Fast Food "Снупи" Велес

• Креатор на темата Креатор на темата Duduk
  • Време на започнување Време на започнување
Омм... Снупи, сендвичарата од мојот воен рок :)
Диливерито со Рено 4 носеше низ цел велес, па кога немаше вкусна вечера во касарна ни носеа на трета капија сендвичи.
Значи далечната 2004та сендвичите во однос цела/квалитет беа сосема ок. Јас како што не сум голем лапач да јадам огромни сендвичи од 7ца идеален ми беше францускиот од Снупи со помфрит.
Кога шетав низ Велес омилен ми беше Снупи кај паркчето, имаше ладно пиво за 50 денари. После дојде лето, па го поскапија на 60.

После тоа со кајганџии имам одено за Велес, и не памтам нешто посебно интересно што би издвоил. Освен тоа што кога порачуваш јадење преведуваш од македонски на македонски, поточно од скопски на велешки за некои сендвичи.

Мене не ми се нешто посебни за да се најадеш добро за сендвичи, тостови ќе завршиш работа али за скара не се баш најдобри ако отидеш во ресторанот.. за тие пари кај Ингилизот ќе се најадеш асално лепиње и пиците не им се нешто посебно.

Кога шетав низ Велес омилен ми беше Снупи кај паркчето, имаше ладно пиво за 50 денари. После дојде лето, па го поскапија на 60.

До малиот парк или спроти паркот, зошто до малиот парк е веќе затворен на негово место прават театар.

До малиот, уште од поодамна е затворено. Терасата беше многу раат за муабетење со попладневно пивце :)

Сигурно можда сте чуле за сендвичарава која се наоѓа во Велес, сега последниов пат кога бев во Велес пред 1 недела бев да јадам во Снупи, и стварно можам да потврдам дека ако отворат ваква некоја во Скопје, има да ги скине и 7ца и Кинг Бургер и Мc Gomnars, и Чичко Стоилко и сите.. значи услугата им е ПЕРФЕКТНА.нешто како мини ресторант е, со келнерки сјајно! .. цените одлични предобри, а пак сендвичите се неверојатно добри, сте јаделе ли некад тука, кога сте биле во Велес? или ако сте од Велес.. можете ли да направите некоја споредба од Снупи и 7ца пример....

Претеруваш.
Сум јадел.
Еднаш.
Цените, да, ниски се.
Али, нарачувам мала капричиоза, ми ја носат после 45 минути, и ги молам за кечап и мајонез уше 15 минути. Шо значи, услугата не е одлична.
А местото како место, да, добро е, средено, сасвим уреду.
Дека ќе ја мрцне Седмица, чисто сумњам, 20 години седмица е најдобра сендвичара у Скопје, седи мирен :)

Па само снупи го има во велес шо сакаш да не е најдобар :pos2:

Денес бев во Велес и баш јадев во Снупи.
Кај се ефтини работите, па уште и превкусни се.
Можам да кажам дека имаат перфектна услуга. Влеговме поголема група внатре и одма се растрчаа келнерите и келнерките да спојат неколку маси и да наместат столчиња.
Кога седнавме, во исто време нè служеа 4 келнери што значи немаше човек кој не беше услужен веднаш.
Имаат огромна просторија која е многу добро организирана, само не ми се допаѓа тоа делчето кај скалите помеѓу првиот и вториот спрат што им е. Многу е тесно некако.
Ми се допаѓа тоа што имаат две кујни. Едната на приземје и едната горе на спрат, па не мора да се чекаат сите нарачки од сите луѓе на едно место.
Али не сакам да се отвори и во Скопје. Услугата тука ќе биде никаква, цените астрономски и пошо ќе има голема навалица од луѓе, храната нема да ја прават толку убаво:)

Па само снупи го има во велес шо сакаш да не е најдобар :pos2:
и тоа шо викаш....затоа е најпознато и добро...не би рекол најдобро со оглед на тоа дека порано стално јадев од Снупи ама последно време не го посетувам од едноставна причина...се прима и ќоро и сакато и како шо кажа погоре Ацид не слушнале за јадење настрана од нивното мени...некој и нивното мени не го знаат...а и јадењето последно време не им е нешо нај нај..поготово ако има гужва за нарачки гледаат да го напраат побрзо и го праат за никаде

Сум била поише пати.
Сендвичара ко сендвичара, нишо посебно.

Денес бев во Велес и баш јадев во Снупи.
Кај се ефтини работите, па уште и превкусни се.
Можам да кажам дека имаат перфектна услуга. Влеговме поголема група внатре и одма се растрчаа келнерите и келнерките да спојат неколку маси и да наместат столчиња.

Кога седнавме, во исто време нè служеа 4 келнери што значи немаше човек кој не беше услужен веднаш.
Имаат огромна просторија која е многу добро организирана, само не ми се допаѓа тоа делчето кај скалите помеѓу првиот и вториот спрат што им е. Многу е тесно некако.
Ми се допаѓа тоа што имаат две кујни. Едната на приземје и едната горе на спрат, па не мора да се чекаат сите нарачки од сите луѓе на едно место.
Али не сакам да се отвори и во Скопје. Услугата тука ќе биде никаква, цените астрономски и пошо ќе има голема навалица од луѓе, храната нема да ја прават толку убаво:)

Затоа и ја отворив оваа тема, пошто јас како Скопјанец, не сум начекал негде во Скопје таква услуга и таква вкусна ем ефтина храна..

А тоа дали ако отворат во Скопје ќе се поебат или слично не знам, ако продолжат со таква услуга и таков квалитет ко што го имаат сега во Велес.. мислам дека ќе успеат..

Затоа и ја отворив оваа тема, пошто јас како Скопјанец, не сум начекал негде во Скопје таква услуга и таква вкусна ем ефтина храна..

А тоа дали ако отворат во Скопје ќе се поебат или слично не знам, ако продолжат со таква услуга и таков квалитет ко што го имаат сега во Велес.. мислам дека ќе успеат..

на тие сто не им се свига пицеријата има ресторан снупи нека отидат да видат дали не чини :helou:

ужас!!! пола саат се чека за хамбургер да ти дадат. а сметката дур ти ја донесат уште толку....

Луѓе на прв поглед се изгледа совршено..Јас сум од велес и ќе ви кажам неколку работи....Ние во велес плачеме за Чикенбургер а вие за Чики тост...кај нас нема сендвичара...јас коа одам Скопје редовно јадам од кај Стоилко..топ ми е ..а во Велес кога ќе доете друг пат кај бугарска амбасада има сендвичара КРУГ..е од таму пробајте да јадете се е со топено кашкавалче ова она.па да видите шо е тос!

Гладни сте??? Сакате да јадете брзи и вкусни јадења??? Посетете го најдобриот ресторан во срцето на Велес, ресторан со докажана традиција, докажан квалитет, професионалност, врвна услуга и староградска музика, ресторан познат по долгогодишната традиција на прекрасната "жива" кујна. Препуштајќи и се на гастрономската магија која ја создаваат искусните готвачи, ќе ви ги доловат вкусовите на богатата велешка кујна и самите ќе бидете уверени дека во секоја приготвена "жива" храна е вложено посебно внимание. Можеби веќе претпоставувате - Ресторан Снупи!!!

^ додаток крилца/гомца од мува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom