Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
Првпат слушам некој да се жали дека жените го терале да има сексуални односи без заштита, леле кутрите вие. Ако си доволно возрасен за секс, доволно си возрасен сам да си ставиш кондом. Одговорноста е твоја исто колку и нејзината, не може кога е за задоволство да си возрасен, а кога ќе треба заштита да изиграваш наивно дете што го убедиле.
И ете ти го и аргументот против абортус во твојот пост. И не се жалам, констатирам, не знам каде виде жалење.

Трагикомично е, но обично тие што се против абортус се и против контрацепција, често заради закоравеност и религиски фундаментализам.
Факт, моите мислења се мислења на хомо сапиенс од средниот век! :toe:

Факт, моите мислења се мислења на хомо сапиенс од средниот век! :toe:
Не бе, он чека Мухамед да се всели у МК, и тогаш многу полесно ќе се разбере со него, затоа што муслиманите се познати по прифаќање на западни норми. Ние сме проблемот и коа ќе го нема ќе биде супер.

И ете ти го и аргументот против абортус во твојот пост. И не се жалам, констатирам, не знам каде виде жалење.
Што констатираш, дека мажите немаат самоконтрола и лична одговорност за заштита? Ок фала ти тебе што ја докажа мојата поента за тоа колку е важна едукацијата. :D

Што констатираш, дека мажите немаат самоконтрола и лична одговорност за заштита? Ок фала ти тебе што ја докажа мојата поента за тоа колку е важна едукацијата. :D
Да, се согласувам, дури и го пишав погоре. И да многу од мажите, особено помладите, немаат самоконтрола. Јас за разлика од грото жени немам tunnel vision, ги гледам недостатоците на нашиот пол. Ете, можам да потврдам дека нашиот пол е проблемот што им прави его буст на многу жени да си мислат дека се нешто посебно. Кога би си ги воздржале нагоните на напалени мајмуни да пишуваат на секој крокодил што облекол бикини грмиш краљице, немаше да сме на ова дереџе.

Знаеш дека секоја клетка има ДНК? Да има ДНК, не значи дека има и свест. И туморските клетки имат ДНК. Ако имаш развиен централен нервен систем, тогаш си личност со свест, ако не како што кажав станува збор само за форма.
Имам многу подобро разбирање за ДНК-та од тоа што мислиш, во медицинска компанија работам. И туморската клетка ја има истата ДНК со здравата клетка. Поентата што сакав да ја доловам е дека таа ДНК е уникатна на секоја личност од своето зачнување до денот на смртта.
Па ако потенцијалноста ја сфаќаме толку сериозно, тогаш знаеш ли колку потенцијални деца се уништени со секоја мастурбација или сексуален однос на мажот?
Спермата на мажот ја носи ДНК-та на мажот, а јајце клетката на жената ја носи ДНК-та на жената. Кога ќе дојде до оплодување, се создава нова, уникатна комбинација на ДНК која не постоела претходно. Затоа, сперматозоидите и јајце клетките сами по себе не се деца и не претставуваат уникатен човечки организам. Значи нула деца се уништени со мастурбација.

Имам многу подобро разбирање за ДНК-та од тоа што мислиш, во медицинска компанија работам. И туморската клетка ја има истата ДНК со здравата клетка. Поентата што сакав да ја доловам е дека таа ДНК е уникатна на секоја личност од своето зачнување до денот на смртта.
Одлично, и јас работам во медицината.
Уникатна ДНК има и замрзнат ембрион во ин витро лабораторија, но тоа не значи дека е формирана личност.

Не постои ниту еден закон што може да го натера човекот да биде инкубатор против своја волја. Како што ниту еден закон не може да го натера човекот да донира органи против двоја волја.

Да, се согласувам, дури и го пишав погоре. И да многу од мажите, особено помладите, немаат самоконтрола. Јас за разлика од грото жени немам tunnel vision, ги гледам недостатоците на нашиот пол. Ете, можам да потврдам дека нашиот пол е проблемот што им прави его буст на многу жени да си мислат дека се нешто посебно. Кога би си ги воздржале нагоните на напалени мајмуни да пишуваат на секој крокодил што облекол бикини грмиш краљице, немаше да сме на ова дереџе.
Епа сега самоконтролата е начин на кој што личноста покажува дека е зрела и одговорна. Пак ќе кажам, тоа највише зависи од домашното воспитување.

Факт е дека интернетот ни ги издемолира стандардите на сите, но на крајот на краиштата мора да се има некакца самопочит пред се кон самиот себе.

Што си бе Ска, тепач? :D
Автоматски споено мислење:

По 100 ти пат, ме напаѓаш неосновано за работи кои што не ги тврдам.
Тепач не е религија. Треба да ми ја погодите религијата затоа што тој одма мислеше на затуцан христијанин или на "умерен" муслиман.

По 100 ти пат, ме напаѓаш неосновано за работи кои што не ги тврдам.
Од мобилен сум не можам да ги барам и рецитирам мислењата.
Читај каде што сум те цирирал каде што под некакво основно женско право го увалуваш тоа дека кога сака и за што сака жената може да прави абортус а не само за силување и здраствен аспект.

Во што ќе се обложиме? Губиш облог.
Што да губам, имаш доста земји и области (во Америка) каде што абортусот е забранет и сакала/нејќела си човечки инкубатор. Или нешто друго имаше предвид и да не сум разбрал?

Тепач не е религија. Треба да ми ја погодите религијата затоа што тој одма мислеше на затуцан христијанин или на "умерен" муслиман.
Не е битно дали си атеист или агностик, ако си тепач Ска.

Првпат слушам некој да се жали дека жените го терале да има сексуални односи без заштита, леле кутрите вие. Ако си доволно возрасен за секс, доволно си возрасен сам да си ставиш кондом. Одговорноста е твоја исто колку и нејзината, не може кога е за задоволство да си возрасен, а кога ќе треба заштита да изиграваш наивно дете што го убедиле.
Ај вака сликовито без филозофии да ти објаснам : постојат мажи (мажиња) што за пичка би сториле буквално СЕ.
Тие се тие жртви на пичкината магија што ги именува Сусаро.

Back
На врв Bottom