лустерот над неа. Овој кадар беше црно-бел, чинам.[DOUBLEPOST=1514845614][/DOUBLEPOST]Не, сепак во право си бил, не е црно бел тој кадар, туку тој пред него, и двата со весници, па затоа изгледа се помешав. Underground е, втор кадар од тој филм.Underground на Кустурица
Не ќе да е Underground. Underground е во боја. Од него беше кадарот кога Мирјана Јоковиќ доживуваше оргазам удирајќи се од лустерот над неа. Овој кадар беше црно-бел, чинам.[DOUBLEPOST=1514845614][/DOUBLEPOST]Не, сепак во право си бил, не е црно бел тој кадар, туку тој пред него, и двата со весници, па затоа изгледа се помешав. Underground е, втор кадар од тој филм.![]()