Фан Клуб: Хајдук Сплит

• Креатор на темата Креатор на темата P-S-G
  • Време на започнување Време на започнување
Кај ќе оди? У Мидлзборо? :pos2::pos2:
Абе дајте, тапа е и он....како и сите наши играчи:kesa:

Да да тапа е...затоа секоја сезона најдобар стрелец е во Матерсбург, дека е тапа не за друго. Калиниќ и Ибричиќ са појаки од Хајдук. И кој фактор е Хајдук па големи јајца, готово се откажале од него и му пропаднала кариерата. Како не!

Стварно верувате на новинарски лајна дека ќе цитирам еден мембер од друг форум(ментално-ретардираниот) Илчо Наумоски може да оди во Мидлзбро....
Па за 50 евра,некој новинар ќе напише дека јас ќе идам у Мидлзбро бе ...

Lista putnika za Pohorje
2009-06-20-slika2.jpg

Trener Ante Miše, zajedno sa svojim stručnim stožerom (u kojem je odnedavno i Joško Španjić), sutra poslije ručka na pripreme vodi 22 igrača:

vratare Subašića, Tomića i Dantea Stipicu, igrače Šerića, J. Buljata, Vejića, Ibričića, Vukušića, Tomasova, Gabrića, Strinića, Oremuša, Skoku, Maloču, Aračića, Tičinovića, Rubila, Brkljaču, Pandžu, Juru Obšivača, Dinka Trebotića i Krešu Ljubičića.

Sedam dana kasnije momčadi će se priključiti Nikola Kalinić (rehabilitacija), dok kapetan Andrić ide u Koln na pregled koljena.

Hajduk će za vrijeme dvotjednih priprema u Sloveniji odigrati šest prijateljskih utakmica, i to:

25.06. u Allerheiligenu (Austria) protiv SV Steina,
27.06. u Lendavi (Slovenia) protiv NK Nafte Lendava,
01.07. u Kidričevu (Slovenia) protiv Bakua iz Azerbejđana,
03.07. u Domžalama (Slovenia) protiv NK Domžale,
08.07. u Steyru (Austria) protiv SV Rieda iz Steyra,
11.07. u Steyru (Austria) protiv Vorwartsa,
dok u Split 18.07. stiže CD Nacional iz Portugala.

Danas poslijepodne Hajduk je odigrao trenig utakmicu protiv sastava Libije U-21.

Rezultat je bio 1:1, a strijelac za Hajduk Mirko Oremuš.

Калиниќ си иде.Одби 400 000 евра по сезона и сега морат да го продадат зашто следната година му истекува договорот.А донесоа еден 18 годишен напаѓач од Вартекс, Саќер се вика најдобар младински играч во Хрватска.27 утакмици 32 гола и 16 асистенци за младинците на Вартекс.И донесоа двајца бразилци со сомнителен квалитет( напаѓач и десен бек што значи Глигоров од Силекс отпаѓа) без сениорски настапи,само за бразил под 20( не сум сигурен за ова) и младинската екипа на Гремио.И најверојатно ќе го вратат пак Флорин Цернат романец од Динамо Киев што настапуваше за хајдук пред 2 години и беше еден од подобрите играчи.

Stein – Hajduk 2:3
2009-06-26-slika2.jpg

Nogometaši Hajduka slavili su jučer rezultatom 3:2 nakon 90 odigranih minuta protiv austrijskog trećeligaša Steina.

Zabili su u Allerheiligenu za Splićane Tomasov, Brkljača i Vukušić.

Vodio je Hajduk i 1:0 i 3:1, a susret je pratilo nekoliko stotina gledatelja, među kojima i nekoliko desetaka torcidaša.

Za Hajduku su igrali:
hajduk.gif
Tomić, J. Buljat, Strinić (Šerić od 46'), Brkljača, Pandža (Maloča od 46'), Aračić (Vejić od 46'), Gabrić (Trebotić od 46'), Obšivač, Vukušić, Ibričić (Skoko od 46'), Tomasov (od Tičinović 46').

U subotu će "bijeli" igrati protiv slovenske Nafte u Lendavi.

