Не можеш да не ги спомнеш во Македонија. Членот бара мислење, јас му пишувам мое мислење базирано на повеќе искуства и дека прилична голема е шансата да биде со него од корист.
И ја да заштедам некој денар и да стекнам некое искуство во работата, под итно бегам за 4-5 години, најмногу поради тој примитивизам, се да зависи од партија. Знаат дека си неопределен и ти се јавуваат од штаб за кој ќе си гласал. Ако ги отераш упм ќе ти дојде инспекција и ќе ти најдат некоја неправилност и ќе те затворат. На денот на избори ти се јавуваат пак истите, кога точно ќе си одел да гласаш. Кога нема да те видат како излегуваш во тоа време, пак ќе ти се прејават. Па иди фрли се од некој мост ти еам...
Така почнуваат. Прво се занесуваат дека се многу убави, со 500-600 лајка на фб. После случајно ќе се ,,сакаат'' со најбогатите во градот (знаеме кои се на позиција денес)
Кога нашиве парајлии ќе ги исшутираат, благо речено, она не се откажува уште е само 22 години, пробува фотошоп убавината да му ја протни на некој гастербајтер. Како наеднаш некој бил восхитен од убавината и сакал да и подари ајфон. Роденден ти иде изгледа викам? Не бе, онака сакал да дојде и да ми подари, не дека мене ми е до парите и колите што ги има.
Нормално дека не ти е, си викам. Ти верувам
Кога и гастербајтерот од Швицарска ќе дојде, ќе се разочара од фотошопираната слика, ќе и даде некој фенси подарок и ќе ја искористи е тогаш јас небогатиот, финиот, џентлменот идам на ред.
Откако ќе ја шутне и гастербајтерот, обавезно идат тажни статуси на фб, па наеднаш те вика на кафе и се жали како немало љубов т.е си ја врти водата на своја воденица, време и било некој фин да најде. Со тебе без обврски не иде во предвид, не не, никако. Веќе наполнила 25-26 и кога веќе не може да ги фати парајлиите, мисли дека ти си секогаш тука, лесен плен, кога тогаш и време и е да се заозбили. Те потценува, мисли дека пичка не си видел ако те корпосала еднаш пред 4-5 години. Како светот да се врти околу неа. И ја да држам за рака некоја таква?
Останува уште да се спуштиш на ниво на тие што ја искористиле и ја шутнале и да глумиш љубов додека не ти здосади.