FIFA 15

• Креатор на темата Креатор на темата Martin
  • Време на започнување Време на започнување
И мене и те како ми се игра и не само фифа и dragon age и lords of the fallen и gta 5 оти и за gta имаше најава дека ќе ја користи оваа заштита,така да спасени сме,каков само предновогодишен поклон од 3DMraz:icon_mrgr:
Leka poleka brat, se kje si dojde. Mada Fifa 15 koga konecnho kje go rilisnat krakot, kje se zaklucham u mojot man-cave na 2-3 nedeli samo da nadoknadam zashto kasneshe krakot 2 meseca:D

Синоќа ја зедов и првите импресии ми се дека е полоша од ФИФА14. Многу полесно влагаш у шанса за гол, многу потешко ти се одзема топката, по аут линијата со шпринтот идеш ко брз воз не може да те запрат. Само корнерите се средени и не може баш лесно да примиш гол

Синоќа ја зедов и првите импресии ми се дека е полоша од ФИФА14. Многу полесно влагаш у шанса за гол, многу потешко ти се одзема топката, по аут линијата со шпринтот идеш ко брз воз не може да те запрат. Само корнерите се средени и не може баш лесно да примиш гол
A ti za koj level na tezina kazuvas deka lesno vleguvas vo sansa za gol?

Факт е дека шутовите и голманите им се тиња на новава фифа.
Гејмплејот е подобар, потечен, општо во глобала е подобрена али тоа што го кажав погоре е скоро катастрофа. Незнам што им требаше во тоа да чепкаат. Next gen keepers.. :facepalm:

https://vimeo.com/113377828

Кога сме кај next-gen goalkeepers... :D

Мене па ми се свиѓа ова.. 14 ката ја играв и се случувало можеби едно 5-6 пати да ми дадат или јас дадам ваков гол, и нормално е, во реалниов свет се случуваат исто вакви работи, грешат голманите и примаат смешни голови, зашо да не грешат и на фифа?
Ова ти шо си го стаил не се дешава на секоја утакмица туку за оваа 1 година шо ќе играш Фифа можеби 3-4 пати...така да супер си е :D

пример: https://www.youtube.com/watch?v=hG_N7IlcWk8

Мене па ми се свиѓа ова.. 14 ката ја играв и се случувало можеби едно 5-6 пати да ми дадат или јас дадам ваков гол, и нормално е, во реалниов свет се случуваат исто вакви работи, грешат голманите и примаат смешни голови, зашо да не грешат и на фифа?
Ова ти шо си го стаил не се дешава на секоја утакмица туку за оваа 1 година шо ќе играш Фифа можеби 3-4 пати...така да супер си е :D

пример: https://www.youtube.com/watch?v=hG_N7IlcWk8
Абе се е ОК, нека има грешки, нека има глупости. Ама ова на фифата е премногу скриптирано, сварно премногу. Знаеш ли во колку ситуации ми се има случувано да погодувам пречка, статива од разни ситуации со исти шут и центрирање? Тоа е проблемот, многу до израз иде скриптата. Сварно се потрудиле да направат кога ке удрам пречка мрежата од голот да се тресе, и ако врне капките да паднат од гредата, но немора тоа да го гледам 4 пати од 5 пуцнати топки.
Иако не е репер, еве ќе го земам демото. Дали заприметивте дека премногу стативи и пречки се гаѓа? Никогаш предходно немам толку многу погодувано пречки. Играм на мануал шут, затоа ме иритира.

