FIFA 12

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
А каков џестик имаш? Ако е уком, мораш да ги инсталираш драјверите :)
Genius џојстик, од најобичните, 350-400 денара се :D Сеа уком муком не разбирам многу јас :D
И дај кажи како да ги инсталирам драјверите.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
VAZNO !!!!
ZNACIT NE PRAJTE SE SEZNAJKOVCI PROBLEMOT NE E DO KRAKOT.CRUSH DUMP I MENE MI SE POJAVUVASE A SE PRAEV KAKO SO TREBIT.
ZA DA SE RESIT NAPRAJTE GO SLEDNOVO
OJTE VO MY DOCUMENTS-FIFA 12-instance0.Vnatre imate eden fajl imenuvan kako replay0.Na ovaj fajl relpay0 stegnite desen klik i stegnite na read only.Zacuvajte i prijatna igra.

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
AMD Athlom 64 X2
Dual Core Processor 4200+
2.20 GHz,1.00gb of RAM

Dali ke mozam da ja igram fifia 12 so ovaa konfiguracija???

D

dystopian

Гостин
Има некој идеја како да го намалам сецкањето (stuttering) на фифа? Конфигурацијата ми е повеќе од доволна и имам инсталирано најнови драјвери... :/

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.744
Поени од реакции
43.914
Инсталацијата закочува кај data6.big ми испаѓа ерор и има abort, retry и ignore(not recommended).. Ако одам на игнор ќе може да се игра после играта или?

futka

preleza svinski grip
Член од
8 февруари 2008
Мислења
105
Поени од реакции
2
Moze nekoj da mi pomogne jas ja istalirav ine mi uklucuva mi pisuva : Origin is not installated,and is required to play your game.Please reinstall Origin.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
2
Поени од реакции
2
Ја пробал некој Fifa 12 на Xbox 360? Да не треба нов firmware на конзолата?

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Гледам многумина имаат проблем со играње на играва преку тастатура. И јас не можев да ги подесам како што сакам контролите на тастатура од проста причина што не знаев ни кои се default дугмиња на тастатурата.

Проблемот го решив со виртуелен џојстик/гејмпад со програмчето PPJoy (Keyboard to Virtual Joystick), при старт на играта може да се исклучи влезот од тастатурата на F2 за да немаат влијание и тастатурата и виртуелниот гејмпад истовремено, па направив Custom контроли: ги подесив контролите на Alternate со legacy namesto tactical defending и направив некои размени во контролите за sprint i pace да ми бидат на E и C. Сега контролите ми се оние стандардни [за мене]:
А - шут, S - подавање, D - нафрлување, W - пас во празно, Е - спринт, C - pace, Q - player run, Z - finesse shot modifier & etc...

Ако некому треба да види како треба да изгледаат контролите во PPJoy може да се ориентирате според сликата подоле:

при што ќе се добијат следниве контроли
xbox/ playstation - тастатура
A / X - S
B / O - D
Y / - W
X / ⚓ - A
RB / R1 - E
RT / R2 - C
LB / L1 - Q
LT / L2 - Z
Select & Start мене ми се на V односно B, нормално имате слобода да ги подесите како што сакате ова се мои подесувања на кои сум највеќе навикнат.

Можеби за некого ова е комплициран процес, но за тие што играат на тастатура може да биде од корист.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
ја симнави јас конечно фифава денес со нов лимит и морам да кажам сега за сега сум презадоволен од се,гејмплејот е фантастичен,графиката може да биде подобра но ќе помине,анимациите се многу подобрени од лани и почнав да играм го играм менаџер модот и не станав 4-5 саат од компјутер:D

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
So kontrolite mojte mn lesno da go resite problemot.Ke gi kopirate od fifa 11 vo my documentc sho vi se i ke gi pastirate igrata kaj so vi e intalirana fifa 12 ke najte eden fajl button conf. za tastatura i to e to pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom