Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Фемицидот е најекстремна форма на родово базирано насилство и се дефинира како „убивање жени затоа што се жени“.

Мотивот е единственото нешто што е битно. Ако ја убил жената заради расправија, не заради тоа што е жена, не е тоа фемицид.

Ако сериски убиец убива жени затоа што се жени тоа е фемицид. Ако ги убива затоа што се полесни за манипулација и немаат доволна сила за да се одбранат, тој е сериски убиец не фемицидец.
Автоматски споено мислење:

А да прашаме колку машки деца се абортирани од жени, или подобро кажано инфантицид?
Дефиницијата за фемицид е јасна, нема што да се натегаме понатаму.

За второво, абортирани се затоа што се машки, или затоа што дошло до несакана бременост?

Дефиницијата за фемицид е јасна, нема што да се натегаме понатаму.
Мене ми е јасна, на многу не им е, како на пример редакцијата на весникот Вечер.
За второво, абортирани се затоа што се машки, или затоа што дошло до несакана бременост?
Во било кој случај, тоа е инфантицид.

Уште не е дојдено Македонија, ама на запад ова е добро познато.

Мене ми е јасна, на многу не им е, како на пример редакцијата на весникот Вечер.
Во било кој случај, тоа е инфантицид.

Уште не е дојдено Македонија, ама на запад ова е добро познато.

Читај за Трајчо и потсети ме кога беше последен пат кога жена беше сериски убиец во Македонија и таргетираше само мажи.

Мислам дека СИТЕ одамна се согласивме на темава дека новиот бран на „феминизам“ кој доаѓа од западот се граничи со лудило.

Читај за Трајчо и потсети ме кога беше последен пат кога жена беше сериски убиец во Македонија и таргетираше само мажи.
Мотивот ти му го знаеш на Трајчо? Ако го знаеш, сподели го. Сe додека не се утврди дека ги убивал жените токму затоа што се жени, а не поради други причини, терминот „фемицид“ не припаѓа во оваа дискусија.
Мислам дека СИТЕ одамна се согласивме на темава дека новиот бран на „феминизам“ кој доаѓа од западот се граничи со лудило.
Одамна е замината границата на лудило. Се надевам дека не подржуваш абортус или инфантицид.

Back
На врв Bottom