После тоа што го пишав продолжувам со импресиите. Значи гол надвор од 16 не може да се даде така ? :facepalm: Судијата нема врска со давање предност. 2-3 пати не дава предност иако искачам очи вочи со противничкиот голман. 14 беше причина што после цел живот играјќи ПЕС се префрлив на ФИФА ама со 15 разочаруваат

Од досегашново искуство на Фифа 15 научив дека многу полесно се дава гол со оформени акции, со многу подавања и едно клучно подавање на напаѓач. Не е како порано само трчаш со 1 играч и даваш гол. Тоа работеше во пониските дивизии, но од кај 4та па нагоре мноогу тешко е така да влезеш, многу подобро играат одбрана противниците. На странична линија да, се трча, ама па потоа е тешко да дадеш гол со глава ако противникот има добри одбранбени играчи. Сепак тика-така игра на оваа Фифа мислам дека е најпродуктивна, и конечно играчи кои не се толку брзи можат да бидат корисни. А за голманите немам зборови, какви глупи наивни голови примам не е можно. Најтрагично ми е кога голманот воопшто нема да тргне на топката, само си ја гледа и таа влегува во голот... па добро бе Фифа е, не знае програмираниот голман дали топката оди во голот или не?

Море не ми ги спомнувај тие дивизиите.. срце ме боли и ептен се нервирам.
На фифа 12 бев прва дивизија, на 13 втора и бидејки ме условуваја да го играм тоа проклетото Tactical Deffending што го имам претходно пишано ми се одмилува играта кога играм онлајн и правам глупи грешки. Не да се фалам, али да е овозможено Legacy Deffending, мислам дека лагано ќе си влезам прва дивизија без проблем :)

Море не ми ги спомнувај тие дивизиите.. срце ме боли и ептен се нервирам.
На фифа 12 бев прва дивизија, на 13 втора и бидејки ме условуваја да го играм тоа проклетото Tactical Deffending што го имам претходно пишано ми се одмилува играта кога играм онлајн и правам глупи грешки. Не да се фалам, али да е овозможено Legacy Deffending, мислам дека лагано ќе си влезам прва дивизија без проблем :)
Абе и мене ми е полесно со Legacy, ама знаеш какви се ЕА, кога ќе воведат нешто ново мислат дека е најдобро и те присилуваат да го играш.. истово и со други нивни игри го имам забележано, ама тоа е. Ама па побалансирано е ако играме сите исто, нели? А друго јас да прашам, каква врска има chemistry, во смисла во самата игра.. дали подобро играат играчите? Гледам сите прават состави со 100 chemistry па макар и послаби играчи да се.. и јас имам 100 на првиот состав, а на фитнес составот имам мизерни 50-60 па не чуствувам некоја голема разлика..

Абе и мене ми е полесно со Legacy, ама знаеш какви се ЕА, кога ќе воведат нешто ново мислат дека е најдобро и те присилуваат да го играш.. истово и со други нивни игри го имам забележано, ама тоа е. Ама па побалансирано е ако играме сите исто, нели? А друго јас да прашам, каква врска има chemistry, во смисла во самата игра.. дали подобро играат играчите? Гледам сите прават состави со 100 chemistry па макар и послаби играчи да се.. и јас имам 100 на првиот состав, а на фитнес составот имам мизерни 50-60 па не чуствувам некоја голема разлика..
Тоа мислам дека нема никаква врска, бар и јас немам заприметено.
Бидејки со Јунајтед играм 4-3-3, точно си знам кој кај е и кога може да втрча. Пробувам да играм 4-3-3 со Челзи пример, не е иста играта, исто и со Реал. Зборот ми е нема врска хемијата со играта што ја играш, иако буљашиве од ЕА вртат филм подобра хемија боље перформанс.
Иначе баш ако дадат дозвола за 2та стила на дефендинг ќе се избалансира играта. Еве јас се сметам како добар играш а со тој другиот стил може секој да ме победи што не е праведно. Баш скратен сум, а не избалансиран.
Ми се имаше погодено бате од србија и игравме 1 на 1. Едвај го победив со Legacy, а тој играше Tactical. Значи треба да доволат секој со што е најдобар со тоа да игра. Пр. мене ако ми е боље со full manual контроли да ти играм, ќе ти играм, зошто и тебе да те условувам исто да играш? Играј си на автоматски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom