Зборувам од искуство. Цело време има вакви коментари, но само за жени.
Навистина се прашувам зошто мене никој не ми забележал дека ѝ давам приоритет на кариерата, одам по забави наместо да се оженам и формирам семејство, а на жените редовно им се забележува за истото?
Мислам дека дел од мажите се бесни што сега жените имаат право да бираат што сакаат да прават во животот и што немаат контрола врз нивниот живот како до седумдесетите години од минатиот век па ова го прават од очај и немоќ.
Кој им забележува бе брат, кај живееш ти? Бабите и тетките највеќе им забележуваат по мое искуство, а тие се жени. Сите другарки и девојка ми, бивајќи над 30, коа се жалат на тоа поле викаат дека баби, тетки и мајки се тие што им викаат што е ова кучки/мачки, раѓај таму. Не сум чул една да каже како некој маж ја притиска и критикува. Белите мажи си ги искажуваат фрустрациите пасивно, вака по форуми или се имаат целосно откажано, зборам за тие што не се во врска. Или ко што кажав, ко кај црнците, ок е жените да им зборат на жени, но мажите немаа право на тоа? Еве повикувам дамите на форумот да се изјаснат по ова прашање, да кажат дали сум прав или не, но едно нешто е јасно, ти се правиш поголем амбасадор за женски права од жените, која ти е крајната цел не знам.
А и странично прашање, што си сингл коа си толку златен и толерантен? Ви се синхронизирале менструациите, па што требало да купувате многу влошки сте раскинале мирољубиво и цивилизирано за да нема трошок голем ли?
А за другото, мажите нормално да се бесни, тие се немоќни совозачи во ситуацијава додека жените ги бутаат земјите во демографски кризи со нивните малоумни избори. Ок е тук там некоја да сака да се продаде подобро или да не раѓа, не е ок 3/4 резонираат така. Ова од позиција на државност ти го кажувам, не од мојата машка шовинистичка перспектива. И пак, во таа насока, те чекам да ми ја кажеш твојата визија за иднината ако продолжи вака? Никоја од дамите не реагираше на мојата визија за внесување на странци од егзотични земји затоа што се доволно паметни да сконтале и они на кај иде автобусот, само ти контраш за да излезеш во право. Па затоа, по бог знае кој пат, ајде дај ти твое чаре, но вистинско, без тие како треба да се субвенционираат деца и бла бла, тоа го пробуваат западни земји, не работи, што треба да се направи?
Ете, гледав да си го кажам мислењето по сите точки, ајде сега и ти, без да избегнеш директни прашања и без да ми земеш еден ред од ферманов и селективно да одговориш.