Феноменот гастербајтер/ка

• Креатор на темата Креатор на темата Nostalgia
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би се омажиле со гастербајтер

• Да, за пари или за да емигрирам и јас

Гласови: 21 23,9%
  • Да, од љубов, убајни...

Гласови: 30 34,1%
  • Не

Гласови: 30 34,1%
  • Друго, ќе елаборирам во темата

Гласови: 7 8,0%

• Вкупно гласачи
    88
parite nosat mokj. kako i da kazes, ne gresis. :) ama znaela vo momentot deka e vistinskiot, you can't argue that. :pos:

Не знам зошто ваква реакција. Некои луѓе едноставно знаат. Имаат одредена замисла, базирана на одредени критериуми, желби, соништа, како една рамка која ги води низ изборот. Тој избор, како таков, е целосно процесуиран во глава и останува само да се чека на негова физичка манифестација(каде "чека" е релативно и не секогаш пасивно).
На пример, еве малку споредбено, да речеме дека мене ми се јаде хамбургер. Додека седам и низ глава ми проаѓа мислата "ууу како би уништил еден хамбургер сега", не размислувам за историското потекло на хамбургерот, ниту за тоа како треба да изгледаат компирчињата, колку треба да биде испржена плескавицата, дали месото е мноогу старо, стоено и усмрдено, дали кечапот ќе биде разреден...не. Јас сакам хамбургер. Излегувам и купувам хамбургер кој ги исполнува надворешните критериумите што хамбургерот го идентификуваат како таков.
Иако тука завршува моето храбро "знам што сакам" и е сосем можно да се изотруам и лежам по болници, повраќам, имам експлозивен пролив или...шознам, не можам да имам деца, "знам што сакам" е многу потентно оти укажува на силен карактер, принципиелен, доследен и подготвен на ризик. Дали за хамбургер или за holy matrimony, небитно.

А како една горда либералка дозволила да зависи од некој друг?

Ако алудираш на мене, јас не зависам од него. Напротив, тој не може без мене.[DOUBLEPOST=1408981737][/DOUBLEPOST]
Моќ. Да бидеме попрецизни. ;)

А бе мочковци, само парите ви се у глава! Пари се печалат, човек тешко се наоѓа![DOUBLEPOST=1408982132][/DOUBLEPOST]
Сите горди либералки сакаат да зависат од некој. Тоа е тоа прекрасно чувство што многу жени на запад не можат да го осетат и исконски го бараат скокајки од к*р на к*р.

Уште еден фалусно-опсесивен тип. :facepalm:[DOUBLEPOST=1408984130][/DOUBLEPOST]
parite nosat mokj. kako i da kazes, ne gresis. :) ama znaela vo momentot deka e vistinskiot, you can't argue that. :pos:

Не сум сретнала маж што умее да користи нончаки, а да е толку мирољубив. Таков е мојот домаќин. Затоа одјеби! Со пари се купуваат цицки и скапи играчки, мадиња не.

Последно уредено:
Уште еден фалусно-опсесивен тип. :facepalm:

Пак ќе повторам. Не го зборувам во негативна смисла, или да ги навредувам жените. Едноставно е така. Секој може сам. Особено на Запад. Ама подобро е со некој. И нема ништо лошо да зависиш од партнерот, се додека и тој зависи од тебе (зборувам генерално, не лично за тебе. Ниту пак алудирав за тебе во претходниот пост).
Чувството за добивање валидација ако не дојде од партнерот, нема да дојде од самото себе. Плус, каде спомнав пари?

Бидејќи се зеде самата себе за пример. Значи ако тебе ти се оди во Македонија, ни под разно нема да го земеш во предвид мислењето за партнерот, бидејќи воопшто не зависиш од него? Или, за преуредување дома? Или, ако си купиш нешто ново, нема да бараш валидација од 2-3 убави збора за да ти е убаво на срцето?

На крајот на денот, ако партнерот не ти направи его буст ништо не бива. Или обратно.

Скокањето од фалус на фалус можеби е премногу експлицитно од моја страна, ама да се повикам на твоето тврдење за Австријките и нивните морални квалитети, не е толку далеку од вистината.

Секој може сам. Особено на Запад. Ама подобро е со некој. И нема ништо лошо да зависиш од партнерот, се додека и тој зависи од тебе
ако тебе ти се оди во Македонија, ни под разно нема да го земеш во предвид мислењето за партнерот, бидејќи воопшто не зависиш од него?

Мешаш заедништво и зависност...

Пак ќе повторам. Не го зборувам во негативна смисла, или да ги навредувам жените. Едноставно е така. Секој може сам. Особено на Запад. Ама подобро е со некој. И нема ништо лошо да зависиш од партнерот, се додека и тој зависи од тебе (зборувам генерално, не лично за тебе. Ниту пак алудирав за тебе во претходниот пост).
Чувството за добивање валидација ако не дојде од партнерот, нема да дојде од самото себе. Плус, каде спомнав пари?

Бидејќи се зеде самата себе за пример. Значи ако тебе ти се оди во Македонија, ни под разно нема да го земеш во предвид мислењето за партнерот, бидејќи воопшто не зависиш од него? Или, за преуредување дома? Или, ако си купиш нешто ново, нема да бараш валидација од 2-3 убави збора за да ти е убаво на срцето?

На крајот на денот, ако партнерот не ти направи его буст ништо не бива. Или обратно.

Скокањето од фалус на фалус можеби е премногу експлицитно од моја страна, ама да се повикам на твоето тврдење за Австријките и нивните морални квалитети, не е толку далеку од вистината.
Сум се чудела уште пред 2 години кога ве читав за прв пат, и уште се чудам. Добро луѓе во какви врски сте биле вие???

Bistrino, koja od gornite dve sliki bi trebalo da go oznacuva karakterot? I prestani da mi nametnuvas osobini koi ne gi poseduvam! ;)
Демек не знаеш

Кога некој ќе каже карактер,заеднички интереси се знае на што се мисли.

Attachments

• pari.jpg
    pari.jpg
    98 KB · Прегледи: 11
  • f1.jpg
    f1.jpg
    81,8 KB · Прегледи: 10
Инаку причината поради која ја отворив темава е што планирам во брзо време да одам до Македонија по жена. Планирам најмногу 3 месеци да потрошам. Сериозно не се зафркавам. Па малку ме интересираше како стојат работите, дали уште е лесно како гастербајтер. Знам дека е форум и дека информацијата на форум не се споредува со риал лајф, но сепак дава малку осет за тоа како стојат работите.
Значи беемве да изнајмам или не? :icon_lol:
Mozda nema da se zenis ama ke se iznae.is garant.

Ако алудираш на мене, јас не зависам од него. Напротив, тој не може без мене.[DOUBLEPOST=1408981737][/DOUBLEPOST]

А бе мочковци, само парите ви се у глава! Пари се печалат, човек тешко се наоѓа![DOUBLEPOST=1408982132][/DOUBLEPOST]

Уште еден фалусно-опсесивен тип. :facepalm:[DOUBLEPOST=1408984130][/DOUBLEPOST]

Не сум сретнала маж што умее да користи нончаки, а да е толку мирољубив. Таков е мојот домаќин. Затоа одјеби! Со пари се купуваат цицки и скапи играчки, мадиња не.
Извини овака на простаклот ама позлатена да не ти е па не може без тебе? :DD

Не ме сфати во која смисла си зависна, или па така ти одговара.

Точно е дека мадиња не се купуваат, ама исто точно е дека ни морални вредности не се купуваат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom