FIFA 12

A

Auditore

Гостин
Премногу лошо е оптимизирана играва, и многу гличови и багови има, но најверојатно дека е демо, се надевам дека ќе ја средат.
Инаку го совладав она тактикал дифендинг, доста се подобрив и сега е многу интересно за играње во одбраната, мора да го погодиш вистинскиот момент и со Дрил да одземеш топка, или Џоки, или лизгачки старт, интересно во секој случај, и не се согласувам со Мац)) кој рече дека играва станува тапа како се повеќе ја играш, моментално ги играм и ПЕС12 и ФИФА12, ПЕС е многу полесен за мене да го играм за разлика од ФИФА12 кај се знојам да не примам гол ради новиот начин на одбрана, а откако наместив се на менјуал и пасевите ми се средија, едвај ги чекам финалните верзии и на двете игри ! :)))

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
ХАХАХАХАХА.. Видеото е ЗАКОН! :)
Сварно во демото енџинот е катастрофа, ама убеден сум дека во финалната верзија се тоа ке се опрае.
Значи НЕМА ЛОГИКА и во финалната верзија така да праи. Пишав во предходните постови и пак сега ке пишам. Значи не би се фурале толку ЕА во врска со енџинот доколку не би го усовршиле толку професионално. Сварно во финалната верзија очекувам и верувам да биде баш како што пишуваат, сепак ова е демо, не може во 1.5гига играта да пресметува прецизни физички падови на играчите/топката. Па еве земете еден прост пример. Кога ке врне, па тогаш можам да речам дека цел гејм-плеј е КОМПЛЕТНО различен, топката подруго се движи, играчите и сл. Така да.. ке видиме, има време :)
Ајде уште една недела, не можам да дочекам!

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Osven reklamite sto gi menjaat vo FIFA.. drugoto e sve isto od 2000 do 2012... nakratko Uzas od igra
Ти си играл некад ФИФА ??
Незнам само ке има ли решение за LAN ова година!! Да се надеваме на пиратеријата од соседството!!
--- надополнето: Sep 22, 2011 8:38 PM ---
ХАХАХАХАХА.. Видеото е ЗАКОН! :)
Сварно во демото енџинот е катастрофа, ама убеден сум дека во финалната верзија се тоа ке се опрае.
Значи НЕМА ЛОГИКА и во финалната верзија така да праи. Пишав во предходните постови и пак сега ке пишам. Значи не би се фурале толку ЕА во врска со енџинот доколку не би го усовршиле толку професионално. Сварно во финалната верзија очекувам и верувам да биде баш како што пишуваат, сепак ова е демо, не може во 1.5гига играта да пресметува прецизни физички падови на играчите/топката. Па еве земете еден прост пример. Кога ке врне, па тогаш можам да речам дека цел гејм-плеј е КОМПЛЕТНО различен, топката подруго се движи, играчите и сл. Така да.. ке видиме, има време :)
Ајде уште една недела, не можам да дочекам!
Секоја сезона демото е катастрофа! Финалната верзија ке биде многу подобра од 2011!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Дај не ме зезај.
ЕА цела година хибернирале бидејќи според демово, играва ќе биде тотален промашај.
Има толку многу game-breaking багови, не знам од каде да почнам.
Player Impact Engine - Катастрофа. Го избрзаа енџинов, не го тестираа доволно, преполн е со багови кои ја уништуваат играта. Понекогаш играчите премногу лесно паѓаат, а некогаш и ќе му отидеш на играч со клизач со 2 нозе, ќе му се свиткаат нозете и чудесно продолжува да трча.
Голманите - Голманите се премногу јаки. 1 на 1 е скоро невозможно да постигнеш гол. Голманите имаат ненормални рефлекси и секогаш знаат кај ќе ја шутнам топката. Сепак, шутеви од далечина се доста лесни.
Судиите - Премногу лесно се судат пенали.
Player Celebrations - Го усраа и ова.

Графиката не ми изгледа којзнае колку подобрена.
Се подсмевнувам кога ќе ми текне колку идиоти ќе ја купат играва кога ќе излезе.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Незнам ама до сега секогаш демото било проблематично и многу поразлично од финалната игрица!! Сигурно дека ке има багови но значително помалку од 2011. Баш читкав нешто дека во 12-ка ке се подобри одбраната у смисла секој играч да има логични движења, за разлика од 2011 кај што у некои ситуации се случува хаос у одбраната!
Се на се велат дека 2012 ке биде најдобрата фудбалска симулација досега!

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Дај не ме зезај.
ЕА цела година хибернирале бидејќи според демово, играва ќе биде тотален промашај.
Player Impact Engine - Катастрофа. Го избрзаа енџинов, не го тестираа доволно, преполн е со багови кои ја уништуваат играта. Понекогаш играчите премногу лесно паѓаат, а некогаш и ќе му отидеш на играч со клизач со 2 нозе, ќе му се свиткаат нозете и чудесно продолжува да трча.
Голманите - Голманите се премногу јаки. 1 на 1 е скоро невозможно да постигнеш гол. Голманите имаат ненормални рефлекси и секогаш знаат кај ќе ја шутнам топката. Сепак, шутеви од далечина се доста лесни.

Се подсмевнувам кога ќе ми текне колку идиоти ќе ја купат играва кога ќе излезе.
Потполно се сложувам за тоа што го кажа со голманите.
За другиве работи ке дискутираме кога ке излзе играта, сега е прерано

Член од
7 август 2011
Мислења
4.952
Поени од реакции
15.127
Еј па за Бускетс беше реално тоа бе, ало! :)
истото сакав да го пишам :)

Ја демово не стигнав да го испробам. Таман си ги средив контролите и почна некој ерор да ми праи.
Мене ми личи дека играта во одбрана ке биде одлична, а баговите се надевам ке ги средат.

На ланската коа ке зајачаш скаут до крај негде созона 2015 почнува да ти наога играчи од по 80+ на 18 години се надевам дека оваа година нема да биде така.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Дај не ме зезај.

Значи сега во случајов зборуваш како ова да е ФИНАЛНАТА верзија, играчите ти се судирале, енџинот ти бил катастрофа, многу имало багови во играта. Па добро што сакаш во 1.5гига? Целосна игра? Нешто поише од тоа?
Како прво голманите 1 на 1 и не се баш премногу тешки како што кажуваш, 90% од моите ситуации 1 на 1 со голманите е ГОЛ (значи сепак сеуште не си ја совладал комплетно а коментираш некои работи беспотребно што НЕ се така)
Како второ и не се судат баш лесно пенали (од кога е излезено демото еднаш ми нема досудено пенал, ти доколку на СЕКОЈ старт се пушташ клизач у шеснаестерец, фала богу дека ке ти суди ‘лесно‘ пенал).
Трето како може да зборуваш дека играта ке биде ТОТАЛЕН промаршај кога она финалното што треба да биде воопшто не си го видел?
Графиката не те бендисува а? Исто и мене, ама за тоа се коментира од кога ке излезе финалното, ако јас се прашувам графиката е полоша од финалната фифа 11, ама зборам за ФИНАЛНАТА, така да почекај малце, рано е за такви дискусии.

Kajgana Shop

На врв Bottom