Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има разлика во Listening делот кај FCE и CAE. Разликата е тоа што Listening кај FCE секој дел се слуша 2 пати додека пак кај CAE се слуша само еднаш.Главната разлика во тестовите е, според мене, во вокабуларот. Другото е горе-доле исто.
Извини брат ама морам да те поправам. Се пишува едно писмо, а во вториот дел може да ти се падне есеј, уште едно писмо, да направиш приказна, да напишеш статија и како што рече лектира или филм....Задолжително 2 есеја се пишуваат, ...
Не е точно.Јас со овој сертификат добил услов да можам да полагам за судски преведувач, и само со овој е можно, а не со TOEFEL или други.Само овој важи за цел ивот, што ке ти е ТОЕФЕЛ кога по 2 години џабе ти е.Од кај си сигурен дека за две години ке најдеш работа, и толку.FC или по правилно FCE е екстремно лесен јас го полагав пред 2 години , бтв целата работа е кога ке го положиш , сфаќаш дека никој не ти го вреднува освен у Англија и у Ирска , па се фаќаш за џебот и моментално си викаш on What D Fak i wejsted my money ???? , така да те советувам фино лепо aко ти е за докажување за работа да си положиш TOEFEL , траењето му е околу 2-3 години ама кај и да отидеш нема да ти прават проблем и ке ти го признаат .. :helou::smir:
А што ќе кажете за IELTS? Искуства? Јас планирам да го полагам него?
Si ja otvoril, ama ovde mi izgleda poaktivna diskusijata![]()
Bravo be Mac beТемава премина во прекумерно фалење.
Сепак,FC,CAE и CPA се докази за знаење,кои ќе ве чинат над 20.000 ден.
Плус,FC од пред 10 години не значи ништо во пракса.
Зборете нешто за тестовите,не само колку знаете англиски.
Сега знае секој тоа.