Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Ѓер без Хајди Локе и Анита Горбиц сезонава. (y)

Ѓер без Хајди Локе и Анита Горбиц сезонава. (y)
Не си прочитал како што треба за Љоке :D Зема пауза од норвешката репрезентација зошто детето и тргнало во школо во Унгарија па сакала да му посветува внимание кога има пауза за интернационални обврски, за Ѓер ќе си игра редовно. А и Горбиц ко што глеам си става слики на Инстаграм како тренира, не го склепале со маж и изгледа :гик:

Кажете му на Захов да не праи глупости ни треба Јованка на крило сезонава:pos:

Не си прочитал како што треба за Љоке :D Зема пауза од норвешката репрезентација зошто детето и тргнало во школо во Унгарија па сакала да му посветува внимание кога има пауза за интернационални обврски, за Ѓер ќе си игра редовно. А и Горбиц ко што глеам си става слики на Инстаграм како тренира, не го склепале со маж и изгледа :гик:
Отидена си ти. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

ЖРК ВАРДАР УТРЕ ЌЕ ГО ДОЗНАЕ ПРОТИВНИКОТ ВО ЕХФ КУПОТ

Нашата втора екипа ЖРК Вардар утре ќе го дознае противникот во натпреварите од ЕХФ Купот. Извлекувањето ќе стартува од 11.00 часот во канцелариите на Европската Ракометна Федерација во Виена, а прва според распоредот ќе биде ждрепката за првата квалификациска фаза за пласман на Европското првенство за мажи во 2018 година, по што следи извлекувањето на квалификациските групи за пласман на Светското првенство во женска конкуренција

По завршување на овие извлекувања, следи одредувањето на двојките во ЕХФ Купот и Челенџ Купот во машка и женска конкуренција, како и КПК во женска конкуренција.

Според рангирањето на ЕХФ ЖРК Вардар се наоѓа во вториот “шешир”, во кој што се екипите кои ќе го стартуваат ова натпреварување од третото коло. Според програмата првиот натпревар би требало да се одигра на 15/16 ноември, додека реваншот е предвиден за седум дена покасно.
Распоредот на екипите и можните противници на ЖРК Вардар може да ги видите на следниот линк:
http://cms.eurohandball.com/PortalData/1/Resources/1_ehf_main/3_download_pdf/WEHF2_3.pdf

Ајде нека се испукаат девојчињава :D нека осетат малце појјаки утакмици што се вика.Освен можеби Турчинкиве кои и може да ги поминеме па тука би ги ставил и Романскиве тимови, со другиве нема што да бараме.Ова е само едно искуство плус за овие млади девојки :)

Следејќи го светсково во ракомет под 18 години, можам да кажам дека ракометаркиве во ЖРК Вардар се светлосни години зад врсничките ширум светот... Мора да пазари ЖРК Вардар на ова СП, само во скопје има одлични ракометарки од земји од кои сигурно би сакале да потпишат за Македонски тим...

Кај нас во спортовиве не се работи на физикусот. Теретана е мислена именка а со цедевита не се станува спортист.

Следејќи го светсково во ракомет под 18 години, можам да кажам дека ракометаркиве во ЖРК Вардар се светлосни години зад врсничките ширум светот... Мора да пазари ЖРК Вардар на ова СП, само во скопје има одлични ракометарки од земји од кои сигурно би сакале да потпишат за Македонски тим...
Црнкињката од Холандија многу убаво изигра денес. Неа може да ја пазариме. Само уште малце на висина да добие и ќе биде новата Пино :icon_mrgr:

Црнкињката од Холандија многу убаво изигра денес. Неа може да ја пазариме. Само уште малце на висина да добие и ќе биде новата Пино :icon_mrgr:
Се гледа дека има талент, вчера на пример не и одеше, ама одма се гледа дека ако правилно работи ќе прерасне во добра ракометарка.

Корејките се на врвот на листата, Канг и Ју, па и од Бразилките Паула Бруна, од Холанѓанкиве Амега (црната), а од Шведска може да се најдат добри одбранбени.
Ајде од Кореја не верувам да бараат некоја, ама од Бразил и од Холандија можат да испазарат, особено од Бразил :icon_mrgr:

Кажав и вчера, разочарувачки е Вардар да нема НИТУ ЕДЕН кој ги следи овие натпревари (освен чуварот во Кале :icon_mrgr:).
Доне беше единствен што следеше мечеви во двата дена (вкупно 3 следеше :D).
Магдинчев дојде денес, криминал е тква фаца селектор да ни биде :facepalm:
Магдинчев со Доне не се поздравува, доаѓа Десподовска, се поздравува со некои соиграчки од Шведска и еден од помошниците на Швеѓаните, со Магдинчев не се поздравува...
Десподовска фати едно полувреме од Шведска-Тунис и си запали патиките.
Ниту една млада ракометарка на Вардар (ниту на Металург) нема да ги проследи овие мечеви и да научи нешто. Вчера имаше две Вардарки од генерацијата од по 15 години и толку...
Ебате спортистите ебате, спортуваат, а спорт не ги интересира, не можам да сфатам. Ова важи за сите спортисти од Македонија...

