Луси
extreme
- Член од
- 17 септември 2008
- Мислења
- 6.927
- Поени од реакции
- 20.721
@Gricko_ кога читам вакви мислења искрено ми се сере не дека не си во право, може и си ама до толку ако е дојдена работата ебате државата и народот во неа. Мило ми е што сум надвор и што со се тоа немора да се замарам независно дали или во колкав процент тоа е вистина. Врти сучи пак ќе дојде дека е подобро да си надвор и со мирна глава.
Истите муабети цел живот ќе се вртат таму. Се нема ништо сменето, нема напредок, абе 25 години исто па исто. Како тргнало и за првата брачна ноќ нека ви воведат некој данок ко турците на времето па бар и за време на свадбите да има за што друго да зборите...
Во Македонија сигурен сум дека има добри и поштени луѓе само дали сето ова вреди е друга работа. Во Австралија секој гледа да си земе некој од својата нација ама од она што е веќе во Австралија, поретко идат во МКД по маж/жена мада ете знам неколку што го направиле и сите се сеуште заедно и си имаат оформено фамилии, така да работи. Интересен феномен што го гледам почесто последните години е свадби меѓу македонски дијаспорци од други држави кој углавно се запознале во МКД во Охрид или Битола. Знам 2 пара каде девојката е македонка растена во Шведска а дечкото нашинец од Австралија. 2та пара живеат во австралија и добро им оди...[DOUBLEPOST=1408864275][/DOUBLEPOST]
Тебе најлесно ќе те омажиме ако решиш да дојдеш во австралија и тоа за милјонер ич не му се секирај.
Neka fala aman ne me mazi