Nafta - Hajduk 1:0
2009-06-27-a2.jpg

Nogometaši Hajduka poraženi su poslijepodne pred gotovo 2 tisuće gledatelja u Lendavi od domaće Nafte rezultatom 1:0.

Iako su "bijeli" bili bolji suparnik tijekom većeg dijela susreta, jedna pogreška koštala ih je poraza. Zabio je Jože Benko u 84. minuti.

Za Splićane su krenuli:
hajduk.gif
Subašić, Buljat, Aračić, Pandža, Šerić, Gabrić, Skoko, Brkljača, Tomasov, Vukušić, Ibričić. Pri kraju su ušli i Brazilci Ribeiro i Paraiba, te Trebotić, Obšivač, Vejić, Strinić i Maloča.

Iduću utakmicu Splićani će odigrati u Kidričevu 1. srpnja protiv Bakua.
Bit će to provjera zatvorena za gledatelje...

Igrači Gremija u Hajduku
2009-06-26-a2.jpg

Slijedom suradnje između klubova FC "Gremio" i HNK "Hajduk" Split, dva talentirana mlada igrača Rafael Paraiba i Thiago Ribeiro priključit će se priprema Hajduka u Sloveniji.

Paraiba je napadač visok 184 cm, rođen 03.02.1989., dok je Ribeiro desni bočni visok 174 cm, rođen 28.03.1989.

Еве и официјална потврда на трансферот на Бразилците :toe: . Ќе ги видиме понатаму дали стварно вредат :toe:

Калиниќ си иде.Одби 400 000 евра по сезона и сега морат да го продадат зашто следната година му истекува договорот.А донесоа еден 18 годишен напаѓач од Вартекс, Саќер се вика најдобар младински играч во Хрватска.27 утакмици 32 гола и 16 асистенци за младинците на Вартекс.И донесоа двајца бразилци со сомнителен квалитет( напаѓач и десен бек што значи Глигоров од Силекс отпаѓа) без сениорски настапи,само за бразил под 20( не сум сигурен за ова) и младинската екипа на Гремио.И најверојатно ќе го вратат пак Флорин Цернат романец од Динамо Киев што настапуваше за хајдук пред 2 години и беше еден од подобрите играчи.
Глигоров е сеуште во игра , уште не се знае :toe: . Добро е да се врати Чернат Романецот стварно добар играч ќе биде повеќе од добредојден во Хајдук за следнава сезона . За Калиниќ веќе 2-3 гоини по ред се шпекулира дека ќе си замине . Да се надеваме дека ќе остане и покрај што го бараат големи Европски Клубови :toe:

Tој заминува 100% освен ако неќат Хајдук за без пари да им отиде следното лето.Веќе јавно кажа дека си иде и одби 400 000 евра по сезона.А Хајдук многу слабо е на припремиве, против третолигаш 3-2 тепаат,со Нафта губат,ај иаку сум за Динамо али не ми се допаѓа ова,сакам хрватските клубови да редат успех.А Чернат мислам дека ќе дојде,цело време висам на sportskenovosti.hr таму 80% од работите се за Динамо и за Хајдук иаку има и за сите спортови.
Хајдук треба да почне сериозно да работи.Динамо организацијски и со малдинска школа и со транфер политиката ( Калиниќ е последен класичен пример одбија 7 милиони од Валенсија 7 од Палермо и 10 од Локомотив пред 5 месеци,а сега ако добијат 6 милиони ќе умрат од среќа) е светлосни години понапред.Кај Хајдук има еден менталитет за се,ама баш за се можно лошо во Хајдук да се обвинува Динамо.Во Хајудк се поокупирани што прави Динамо,а не што прават они,а се додека прават така ќе си бидат втори.
Сега имаат тројца млади напаѓачи еден е Саќер,другиот го заборавив 400 гола за младинците на Хајдук што дал и 19 годишен бразилец со сомнителен квалитет и еден млад во средина 17 години Тичиновиќ.Ако е Мише паметен ќе ги форсира оваа сезона да напредуваат.

Иначе Хајдук испрати понуда до Genclerbirligi од 400 000 евра + 30% од следен трансфер за австралијскиот репрезентативец Брус Дјите,а турците бараат 600 000.Типот е напаѓач има 22 години ако го земете си ги решивте проблемите со нападот.Сачер,Параибо,еден малдинец го заборавив кој беше и сега Дјите можете слободно да го продадете Калиниќ.Јест дека ни еден од овие не е како него по квалитет,али до сега единствен класичен шпиц во Хајдук беше, сега ќе имате 4.

