Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е вистина тоа што го пишал МН, дното е допрено.

Башка ја знам за муабет дека фам. Малиќи сакале да го земат Вардар пред Слободан да го земе.

• Ми се допаѓа
Reactions: Hoy

Башка ја знам за муабет дека фам. Малиќи сакале да го земат Вардар пред Слободан да го земе.
Со Шилегов сакаа , ама им пропадна работата.
Поентата им беше да се земе академијата и да се направи хотел и таму.
Ама Серџо префрлил на друго име и ништо не бидна од бизнисот
Што е сега играта само они си знаат

Со Шилегов сакаа , ама им пропадна работата.
Поентата им беше да се земе академијата и да се направи хотел и таму.
Ама Серџо префрлил на друго име и ништо не бидна од бизнисот
Што е сега играта само они си знаат
Ништо не префрлил Самс на друго име, никогаш не било на име ни блиско до Вардар, каде само вадите вакви теории.

Гачевски, Мицевски, Попзлатанов, Десниќ, Мишковски, Глишиќ, Демир, Жоглев, Вецески од тие што се истакнаа колку толку у полусезона засега се тука. Ако по некое чудо се донесе уште некој и со малку среќа може да се надеваме на бараж.

Ништо не префрлил Самс на друго име, никогаш не било на име ни блиско до Вардар, каде само вадите вакви теории.
Кој е сопственик на плацот и објектите на Академијата ?

На име на Ирена Самсоненко
Од секогаш било на нејзино име(Сис Балкан), пишав Самсоненко дека е исто. Него каква врска има Сис Балкан со ФК Вардар и градење хотели?

Самс е паметен, ништо немаше од инфраструктура на ФК и затоа сега најпаметно решение за оваа бедна ситуација е стечај.

Самс или Ирина можат секако да го продадат плацот во парк независно од Вардар, ама сигурно нема за исто пари за колку го земаа, а некој ќе треба да го пренамени земјиштето.

Многу дискусија и навлегување во шпекулации.

Ситуацијата е проста, долговите се огромни (неколку милиони евра најверојатно) и ако некој не реши да ги подмири сите скоро, треба да се оди на стечај и со тоа парите од долгот кога би се платил како од шала ќе дојдеме во прва лига.

После пак од почеток ќе се појават пијавици и сомнителни фаци, ќе истераме 2-3 сезони и ќе почнат проблемите, веќе виден филм, како на репит.

Среќа па во ПСЖ го бараат. Толку им е дометот и на двајцата, ќе играа инаку за Кадино и Долно Коњаре.
Коментаров малку не ти е на место.
Десниќ, заедно со Мицевски и Мишковски, беше меѓу најдобрите поединци есеноска. Ако не пропуштеше неколку утакмици ради повреда, сигурно и најдобар стрелец. Барем во било кој наш второлигаш и некој од послабите прволигаши, може да замине во секој момент.
Нијаз пак е најконстантен од младинците. Далеку од сјајен, но многу подобар од Серафимов, Парталко и Величковски. И ако се знае дека неговиот настап во први 11 е загарантиран, размисли дека доколку заминеше ќе мора да го менува еден од преостанативе. Шконтурскиве екипи сигурно би го собрале у секое време.
Не викам ја дека треба да им се клањаме сеа, ама па не се потребни и зајадливи коментари.

Миленко требаше да пише за да знаеме дека дното е допрено? Па тоа е така подугачко.
Од секогаш било на нејзино име(Сис Балкан), пишав Самсоненко дека е исто. Него каква врска има Сис Балкан со ФК Вардар и градење хотели?

Самс е паметен, ништо немаше од инфраструктура на ФК и затоа сега најпаметно решение за оваа бедна ситуација е стечај.

Самс или Ирина можат секако да го продадат плацот во парк независно од Вардар, ама сигурно нема за исто пари за колку го земаа, а некој ќе треба да го пренамени земјиштето.

Многу дискусија и навлегување во шпекулации.

Ситуацијата е проста, долговите се огромни (неколку милиони евра најверојатно) и ако некој не реши да ги подмири сите скоро, треба да се оди на стечај и со тоа парите од долгот кога би се платил како од шала ќе дојдеме во прва лига.

После пак од почеток ќе се појават пијавици и сомнителни фаци, ќе истераме 2-3 сезони и ќе почнат проблемите, веќе виден филм, како на репит.
Паметен за него. На Вардар му еба мајчето.

Коментаров малку не ти е на место.
Десниќ, заедно со Мицевски и Мишковски, беше меѓу најдобрите поединци есеноска. Ако не пропуштеше неколку утакмици ради повреда, сигурно и најдобар стрелец. Барем во било кој наш второлигаш и некој од послабите прволигаши, може да замине во секој момент.
Нијаз пак е најконстантен од младинците. Далеку од сјајен, но многу подобар од Серафимов, Парталко и Величковски. И ако се знае дека неговиот настап во први 11 е загарантиран, размисли дека доколку заминеше ќе мора да го менува еден од преостанативе. Шконтурскиве екипи сигурно би го собрале у секое време.
Не викам ја дека треба да им се клањаме сеа, ама па не се потребни и зајадливи коментари.
vo pravo si deka da sakaa ke mozea da najdat drug klub, no rabotata e sto nemaa drasticno da se podobrat.

toa sto nekoi od vardar begaat vo pelister, voska ili gostivar, znaci kaj drugi vtoroligasi, toa e cisto zaradi nesto povise pari i spored mene prilicno loso vo situacijata nekoj ako finansiski ne e vo losa sostojba (sportski gledano ne e tolku pametno bidejki tamu mozda pomalku ke igraat, a na leto i da vlezat vo prva liga togas mozda ke gi izbrkaat). znaci mozam nekoj da razberam koj nema pari i da se trgne na strana za 300-500 evra pogolema ili redovna plata, isto mozam da razberam nekoj koj od vtora ke potpise vo prva liga bidejki razlikata za karierata e ko den i nokj (znaat tie koi probale da zaminat vo stranstvo bez taze statistika na internacionalnite portali, recisi mission impossible), no onie koi finansiski se solidni i od vardar preminaa posebno vo voska i gostivar za mene se strasna mizerija. gaden poteg, nema tuka spored mene opravduvanje osven kako sto rekov da si finansiski navistina vo mizerna situacija. i ne e bitno sto e vardar, bitna e konstelacijata od kakva sredina vo kakva preminuvas za nesto povise pari i nekogas inat.

konkretno za desnic i nijaz. desnic da, on so sila verojatno ke najdese i prvoligas i i tamu ke si dobivase minuti, no za nijaz imam drugo mislenje bidejki on vo bilo koj prvoligas ili ambiciozen vtoroligas da zaminese tamu ke dremese na klupa, a ima eden kup igraci koi duri plakaat pari za da dobivaat minutaza. zaradi toa ne gledam tuka nesto mnogu posebno deka verojatno i samiot e svesen deka ostanuvanje kaj vardar za nego e zlatna sansa i ponatamu da se gradi kako igrac. mozda i go saka klubot, ne mozam da tvrdam sprotivno koga ne go poznavam licno, no cisto racionalno gledano ostanuvanje mu e najpameten poteg i mozda toa e glavnata pozadina.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom