Фан Клуб: Хајдук Сплит

• Креатор на темата Креатор на темата P-S-G
  • Време на започнување Време на започнување
1-2, има надеж

2-2 Браво Хајдук, успеаја да се вратат. Иначе стрелци се Ибричиќ и Вукасиќ

Aјде те зачленете се во социјалката за овој клуб...

Mišin osvrt na sezonu
2009-06-01-mise2.jpg

Hajdukov trener Ante Miše na jutrošnju pressicu stigao je vrlo zadovoljan:

"Napravili smo pomak, dobili uvid u kvalitetu igrača, ali ne mogu biti zadovoljan jer nismo osvojili trofej. Raduje me jer smo imali navijače uz sebe, zbog njih neću nikada zaboraviti posljednju utakmicu s Dinamom.

Ovog ću tjedna predati izvještaj Upravnom odboru gdje ću iscrpno donijeti sud o svakom igraču. Nakon toga ćemo sa ostatkom struke odlučiti na koga računamo.
"

Izdvojio je Ante prošlotjednu pobjedu nad "modrima" (3:0) kao najsvjetliji trenutak sezone, a poraz od Varteksa (0:1) kao njemu najnesretniji.

Uslijedila su pitanja novinara.

Odlazak Nikole Kalinića?
"Bez njega bismo bili 30 posto lošiji, dovoljna je bila jedna utakmica protiv Dinama da vidimo kakav je kvaliteta. A trebaju nam trojica napadača."

Odlazi li Senijad Ibričić?
"Volio bi da ostane, ali ako dođe kvalitetna ponuda bila bi šteta da ostane... Igrač je to koji može igrati u svakom klubu."

Najavili ste rez, niste bili zadovoljni Jertecom nakon sinoćnjeg dvoboja... Računate li na njega?
"Na to pitanje ne želim odgovoriti... Jučer je slabo igrao."

Kreće Liga 16, što mislite o njoj?
"Manje sredine će dobiti, ali smatram da bi Liga 8 četverokružno bila najbolja. Cilj imamo - barem jedno mjesto bolje od ove sezone!" - zaključio je s osmijehom ljubimac Torcide Ante Miše.

ХРВАТСКИОТ КЛУБ СЕ ОБИДУВА ДА СЕ ЗАСИЛИ СО НАШИОТ РЕПРЕЗЕНТАТИВЕН ГОЛГЕТЕР

Хајдук со сите сили по Наумоски!!!
Доколку го сакаат потписот на Илчо тимот од "Пољуд" ќе мора да плати сума не помала од 500.000 евра

naumoski.jpg
Хајдук има желба, Хајдук има и луѓе кои по саботниот меч на нашиот национален тим против Норвешка тргнаа во обидот на "Пољуд" да го донесат Илчо Наумоски. Македонскиот голгетер е желбата на сплитските "били" да биде најголемо засилување пред новата сезона во оваа земја. Можно ли е Хајдук!? Оваа екипа има финансиска моќ со која би го привлекла Наумоски. Голгетерот би имал перспектива во оваа екипа затоа што со добри игри во Хајдук ќе му бидат отворени вратите на многу поголеми екипи кои во моментов имаат интерес за 25 годишниот фудбалер на Матерсбург. Голема предност за Наумоски во целата ова работа е тоа што е слободен фудбалер затоа што му истекоа обрските кон австрискиот клуб.

"Мене ми е чест што клуб како Хајдук има интерес за мене. Тоа важи за сите екипи од екс-ју кои беа во големата четворка затоа што навистина станува збор за големи екипи", кусо изјавува Наумоски како за медиумите во Хрватска така и за "Македонски Спорт".

"Добив повик од неколку фудбалски работници кои ми споменаа дека има интерес од Хајдук. Имам менаџер и тој ќе ја води целата процедура околу преговорите и околу можноста да заминам во оваа екипа. Ова се денови на одлука затоа што не е само оваа понуда од Хајдук. Треба добро да се размисли и да се одбере вистинскиот предизвик", додава Наумоски кој и на двата квалификациски меча одигра на потребното ниво и беше еден од нашите најдобри фудбалери на теренот.