Се гледа дека има талент, вчера на пример не и одеше, ама одма се гледа дека ако правилно работи ќе прерасне во добра ракометарка.

Корејките се на врвот на листата, Канг и Ју, па и од Бразилките Паула Бруна, од Холанѓанкиве Амега (црната), а од Шведска може да се најдат добри одбранбени.
Ајде од Кореја не верувам да бараат некоја, ама од Бразил и од Холандија можат да испазарат, особено од Бразил :icon_mrgr:

Кажав и вчера, разочарувачки е Вардар да нема НИТУ ЕДЕН кој ги следи овие натпревари (освен чуварот во Кале :icon_mrgr:).
Доне беше единствен што следеше мечеви во двата дена (вкупно 3 следеше :D).
Магдинчев дојде денес, криминал е тква фаца селектор да ни биде :facepalm:
Магдинчев со Доне не се поздравува, доаѓа Десподовска, се поздравува со некои соиграчки од Шведска и еден од помошниците на Швеѓаните, со Магдинчев не се поздравува...
Десподовска фати едно полувреме од Шведска-Тунис и си запали патиките.
Ниту една млада ракометарка на Вардар (ниту на Металург) нема да ги проследи овие мечеви и да научи нешто. Вчера имаше две Вардарки од генерацијата од по 15 години и толку...
Ебате спортистите ебате, спортуваат, а спорт не ги интересира, не можам да сфатам. Ова важи за сите спортисти од Македонија...
И јас многу се разочарав од посетата. Бев со 3 ракометари што играат кај нас во младинска лига. Имаше уште некои дечки и тоа беше тоа (гостинските навивачи не ги рачунам). Имаше и 2 наши ракометарки што се вртат нешо околу репрезентациите незнам ни ја шо праат они. И таа едната место да гледа да научи нешто на секој контакт се дереше ко мрдната.
А ти кај седеше?

И јас многу се разочарав од посетата. Бев со 3 ракометари што играат кај нас во младинска лига. Имаше уште некои дечки и тоа беше тоа (гостинските навивачи не ги рачунам). Имаше и 2 наши ракометарки што се вртат нешо околу репрезентациите незнам ни ја шо праат они. И таа едната место да гледа да научи нешто на секој контакт се дереше ко мрдната.
А ти кај седеше?
Што ќе научи таа, прво 10 кила треба да ослабе па да научи :D
Тешки комплексашки се двете, од Металурзите се, лани се радуваа кога изгубивме од Загреб во финалето, не им го заборавам тоа :icon_mrgr:
Ставени се како задолжени за одредени репрезентации.
Седев до таа што се дереше цело време :D

На Холандија-Казахстан имаше можеби и најсолидна посета, претходно апла живо пиле немаше :icon_mrgr:
Јас што не сум спортист изгледав 5 од 6 меча досега и многу мерак ми се прави кога така ќе видам дека добри утамици се играат, дека има иднина, а од друга страна криво ми е што на тацна ги имаме дел од овие ракометарки, а никој не ги скаутира. МИНУС КАКО ПЛАНИНА за Вардар...
Место да се носат преплатени ракометарки, нека се собере екипа од овие девојчиња.
Ех да имав пари да си направев една екипа :cautious:

Што ќе научи таа, прво 10 кила треба да ослабе па да научи :D
Тешки комплексашки се двете, од Металурзите се, лани се радуваа кога изгубивме од Загреб во финалето, не им го заборавам тоа :icon_mrgr:
Ставени се како задолжени за одредени репрезентации.
Седев до таа што се дереше цело време :D

На Холандија-Казахстан имаше можеби и најсолидна посета, претходно апла живо пиле немаше :icon_mrgr:
Јас што не сум спортист изгледав 5 од 6 меча досега и многу мерак ми се прави кога така ќе видам дека добри утамици се играат, дека има иднина, а од друга страна криво ми е што на тацна ги имаме дел од овие ракометарки, а никој не ги скаутира. МИНУС КАКО ПЛАНИНА за Вардар...
Место да се носат преплатени ракометарки, нека се собере екипа од овие девојчиња.
Ех да имав пари да си направев една екипа :cautious:
Ако утре бидам во Скопјево не ќе е лошо да се сретнеме во Кале, барем да запознаам некој форумџија :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom