Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
А како би биле привлечни, другар!? Во нечист клуб кој нормален сака да се петља.

Исто ова дека треба грдни пари да се фрлаат во четврта лига ти е погрешна перцепција. Истото го мислевме и за втора, па испадна дека клубови се продаваат за припреми или покриена котизација од 5.000 евра. Ај што оваа полусезона е класичен доказ, дека и без местење, може да си конкурентен за првите две места. По селата ја ти гарантирам дека со една кафана ќе ги купиш.
Не знам кој им се смеел на соседите, ама ја од секогаш сум стоел на тоа дека они се мислена именка за нас во поглед на менталитет. И Хајдук беше на исто ниво пред 10 години, со уште поголеми долгови, ама од тогаш Далматинците завземаа радикални чекори. Сега членовите бираат претседател, надзорен одбор и остали клупски органи, па можноста за создавање нови долгови е скоро никаква. Нови членови од почетокот веќе имаат преку 40.000 и заработка за клубот од преку пола милион.
Кога и Вардар ќе биде поставен на слична основа, навивачите/членовите да имаат влијание на органите на клубот и истиот да биде максимално транспарентен во работењето, ќе видиш како ќе биде привлечен за спонзори.
Абе види, ако збориме за радикални промени и како целава ситуација да се подобри тогаш тоа не е од спонзорите туку од самиот менталитет на народот. Тука треба прво промени. Ај сеа да не се навраќам на минатото ама ја ко дете на пример едвај чекав за викенд да одам со дедо ми и татко ми у парк. Се знаеше фудбал, Вардар игра, еееј на тренинзи одевме редовно да гледаме како тренираат. Сега на дерби не се собираат луѓе, а камоли за тренинзи. Еве јас лично се ставам во улога на спонзор кој нема симпатии према Вардар, зошто би инвестирал у клубот? Дај ми две добри причини, пари не е една од нив. Има милион начини како побрзо и подобро да ги инвестираш, а притоа и да имаш големи заработувачки.
Клубот ако добие симпатизери додека игра со Партизан, Динамо, Фенер и остали екипи се пролазна ствар. Еве види во ракометот што се случи, каде се тие 5-6 илјади што скокаа секоја недела во ЛШ? Ене ги фанови на новиот металург проект навиваат.

Смешно звучи ама не може ти да се фатиш со женска колку и тебе она да ти е симпатична, ако ти нејзе не си и. Така и за Вардар, секој спонзор е примамлив, ама што има Вардар да понуди? Умреа тие времиња кога Македонија живееше за спорт и граѓаните беа засегнати за Вардар.

Сакам да кажам дека и после тој рестарт првиот спонзор што ќе дојде ќе биде за да пере пари и око нема да му трепне каква основа ќе постави во клубот. Ете такви сме, лешинари. Па ние да поставиме членови да имаат влијание во органите на клубот, самите членови ќе се убијат меѓу себе кој повеќе да ќари. Такви сме, апаши.
Не ме сфаќај погрешно, се сложувам со се што кажуваш, само сметам дека целиот проблем е многу подлабок од еден стечај и поставување на нови темели во клубот.
Јас од кога знам за Вардар е иста приказна, молење со управи, бркање спонзори, ветувања, прашаци, бојкоти, кога и дали ќе се стартува со тренинзи... повремени блесоци не ми значат ништо кога во позадина се е труло.

@Комита Ултрас апсолутно се сложувам.
Многу пати сме збореле на темава. Овој хаос може само политички да се реши, никако поинаку.
За почнување од најниска лига, може во некое друго првенство, не во Македонија.
Долгот ќе се врати на 0 со одење во стечај и штом влезе капитал во клубот, пак ќе се најдат пијавици да не донесат повторно на сегашното дереџе.
Треба да влезе некој што сам ќе го раководи клубот, ќе има многу пара која нема да зависи од политичката состојба во државава и ќе инвестира токму ради спортот, а не од други побуди.
А таков инвеститор не постои.

Се знае ли кој од играчите ќе останат или си одат пола а другите со младинци ќе закрпат состав?

pain-all-i-f9fbbce4bd.jpg

Абе види, ако збориме за радикални промени и како целава ситуација да се подобри тогаш тоа не е од спонзорите туку од самиот менталитет на народот. Тука треба прво промени. Ај сеа да не се навраќам на минатото ама ја ко дете на пример едвај чекав за викенд да одам со дедо ми и татко ми у парк. Се знаеше фудбал, Вардар игра, еееј на тренинзи одевме редовно да гледаме како тренираат. Сега на дерби не се собираат луѓе, а камоли за тренинзи. Еве јас лично се ставам во улога на спонзор кој нема симпатии према Вардар, зошто би инвестирал у клубот? Дај ми две добри причини, пари не е една од нив. Има милион начини како побрзо и подобро да ги инвестираш, а притоа и да имаш големи заработувачки.
Клубот ако добие симпатизери додека игра со Партизан, Динамо, Фенер и остали екипи се пролазна ствар. Еве види во ракометот што се случи, каде се тие 5-6 илјади што скокаа секоја недела во ЛШ? Ене ги фанови на новиот металург проект навиваат.

Смешно звучи ама не може ти да се фатиш со женска колку и тебе она да ти е симпатична, ако ти нејзе не си и. Така и за Вардар, секој спонзор е примамлив, ама што има Вардар да понуди? Умреа тие времиња кога Македонија живееше за спорт и граѓаните беа засегнати за Вардар.

Сакам да кажам дека и после тој рестарт првиот спонзор што ќе дојде ќе биде за да пере пари и око нема да му трепне каква основа ќе постави во клубот. Ете такви сме, лешинари. Па ние да поставиме членови да имаат влијание во органите на клубот, самите членови ќе се убијат меѓу себе кој повеќе да ќари. Такви сме, апаши.
Не ме сфаќај погрешно, се сложувам со се што кажуваш, само сметам дека целиот проблем е многу подлабок од еден стечај и поставување на нови темели во клубот.
Јас од кога знам за Вардар е иста приказна, молење со управи, бркање спонзори, ветувања, прашаци, бојкоти, кога и дали ќе се стартува со тренинзи... повремени блесоци не ми значат ништо кога во позадина се е труло.
Ако ти кажам дека неколку спонзори се имаат откажано откако им е посочено дека пари треба да дадат на рака или да префрлат на трансакциска сметка на друго правно лице, ќе ми веруваш? Озбилни компании сакаат транспарентност и да знаат каде им одат парите, а не да си имаат работа со фаци што ловат во мутно.
Лешинари има сегде, немој да мислиш дека сме исклучок, ама со една правилна поставеност на работите, нема да дојдат до израз. Ја не викам членовите да имаат влијание во органите на, туку увид на работењето на клубот и доколку не се задоволни да можат да ги сменат раководните луѓе на избори.
Со луѓе што имаа неограничени овластувања како на пример Самсоненко видовме дека не иде, по мене ова е многу подобар модел што се повеќе се практикува во фудбалскиот свет, и ние треба да се стремиме да движиме кон тоа.

П.с. новитет е тоа што деновиве Локомотива е продаден на некој шипTар, што значи ни таму теренот не е опција за тренинг или за младинци...
За да не може да им смета на Гостивар и на охридскана населба??

Никој не ни е виновен ни гостивар ни воска тие си тераат нивното а ние кукаме и молчиме.До сега навивачите требаше да го фрлиме слобода во контијнер како циганин пошто по душа е и таков циганин.

Аирлија нека е...
Него играчиве ќе видат некоја пара или...???
Ветени им се 2 сега, па да видиме. Инаку добра вест е што остануваат Десниќ и Јусуфи. Искрено секоја чест за дечкото Нијаз. Искочи голем вардарец..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom