Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
"I never expect men to give us liberty. No, women, we are not worth it until we take it."

- Voltairine De Cleyre
Sticks and stones may break my bones
But words will never hurt me. - random child :D

Нели е смешно анархистка да бара права хаха? Нели логиката у анархијата е снаџи се па живи?
Како и да е, убаво звучи на хартија, we are not worth it until we take it, демек се додека не си ги земеме правата. Како тоа сте ги земале? Сум пропуштил ли цел дел од историјата кајшто жените биле вклучени во војна која мажите ја изгубиле па при условите на капитулација вие сте ги добиле? Или пак тука збориме кајшто имало некои пасивно-агресивни протести години на ред преку кои сте апелирале кон мажите (читај сте ги молеле) да добиете права, и на крај некои бизнисмени виделе бизнис интерес во тоа па решиле да ве поткрепат во лобито? Значи, дајте да земеме една стартна точка, да се согласиме дека сте добиле права благодарение на мажите не против нив, т.е. со нивно поразување. Ако сметате дека тоа не е случај, пак ќе ви го насочам вниманието кон делови на Азија и Африка каде што можете да идете и да ја тестирате теоријата за отворена војна против машки режими. Ве има доволно за една армија, најекстрмните од вас може да се камикази:D Ако го направите тоа и победите ли, давам збор на форумов, облакам сукња, тетовирам на чело Феминист и ќе се шетам со банер Feminism for life.

Се што кажа си е на место и по статистики, особено за демографијата, тоа пробав да го објаснам малку поназад. А за изборување на права, и самата @Darling си признава, отидат ли негде кај што мажот не ги прифаќа нивните глупости, или на клоци назад или на бесилка, борба немало и никогаш нема да има. Има пасивно-агресивно лоби и се надеваат дека мажот ќе им поклони, а и тоа што им е поклонето до сеа не е баш поклон, туку некои газди се сетиле да им дадат права и да си удвојат работна рака и да намалат плати за дупло додека они по брза постапка си дуплираат богатство, ама еј, сега барем не зависеле од мажите видиш ли. Што да се каже на изјавите на @Darling, прашала како се стига до Иран и Авганистан, по копнен, воздушен или воден пат :facepalm: за откако и даде еден член директна рута сама да си каже дека не и бега бесење на плоштад, тоа е нивото, никаква жртва и борбеност, само од позиција на веќе подарена моќ може да се збори.
Значи, жени на форумот и подалеку, не дека некој се сомнева во вашите права, тие што не ги почитуваат и ние не ги сакаме/поштуваме, ама нели сте осетиле и дека некаде спорите само поради спорот, поради тоа што мислите дека сте т.н. нападнати дека сте жени, а не затоа што навистина сте во право?
Bilo kako bilo, zborot mi bese deka za nisto, nikogas, nikade ne se imaat izboreno, bukvalno se na tacna im e dadeno. I toa samo tamu kade mazite sakale da im dadat. Onamu kade sto ne sakale, i den denes cmaat ugneteni i apsolutno ama bas nisto ne mozat da napravat okolu toa. Utre pak da resat, se ke im bidi odzemeno i pak apsolutno nisto nema da mozat da napravat okolu toa, djabe se pufaat tuka i skokaat :toe:.
I ne da bidat blagodarni, da si pokjutat so se veli, uste sila zemat i djafkaat :D

Bilo kako bilo, zborot mi bese deka za nisto, nikogas, nikade ne se imaat izboreno, bukvalno se na tacna im e dadeno. I toa samo tamu kade mazite sakale da im dadat. Onamu kade sto ne sakale, i den denes cmaat ugneteni i apsolutno ama bas nisto ne mozat da napravat okolu toa. Utre pak da resat, se ke im bidi odzemeno i pak apsolutno nisto nema da mozat da napravat okolu toa, djabe se pufaat tuka i skokaat :toe:.
I ne da bidat blagodarni, da si pokjutat so se veli, uste sila zemat i djafkaat :D
ВЛаде, ти си причина плус зошто во 21ви век сеуште постои потреба за феминизам.

Sticks and stones may break my bones
But words will never hurt me. - random child :D

Нели е смешно анархистка да бара права хаха? Нели логиката у анархијата е снаџи се па живи?
Како и да е, убаво звучи на хартија, we are not worth it until we take it, демек се додека не си ги земеме правата. Како тоа сте ги земале? Сум пропуштил ли цел дел од историјата кајшто жените биле вклучени во војна која мажите ја изгубиле па при условите на капитулација вие сте ги добиле? Или пак тука збориме кајшто имало некои пасивно-агресивни протести години на ред преку кои сте апелирале кон мажите (читај сте ги молеле) да добиете права, и на крај некои бизнисмени виделе бизнис интерес во тоа па решиле да ве поткрепат во лобито? Значи, дајте да земеме една стартна точка, да се согласиме дека сте добиле права благодарение на мажите не против нив, т.е. со нивно поразување. Ако сметате дека тоа не е случај, пак ќе ви го насочам вниманието кон делови на Азија и Африка каде што можете да идете и да ја тестирате теоријата за отворена војна против машки режими. Ве има доволно за една армија, најекстрмните од вас може да се камикази:D Ако го направите тоа и победите ли, давам збор на форумов, облакам сукња, тетовирам на чело Феминист и ќе се шетам со банер Feminism for life.
Анархистите не бараат права? Пиле оно...
Ништо не си разбрал од цитатот! Ај пробај пак.
Автоматски споено мислење:

Јас сум работничка класа, ги немам тие пари...

Back
На врв Bottom