Far Cry 2

• Креатор на темата Креатор на темата dr.neo
  • Време на започнување Време на започнување
:)... ја инсталирав играва денес... се игра онлајн???

Ајде на македонски.Имаш позитивно или негативно мислење за играва?
Аман бе никогаш го неамш сретнато зборот gritty? Често го користат по филмските критики и рецензии. А се сретнува и по овие за игри.

Инаку подобро од првата игра секако.

Пази ситуација, возам со една кола поминвам покрај една стражарница. Ме пукаат ми ја очадуваат колата излегувам и крадам еден џип. Забрзувам со максимум, некако џипот ми се преврти. Излегувам гледам како еден батка ме бркал со кола и тогаш излезе. Го испукав, му ја зедов колата и конечно успешно избегав.

Ништо од ова не е скриптирано.

Иако многу гејмери се разочарани од Far Cry 2, после Far Cry... мене баш ми е интересна, Open World игра... шеташ каде сакаш на две мапи во Африка, убиваш тифко, бараш дијаманти, извршуваш мисии, поправаш коли, предобра графика од Dunia Engine и многу друго. Освем то не бара голема компјутерска конфигурација... се надевам и Far Cry 3 дека нема да бара голема графичка компјутерска конфигурација... како што знам и таа ќе биде на Dunia Engine (истион енџин од Far Cry 2) (y)

Иако многу гејмери се разочарани од Far Cry 2, после Far Cry... мене баш ми е интересна, Open World игра... шеташ каде сакаш на две мапи во Африка, убиваш тифко, бараш дијаманти, извршуваш мисии, поправаш коли, предобра графика од Dunia Engine и многу друго. Освем то не бара голема компјутерска конфигурација... се надевам и Far Cry 3 дека нема да бара голема графичка компјутерска конфигурација... како што знам и таа ќе биде на Dunia Engine (истион енџин од Far Cry 2) (y)
Ќе ти реплицирам користејќи го твојот потпис.

I tried playing real life Far Cry 2. The graphics were alright, but the gameplay was shit

За жал другар... доколку гејмплејот на Far Cry 2 за тебе бил SHIT, жалам што ќе те разочарам ама Far Cry 3 исто така ќе биде Open World игра... итоа со 7-10 пати поголема мапа од Far Cry 2... и исто така набиена графика во Dunia енџинот :)

Far Cry 2 e високобуџетно ремек дело на претходната деценија. Skyrim само со многу реална поента.

Незнам од некои е неприфатена и истите тие ја споредуваат со FC1.

FC1 е само еден тупо-трашерки пукач, cheesy што би рекол американец. Serious Sam во релистично опкружување.
FC2 е преживувачка анти-воена игра каде пукањето е само дел од целиот систем. Друга механика со други цели и малку потешка. Цели класи се разлика, не треба да се споредуваат, не треба да бараш од FC2 да биди FC1.

За мене Far Cry 2 беше STALKER во африканска околина. А STALKER ми е тежок ШИТ, така да....

Far Cry 2 e високобуџетно ремек дело на претходната деценија.
So wrong... Ремек дела на минатата деценија се Half-Life 2 & Crysis. Far Cry 2 прилично ниско котира кај гејмерите.

За мене Far Cry 2 беше STALKER во африканска околина. А STALKER ми е тежок ШИТ, така да....
Cool story bro

So wrong... Ремек дела на минатата деценија се Half-Life 2 & Crysis. Far Cry 2 прилично ниско котира кај гејмерите.
Cool story x2
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 06:09 ---
Мислам освен шит имаш некоја важечка критика?

Не е шит туку не за секого, како и секоја друга игра што постои.
Лелек 2 може да се игра на 50 начини, некои глупи некои интересни некои измеѓу. Ако си тој тип на човек да играш по подобрите тогаш играта со играчот функционира мајсторски и тоа не преку линеарни патеки, не преку неигриви сцени, не преку скриптирани моменти, не преку фрустрации, не преку 5 оружја, туку баш како чиста игра. Нешто што е реткост меѓу високобуџетците.

Не дека е совршена, јас не сум олд скул да рипам наоколу и да викам блабла е најдобро на свет (ништо не е совршено). Имам критики за системот на мисиите и тие работи.

@old Skul
Чим ја спонма ХЛ2. ХЛ2 има многу едноставен и плиток дизајн. Целиот наслов, целото исукуство повеќе се должи на останатите работи отколку на самиот дизајн.
FC2 има таков дизајн кој самиот ти дозволува да имаш искуство како од DeltaForce од 97ма или како од ХЛ2. Шознам, тоа изгледа е и предност и недостаток.

@ bibil: пошто скоро цел форум има различно мислење од тебе, а и имам видено многу пати дека никој не може да те разубеди за нешто, безвезе би било целосно да ти реплицирам на постот. Ќе го пишам само ова: Far Cry 2 и STALKER серијалот се можеби и најдобрите примери (и L.A. Noire спаѓа овде) за игри со одлична идеја, ама катастрофална реализација.

А Half-Life 2 е најдобрата игра на сите времиња. Така да и твоите аргументи се непотребни.

@ bibil: пошто скоро цел форум има различно мислење од тебе, а и имам видено многу пати дека никој не може да те разубеди за нешто, безвезе би било целосно да ти реплицирам на постот. Ќе го пишам само ова: Far Cry 2 и STALKER серијалот се можеби и најдобрите примери (и L.A. Noire спаѓа овде) за игри со одлична идеја, ама катастрофална реализација.
Јас колку што гледам ти си во тие неколкуте малку на форумов на кои не им се допаѓа овој наслов. Значи освен ако имаш конструктивна критика која без проблем ќе ја прифатам можеш слободно да ќутиш.

А Half-Life 2 е најдобрата игра на сите времиња. Така да и твоите аргументи се непотребни.
cool story bro 3x

Ја веќе ти пишав -- никој не може да излезе на крај со тебе, така да џабе ќе ми биде цела дискусија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom