Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
675651817_2239912006818076_7027080015962300625_n.jpg

678277063_2239912033484740_3931968828099637106_n.jpg

674367483_2239911976818079_3989703002800104335_n.jpg
Кој го пишувал ова треба да се открие кој е, да се суди и у затвор.

Кој го пишувал ова треба да се открие кој е, да се суди и у затвор.
Доволно е да се открие кој и ја дава платата за да јаде вакви гомн@!
После ширење говор на омраза по социјални мрежи, и забрана за користење на истите!
Оваа треба у фаца да се плука на улица!

Ама у република нашата земја, не би ме изненадило и негде на државна цицка да е плус, или утре е функционерче да стане со оглед на тоа со кој се дружи!
Автоматски споено мислење:

Затоа ни треба закон како во РФ или Белорусија за "странски агенти"!
Ама ние у НАТО сме, к*р не боли сега...

Доволно е да се открие кој и ја дава платата за да јаде вакви гомн@!
После ширење говор на омраза по социјални мрежи, и забрана за користење на истите!
Оваа треба у фаца да се плука на улица!

Ама у република нашата земја, не би ме изненадило и негде на државна цицка да е плус, или утре е функционерче да стане со оглед на тоа со кој се дружи!

Затоа ни треба закон како во РФ или Белорусија за "странски агенти"!
Ама ние у НАТО сме, к*р не боли сега...
Забрана само?

Нене, по рецептот на Урсула во Европа, затвор.

Кај нас нејзиниот рецепт по традиционални гледишта и решена работа, ваквите пациенти ќе ги снема за многу брзо време.
Сонце да не ги грее и да скапат во темници

Забрана само?

Нене, по рецептот на Урсула во Европа, затвор.

Кај нас нејзиниот рецепт по традиционални гледишта и решена работа, ваквите пациенти ќе ги снема за многу брзо време.
Сонце да не ги грее и да скапат во темници
Мене сепак пристапот на Бркото ми се свиѓа повише ;)

Плус оваа е еуропска секако.. така да источно-европски третман би и бил по мерка ;)

не тоа е она што не прави неблагодарни, да не се задоволуваме со она кое го имаме, се додека не го изгубиме. Или да размислуваме дека секогаш нам ни е нај најлош животот. И четката за заби мислела дека има најлош живот, се додека не поразговарала со тоалет хартијата.

Кои се главните цели во борбата за еманципација, што точно и фали во Македонија и како тие цели овие движења, нгоа итн ќе се остварат? Кој е планот?
И уште едно прашање. Споменувате матријархат. Дали и кога постоел?
Ако си сеуште активен, се надевам дека се присетуваш на муабетов од пред неколку години секогаш кога ќе се случи нов фемицид во Македонија.

Што е смешно?
Вчера имаше објава дека некоја жена го убила својот маж со ногалка од столица

Знајш кои беа реакциите на жените
Цитирам.
Сам си го барал.
Алал да и е.
А денес истите се лигават пиштат на цели гласови Фемицид, за греота, кутрата таа шо трпела.зошто двојни стандарди,шо е уствари фемицидот?демек убиство нажена е поголемо злосторство него да убиеш маж?Шо е поентава, шо сакате да постигните?

Формулацијата.

Ако мотивот за убиството е семејна расправија, тогаш не е фемицид.

'Femicide is the intentional killing of women or girls, often by men, motivated by gender-related factors, misogyny, or a sense of ownership. It is defined as the most extreme form of violence against women, frequently committed by intimate partners or family members.'

Вчера имаше објава дека некоја жена го убила својот маж со ногалка од столица

Знајш кои беа реакциите на жените
Цитирам.
Сам си го барал.
Алал да и е.
А денес истите се лигават пиштат на цели гласови Фемицид, за греота, кутрата таа шо трпела.зошто двојни стандарди,шо е уствари фемицидот?демек убиство нажена е поголемо злосторство него да убиеш маж?Шо е поентава, шо сакате да постигните?

Прочита дека жената долги години имала психичко растројство?
Да го оставиме тоа настрана, процентуално колку жени, а колку мажи се убиени од партнерите?

'Femicide is the intentional killing of women or girls, often by men, motivated by gender-related factors, misogyny, or a sense of ownership. It is defined as the most extreme form of violence against women, frequently committed by intimate partners or family members.'
Фемицидот е најекстремна форма на родово базирано насилство и се дефинира како „убивање жени затоа што се жени“.

Мотивот е единственото нешто што е битно. Ако ја убил жената заради расправија, не заради тоа што е жена, не е тоа фемицид.

Ако сериски убиец убива жени затоа што се жени тоа е фемицид. Ако ги убива затоа што се полесни за манипулација и немаат доволна сила за да се одбранат, тој е сериски убиец не фемицидец.

Прочита дека жената долги години имала психичко растројство?
Да го оставиме тоа настрана, процентуално колку жени, а колку мажи се убиени од партнерите?
А да прашаме колку машки деца се абортирани од жени, или подобро кажано инфантицид?

Back
На врв Bottom