А Хајдук може да го добие потписот на Наумоски само ако добро плати. Цифрата од 500.000 евра по сезона е онаа минималната која Наумоски ја посакува од неговиот нов клуб. Хрватскиот тим има добра финансиска конструкција и најави дека летово ќе донесе неколку засилувања за кои е одвоен буџет од неколку милиони. Само со засилувања од типот на Наумоски популарните "торсида" ќе можат да се надеваат дека по долга пауза ќе успеат да му ја украдат титулата на Динамо. Робузниот шпиц уште пред една година влегол во списокот на желби на Хајдук но во тоа време беше скап но и даде и гол на Хрватска на квалификацискиот меч во Скопје. Во саботата луѓе на сплитските "били" биле во Скопје да го гледаат Стевица Ристиќ но во нивниот објектив повторно влегол Наумоски.

Згора на тоа Хајдук деновиве се обидува да го ангажира и Глигор Глигоров од Силекс. За десниот бек можат да платат не повеќе од 200.000 евра.

Одлично би било! Мислам дека ќе растура во Хрватска:vozbud::vozbud:

Aaaaaaa добро би дошол Илчо , најискрено . Со Калинич во напад и со Ибричиќ и според играта Хајдук му одговара . Се надевам дека Илчо ќе потпише за Билите . Добро е еден наш да игра за Хајдук :helou:

tockica3.gif
Odrađen prvi trening
2009-06-15-slika2.jpg

Nakon jutrošnje prozivke na kojoj ipak nisu nazočili svi igrači, večeras od 19 sati trener Ante Miše odradio je i prvi trening sa prvotimcima.

Nazočili su:
Srđan Andrić, Boris Živković, Marin Tomasov, Krešo Ljubičić, Tedi Surać, Jure Obšivač, Mislav Leko, Mario Tičinović, Tonći Kukoč, Matej Jonjić, Toni Pezo, Darko Franić, Stipe Bačelić Grgić, Božidar Radošević, Mladen Bartolović, Jurica Buljat, Marijan Buljat, Goran Jozinović, Siniša Linić, Vjeko Tomić, Tomislav Bušić, Ante Vukušić, Mirko Oremuš, Ivan Strinić, Dinko Trebotić, Ante Aračić, Dario Jertec, Mirko Žaja, Lovre Kalinić i Franko Andrijašević, dok su produženi odmor zbog reprezentativnih obveza i sl. imali: Nikola Kalinić, Senijad Ibričić, Marijo Maloča, Danijel Subašić, Josip Skoko, Boris Pandža, Drago Gabrić, Anthony Šerić, Goran Rubil i Hrvoje Vejić.

Inače, jutros je okupljenim igračima predsjednik Hajduka Mate Peroš rekao par riječi:

"Čeka nas teška sezona, trebat će puno truda, krvavi rad. Godina je ovo od koje očekujemo puno više nego što smo ostvarili u prošloj. Dosta je sezona već prošlo bez trofeja. Lani smo se u prvom dijelu sezone bavili preoblikovanjem, a u drugom smo se tek mogli više posvetiti momčadi. No, od nove nema opravdanja, ovo mora biti trofejna sezona!"

Jako тргнаа со изјавиве :helou:

Го нема Илчо Наумовски:vozbud:

Ах бе Илчо, Илчо, свесен ли си дека вечно ќе останиш во глупата Австриската лига и во поглупиот Матерсбург. :uvo:

Ах бе Илчо, Илчо, свесен ли си дека вечно ќе останиш во глупата Австриската лига и во поглупиот Матерсбург. :uvo:
Хајдук па светската фудбалска сила,како прво пишува дека има еден куп понуди од странство и деке дефинитивно ќе си оди...

Хајдук па светската фудбалска сила,како прво пишува дека има еден куп понуди од странство и деке дефинитивно ќе си оди...
Кај ќе оди? У Мидлзборо? :pos2::pos2:
Абе дајте, тапа е и он....како и сите наши играчи:kesa:

A hrvatskata e mnougu pojaka...

A da zaboraviv da spomnam,Hajduk redovno igra vo Liga na Sampioni:pos2::toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom