- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 1.019
- Поени од реакции
- 1.950
Sticks and stones may break my bones"I never expect men to give us liberty. No, women, we are not worth it until we take it."
- Voltairine De Cleyre
But words will never hurt me. - random child

Нели е смешно анархистка да бара права хаха? Нели логиката у анархијата е снаџи се па живи?
Како и да е, убаво звучи на хартија, we are not worth it until we take it, демек се додека не си ги земеме правата. Како тоа сте ги земале? Сум пропуштил ли цел дел од историјата кајшто жените биле вклучени во војна која мажите ја изгубиле па при условите на капитулација вие сте ги добиле? Или пак тука збориме кајшто имало некои пасивно-агресивни протести години на ред преку кои сте апелирале кон мажите (читај сте ги молеле) да добиете права, и на крај некои бизнисмени виделе бизнис интерес во тоа па решиле да ве поткрепат во лобито? Значи, дајте да земеме една стартна точка, да се согласиме дека сте добиле права благодарение на мажите не против нив, т.е. со нивно поразување. Ако сметате дека тоа не е случај, пак ќе ви го насочам вниманието кон делови на Азија и Африка каде што можете да идете и да ја тестирате теоријата за отворена војна против машки режими. Ве има доволно за една армија, најекстрмните од вас може да се камикази
Ако го направите тоа и победите ли, давам збор на форумов, облакам сукња, тетовирам на чело Феминист и ќе се шетам со банер Feminism for life.
за откако и даде еден член директна рута сама да си каже дека не и бега бесење на плоштад, тоа е нивото, никаква жртва и борбеност, само од позиција на веќе подарена моќ може да се збори.
.