Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Се ќе измислите само да се тргните од обврски со децата :)

Епа ај ти бркај мамути, маж ти ќе мења пелени. Сигурен сум дека со радост ќе прифати.
Се фаќаш за ветка, ја игнорираш шумата.
Автоматски споено мислење:

A sho demek majkite ne im pravat rezim na decata za jadenje I spienje :cautious:
Ако не сфати, нема ни да сфатиш.
Од мене толку, здравје од Господ повеќе.

Епа ај ти бркај мамути, маж ти ќе мења пелени. Сигурен сум дека со радост ќе прифати.
Се фаќаш за ветка, ја игнорираш шумата.

Колку ја промаши поентата, а те мислам искусен.

A sho demek majkite ne im pravat rezim na decata za jadenje I spienje :cautious:
Абе најчесто е мајката таа која е задолжена околу детето, таква и е природата, ама за воспитување мислам дека клучна улога има и таткото.
Детето го збори јазикот на кој збори мајката, не џабе се вика мајчин.
Некоу работи се за таткото, ама 90% мајките се воспитувсчи на децата.

Колку ја промаши поентата, а те мислам искусен.
Ти не сакаш да видиш, пошто си како по обичај на мод стрижено.
Ај создравје со Педро таму.

Детето го збори јазикот на кој збори мајката, бе џабе се вика мајчин.
Некоу работи се за таткото, ама 90% мајките се воспитувсчи на децата.
Па нормално дека ќе се мајките кога мажот или е на работа или е во кафана. Зборам за нормално семејство, таткото треба да е оној кој ќе биди двигател на детето низ животот, мајката си е мајка, никој не можи да ја замени нејзината улога.

Не сум јас крива што не ја долови поентата, требаше поефективен пример од режим што скоро секоја мајка си има за децата.

Не сум јас крива што не ја долови поентата, требаше поефективен пример од режим што скоро секоја мајка си има за децата.
Поентата е да мислиш. Јас цел реферат напишав за инструирање на поколенијата после Клара Цеткин, ти за нокширот се фати.

Зависи и од околностите, па и од карактерот. Има самохрани мајки ко челик се.
Има, дур и би се чудел да има такви кои не се. Пишав у друга тема, шта се мора, мора се, а шта се мора није тешко. Само душа им знае како им е.

Има, дур и би се чудел да има такви кои не се. Пишав у друга тема, шта се мора, мора се, а шта се мора није тешко. Само душа им знае како им е.
Значи самохрани мајки или татковци, пу пу скраја да е, се исклучок од правилото. А таквите исклучоци само го потврдуваат правилото.
За жал и дискутантките овде ни се веќе од типод, заокружите тачан одговор :facepalm:

Па нормално дека ќе се мајките кога мажот или е на работа или е во кафана. Зборам за нормално семејство, таткото треба да е оној кој ќе биди двигател на детето низ животот, мајката си е мајка, никој не можи да ја замени нејзината улога.
Си помешала брзини. Пред 5 000 год немало ни работа ни кафана.
Целото семејство така функционирало се до пред 100 год. Низ цел свет, кај сите народи и култури маќот бил ловец и отсутен од дома. Не заради ќејфови туку заради семејството. Жената била собирачка на плодови во блиската околина и заштитник на децата. Исто вака функционира и светот на животните. Кај цицачите особено.

Џабе не викаат дека може да имаш 10000 татковци но само една мајка.

Поентата е да мислиш. Јас цел реферат напишав за инструирање на поколенијата после Клара Цеткин, ти за нокширот се фати.
Жените од самото постоење работеле, задно со мажите и со децата во семејни работилници или ниви.
А ти имаш проблем со индустријализација.

Целото семејство така функционирало се до пред 100 год. Низ цел свет, кај сите народи и култури маќот бил ловец и отсутен од дома. Не заради ќејфови туку заради семејството. Жената била собирачка на плодови во блиската околина и заштитник на децата. Исто вака функционира и светот на животните. Кај цицачите особено.

Вистински татко е еден и единствен на цел свет.

Жените од самото постоење работеле, задно со мажите и со децата во семејни работилници или ниви.

Од самото постоење на земјоделието и стопанството, но не и пред тоа.

Сеа вие во камено доба се вративте, зборуваме за сега не за Ное по земја ко шетал

Back
На врв Bottom