FIFA 12

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
Дечки, ве молам за помош, ја симнав Фифа 2012 од замунда, се беше убаво, ја инсталирав и влагам во играва, се нормално си тера некочи, но кога ќе пуштам натпревар да играм, само што ќе дели центар, и кочи ненормално, воопшто неможеш да играш, го имам следниов компјутер: Nvidia 7300GT, 1GB ram i HDD 250 ve molam pomosh, blagodaram

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Дечки, ве молам за помош, ја симнав Фифа 2012 од замунда, се беше убаво, ја инсталирав и влагам во играва, се нормално си тера некочи, но кога ќе пуштам натпревар да играм, само што ќе дели центар, и кочи ненормално, воопшто неможеш да играш, го имам следниов компјутер: Nvidia 7300GT, 1GB ram i HDD 250 ve molam pomosh, blagodaram
Рамот ти е на граница на побарувањата, а успат гарантирам дека на 1гб немаш некој ептен јак процесор, така да и процесорот многу влијае на играта. Лани фифа 11 ја инсталирав на еден пц со 2гб рам. и послаб процесор, исто така кочеше. Реков ај да не е до рамот. Од кај мене извадив 2гб и додадов. Значи фифата кочеше и на 4гб рам, благодарение на процесорот што беше прилично слаб, така да се мислам дека повеке ти кочи ради процесорот, него ради рамот и btw пробај намали ги сетинзите, направи све на low.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
и јас го имам истиот проблем само што имам Nvidia 8500GT 512 ram,а на фифа 11 немав проблеми..

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
абе се убаво си тера, но кога ќе пуштам да играм одма почина да кочи, плус ја мислам дека не е до процесорот, поради тоа што ја играм Пес 2011 и некочи толку многу, понекогаш по малце сецка, која далеку бара подобар компјутер, ама ова на Фифа-ва стварно претерано кочи, само изведувам центар, и одма се укочува :Ѕ ај ве молам помош !? поздрав.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
побарајте некој оптимизатор на нет кој ке ви го намали искористувањето на рамот во идл режим(кога ништо не правите компјутерот на виндоус 7 зема около 600 мега сега ке ви зема 300)Ако имате Хп ова нема да ви помогни.Но ако немате двојадрен процесор играва тешко дека ке ја играте нормално

Член од
4 септември 2008
Мислења
30
Поени од реакции
1
[copy-past на тоа што не ми одговоривте.. ве молам нека каже некој нешто :D :D :D ]
Имам еден проблем кој се надевам има начин да се реши. Ве молам кој знае нека помага...
Вака: Навикнат сум да играм фифа со следниве контроли: на D ми се трчаше по играч, додека на S ми трчаше неозначениот играч.. е сега.. на фифава неможам никако да го средам овој проблем (на другите секогаш си го местев така). Ако сменам да ми се трча по играч на D, тогаш автоматски ми се мења и подавањето на D... дајте ако знаете кажете ми како да наместам да ми се трча по играч на D, а да не ми се смени подавањето...
Се надевам не сум единствениот кој игра по оваа конфигурација...
Ве Молам За Одговор зашто неможам да играм вака... како сакат сум ако не ми е ова наместено.. Позз :)

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Ја снимав играва и е нешто страшно.....графика супер, гејмплејот е фантастичен посебно движењето на играчите е направено исто како шо играат у реалноста.
Е сега контролите малце ми се проблем да ги составам...пошто не сум ги играл 10 и 11 така да ваљда сум испуштил многу работи....ако може некој да ми каже како да ги направам стандардните контроли...благодарам однапред :)

М

Мартин`

Гостин
Луѓе ај ве молам дајте (по приватна порака) некој асален брз торент да ја симнам, на земунда е тапа торентот.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Мислам дека не ти е лоша конфигурација само подеси на LOW QUALITY и малку послаба резолуција и ке ти биде џам!!
--- надополнето: Sep 29, 2011 8:54 PM ---
ја инсталирав играта направив крак се и нејке да се пушти ми вика FifaCrashDump...
помош?
Инсталирај ја пак!! Кога копираш кракот не го копирај тоа FifaCra.....
--- надополнето: Sep 29, 2011 8:55 PM ---
Ајде секој што ке купи ОРИГИНАЛ фифа нека ме исконтактира ПРАИМЕ ТУРНИР ОНЛИНЕ!!

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Мислам дека не ти е лоша конфигурација само подеси на LOW QUALITY и малку послаба резолуција и ке ти биде џам!!

Ајде секој што ке купи ОРИГИНАЛ фифа нека ме исконтактира ПРАИМЕ ТУРНИР ОНЛИНЕ!!
играта ја инсталирав прееска сум имал грешка при кракот.. па после ми текна и поправив и ја пуштив али ми лагува мн ништо од фифа за мене :(

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406

Ја инсталирав се како што треба и кракот го ископирав како што треба и пак ми се појавува тоа FIFACrashDump_CL942004_2011.09.29_21.23.23
Ако не те мрзи кажи ми тука што сум згрешил
Untitled.png

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447

Ај ако сакаш дајми ФБ, да ми објасниш подетално, што, како да подесам !? (прати приватна порака)

Kajgana Shop

На врв Bottom