Чернат не доаѓа.Браво Хајдук уште еднаш покажавте одлична трансфер политика.Жими Сачер што го добивте и тоа е зашо е огромен навивач на Хајдук.

EDIT
Да им ебам новинарите у еден саат два различни текста направија.Можеби Чернат ќе дојде.

Па за Динамо сум и што е нејасно или ти не ја сваќаш сликата?
Па ова е против Динамо.Пишува trying to beat Hajduk i posle vika operacija nemoguca ( Hajduk pobjedzuje) i tie opciite posebno POTPLATI toa sto ni go vadat torvarine niz nos,bez dokazi,iaku oni imaat 1000000000 sumnjivi situacii.Ова е Хајдуково масло. :):smir:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Што му стана на Aksi бe ??? Ова е за Хајдук колку што гледам бе :tapp: . Размисли пред да стаиш нешто , сепак мене не ми смета на SJE не му е по кејф :helou: . NAPRID BILI - HAJDUK ZIVI VJECNO :helou:

Па ова е против Динамо.Пишува trying to beat Hajduk i posle vika operacija nemoguca ( Hajduk pobjedzuje) i tie opciite posebno POTPLATI toa sto ni go vadat torvarine niz nos,bez dokazi,iaku oni imaat 1000000000 sumnjivi situacii.Ова е Хајдуково масло. :):smir:

Или не разбираш англиски и хрватски, или незнам што ти е. Ова е против Динамо, а не против Хајдук.

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Што му стана на Aksi бe ??? Ова е за Хајдук колку што гледам бе :tapp: . Размисли пред да стаиш нешто , сепак мене не ми смета на SJE не му е по кејф :helou: . NAPRID BILI - HAJDUK ZIVI VJECNO :helou:
Јас го разбирам тоа како Trying to beat Hajduk(Хајдук пробува да победи) и после OPERACIJA NEMOGUĆA(Hajduk pobjeđuje) значи немогуќа операција е Хајдук да победи затоа е во заграда.Е сега можеби сум јас лошо разбрал.:kesa:

Јас го разбирам тоа како Trying to beat Hajduk(Хајдук пробува да победи) и после OPERACIJA NEMOGUĆA(Hajduk pobjeđuje) значи немогуќа операција е Хајдук да победи затоа е во заграда.Е сега можеби сум јас лошо разбрал.:kesa:
Лошо си разбрал брат.Ај нема везе опростено ти е :) :smir:

Predstavljen Cernat
2009-07-04-cernat-2.jpg

Florin Cernat i službeno je predstavljen danas na Poljudu.

Novu pedeseticu u bijelom dresu dočekali su navijači, željeli su još jednom pozdraviti svog ljubimca i zahvaliti mu na ponovnom dolasku. Na presicu je došao u pratnji baletana HNK Split i rumunjskog prijatelja Remusa Dimachea, koji je prevodio.

- Imao sam i financijski boljih ponuda, ali moja jedina želja je bila vratiti se u Hajduk. Ostali su mi u nezaboravnom sjećanju i sada sam opet ovdje sa željom da osvojim trofej - rekao je Cernat.

Veze nikad nisu popucale, tijekom svog igranja u Dynamo iz Kijeva Cernat je pratio događanja na Poljudu.

- Redovito sam se informirao što se događa na Poljudu i kako moj Hajduk igra. Vidio sam što radi Miše, ali ga nisam prije poznavao. Nismo ni još popričali - dodao je Cernat.

Od ponedjeljka se uključuje u rad sa svojim novim/starim suigračima, a o svojoj spremi kaže:

- Za sedam dana bit ću fit, spreman. Trenirao sam, a sebe dobro poznam i znam koliko mi treba do potpune spreme. Bit će to dobro do početka natjecanja. Drago mi je da je konkurencija žešća nego kada sam bio ovdje prvi put. Nadam se naslovu prvaka države - zaključio je Florin...

СЕ ВРАТИ ЧЕРНАТ КАКО ШТО РЕЧЕ SJE :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom