FIFA 12

H

-HRO

Гостин
Ко отворив fifasetup.ini тоа внатре беше наместено на 1, ја го напрајф на 0, се убаво си беше почнав 2 минути без кочење, но потоа одма се здрви сликата, и толку беше морав да ја исклучувам, сеа само она што се шутират со фудбалерон во мену, единствено тоа ми преостанува само од фифа 2012 :) сепак Фала ти
--- надополнето: Sep 30, 2011 12:52 PM ---

Брат, истото мене ми се дешава, кога ќе почнам да играм, тогаш ми лагува :Ѕ ај помогнете ни, Фала
Вака, значи за тие што имаат проблем со сецкање и местење контроли, можат да се обидат да го решат на овој начин...затоа што ова им помогна на многу луѓе...

1. Одете во My Documents/FIFA 12 и избришете го fifasetup.ini фајлот.

2. Одете каде што ви е инсталирана играта
(пр. D:\Igri\FIFA 12) и отворете го Game фолдерот.
Потоа отворете го фолдерот со име fifasetup. Скролајте надоле и ќе прочитате fifaconfig.exe. Дабл клик на тоа.
Кога ќе ви се отвори кликнете на Game settings.
Подесете ја резолуцијата според јачината на вашиот компјутер.
MSAA Options и Wait for Vsync ставете на off.
Кликнете на ОК и излезете.

3. Вклучете ја играта. Кога ќе влезете во главното мени, стиснете Ctrl + Alt + Delete (Task Manager).
Кликнете на Processes под-менито и побарајте го процесот fifa12.exe.
Кога ќе го видите, стиснете десен клик на него, Set Priority и штиклирајте High, или Above Normal.

4. Излезете од Таск Менаџерот, влезете повторно во играта и уживајте.

5. За тие што незнаат како да си наместат контроли на тастатура...

:)

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
dali nekoj znajt kako mozam da smenam na primer legacy so tactical ili drugi raboti deka koa i da gi menam nemozet da se zacuvet i mi se isklucvit igrana

D

dystopian

Гостин
на мене не..
--- надополнето: Oct 1, 2011 6:56 PM ---
инаку д апрашав зошто ми е на половина екран играта како може на цел да се напраи
Ако ти е мала резолуцијата зголеми ја преку фифаконфиг, ако мислиш на фулскрин, влези на фифасетап.ини и пиши FULLSCREEN = 1

Ајде сега мене некој нека ми помогне... ;)

М

Мартин`

Гостин
Еден проблем решен, конечно успеав да ја инсталирам FIFA :D

Сега друг проблем треба да се реши, па кој знае што е работава нека ми помогне. Значи FIFA 11 ја играв без проблем ни сецкање ни ништо, сега гледам таман си е се но кога во играта ќе се направи гужва, буткање или шут од страна на противниците веднаш започнува силно да сецка и неможе да се игра. Што може да е работава ? инаку пробувам да играм со конф 3.5ГБ рам, графичка HD 4800 Series и процесор 3.20GHz ..

D

dystopian

Гостин

Сега друг проблем треба да се реши, па кој знае што е работава нека ми помогне. Значи FIFA 11 ја играв без проблем ни сецкање ни ништо, сега гледам таман си е се но кога во играта ќе се направи гужва, буткање или шут од страна на противниците веднаш започнува силно да сецка и неможе да се игра. Што може да е работава ? инаку пробувам да играм со конф 3.5ГБ рам, графичка HD 4800 Series и процесор 3.20GHz ..
Get in line, pal :)

И јас и уште еден другар го имаме истиот проблем, а конфигурацијата ни е повеќе од доволна. Пробав, послушав неколку совети низ нетот ама не помага. Најверојатно ќе треба да чекаме пач или некаков официјален лаг фикс од ЕА.

М

Мартин`

Гостин
Get in line, pal :)

И јас и уште еден другар го имаме истиот проблем, а конфигурацијата ни е повеќе од доволна. Пробав, послушав неколку совети низ нетот ама не помага. Најверојатно ќе треба да чекаме пач или некаков официјален лаг фикс од ЕА.
Шит.. пак ли ќе чекам, ах додека ја заиграм играва .. ајде побрзо се надеваме дека ќе извадат некаков пач ..

Член од
4 септември 2008
Мислења
30
Поени од реакции
1
Ќе ве молам најдете ми ЧАРЕ како можам да ги сменам контролите во Defence, а да не ми се мењаат автоматски и во Attack...
НЕКА БИДЕ ЖИВ И ЗДРАВ ТОЈ ШТО ЌЕ МИ НАЈДЕ РЕШЕНИЕ :) :)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Значи играм фифа само на компјутер,а на сони стрикно пес :)

Туку имам две прашања..

Дали можам некако да го намалам блурот на играва?
Дали пиратеријава можам да ја играм онлине?

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Значи играм фифа само на компјутер,а на сони стрикно пес :)

Туку имам две прашања..

Дали можам некако да го намалам блурот на играва?
Дали пиратеријава можам да ја играм онлине?
Сега за сега, не.
Не.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909

На смалена резолуција и детали ти сецка ? Или не ти се ни игра на low или medium ? :D
Ова графичкава HD 4800 од ATI е така ? Види ја и штиклирај ја последната опција од fifaconfig, за графички на ATI се однесува.

Член од
31 мај 2011
Мислења
211
Поени од реакции
75
Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398

Абее пред 1 или 2 години коа ја играв ФИФА 11 кај тебе дали 1 утакмица изиграв и на 11 ти сецкаше малце на гужвите ко шо приметив ... ! иначе VRAM колку имаш ?

Kajgana Shop

На врв Bottom