Знам дека последниов гол секако нема ништо да решава, ама сериозно како можеа ваков гол да примат?
Она е резил за професионални фудбалери. Кој беше тој мисирот што топката што одеше кон Гача му ја додаде со глава на противничкиот фудбалер?
На страна судиската лакрдија, што направија нашиве во второ!? Наместо да гризат како кучиња после се што се деси во први 45', тие како некои мачиња. Глигоров не ми се коментира. Сите измени промашени. Го извади Демир кој беше најбољи поединец, па Ристески по што одбраната стана купус и врвот на се му беше погубениот Велковски за крај. Мајсторот за нецели 5 минути успеа да ги почасти гол со своите трагикомични реакции. Исто мора да се напомене дека Мицевски наместо најголемо појачање, со своите игри испадна најголемо разочарување...
Знам дека последниов гол секако нема ништо да решава, ама сериозно како можеа ваков гол да примат?
Она е резил за професионални фудбалери. Кој беше тој мисирот што топката што одеше кон Гача му ја додаде со глава на противничкиот фудбалер?
Даре заборавив да го споменам. Дечкото заборавил изгледа да игра фудбал во Летонија. Или дошол да си го дрви курот тука во оваа полусезона. Невидлив на терен, мек, не влага во дуели, корнерите му се најголемо срање.
Од неколкуте души што бевме на трибина им беше сугерирано одма да го напуштат теренот после глупостите што ги направија судиите, они сакаа да се борат до крај. Се изборија убаво...
Ова е Македонија, влез во прва лига се добива на хартија(читај, се местат сите утакмици) ако на управа не им е јасно тоа ја не знам од која планета се дојдени, нека си даде оставка уште денес... а за залагањето на 90% од фудбалериве не ми се ни коментира и ќотек малце е за нив.
Реално судијава ни еба матер денес. Ама ајде малку да збориме и за нашиве манекени.. Добро бе кој фактор го донесе овој Јованов во Вардар? Па Петров од пензија да го вратиме ќе изигра 10 пати подобро. Мицевски човече лази по терен. Петковски како и секогаш а е битна утакмица он зицери утиња, за Николче не вреди да збориме. Човекот нема 2 со 2 чисти од фудбал. Давид Велковски? Па тој од кога влезе 3 шанси им подари, а минаа едно цели 10 минути.
Џабе се нервирате, управата како од марс паднати ниту една утакмица не се обидоа да договорат освен можеби со Кадино ама таа и недоговорена беше чиста..... Единствени за кривица се тие.
Џабе дискутираме се кога немаме поле за еднаков натпревар. Да беше поштена лигава и спортски да победеше воска, тогаш ќе разберев да се плука по управа играчи било кој. Вака нема поента, во мафијашка дуиффм лига нема што да бараме. Требаше да го напуштат теренот уште во 48 минута. Затоа лани кога пандев тргна против федерација максимално го поддржував, многу викаа сега не е време пред европско. Баш тогаш беше време, сега жими куров мети е неприкосновен, чао пријатно. Дуи со пар македонски куртони и курви има потполна контрола на федерацијата.
Ова е Македонија, влез во прва лига се добива на хартија(читај, се местат сите утакмици) ако на управа не им е јасно тоа ја не знам од која планета се дојдени, нека си даде оставка уште денес... а за залагањето на 90% од фудбалериве не ми се ни коментира и ќотек малце е за нив.
Ova e najvazno upravata da saka da vlezi prva liga ili vo nasiot slucaj da ostani vo ligata i se brka preku ffm vrska nema igraci, pripremi, oprema i drugi gluposti vi velev jas i ke vidite na kraj ke go brkate sileks a ne voska pred vreme znaat koj kade treba da zavrsi na tabelata vo prva i vtora liga se drugo e samo nervi klavanje i za kladilnici poarno so sega vi gi skratija makite od kolku do posledno da se nadevate
Ova e najvazno upravata da saka da vlezi prva liga ili vo nasiot slucaj da ostani vo ligata i se brka preku ffm vrska nema igraci, pripremi, oprema i drugi gluposti vi velev jas i ke vidite na kraj ke go brkate sileks a ne voska pred vreme znaat koj kade treba da zavrsi na tabelata vo prva i vtora liga se drugo e samo nervi klavanje i za kladilnici poarno so sega vi gi skratija makite od kolku do posledno da se nadevate
Прва лига се влегува како Силекс шо прај , први 10 кола се одлепуваш како знајш и умејш ,па после е многу полесно.
Многу е потешко од втора во прва отколку во прва опстанок.
Ќе видиме шо ќе биди другата година , со една втора лига , од една страна е за нас добро да ви остани ова управа , оти сигурен сум дека не ги бива , од друга страна за вас дури не најдите некој асолен ќе си имате мака.
Како и да е само е трагично шо првата лига другата година , се поќе ќе личи на Трета Лига Запад , ФФМ е банда криминална шо го уништи фудбалот во државата и место да се крени глас од фудбалските центри , се дозволи бонбона бизнис .
Дури не се обединат , ама пред се најпрво со добри управи Вардар , Пелистер, Победа, Беласица ФФМ ќе не гази и ќе си игра курот со сите.
Незнам како ама мора некако клубовите и пред се градовите т.е фудбалските центри да најдат заеднички јазик и да се обидат некако да ја турнат ова криминална ФФМ , каде има криминал на секое ниво од деца па се до клубови во прва лига .
Автоматски споено мислење:
И уште ова и не ве замарам поќе , ама мислам дека ако се сака можи уште наредна година ако има желба , а треба да има да се проба да се напрај паралелна лига еве нека се овие четири клуба , а сигурно можи уште два да се најдат , да си напрат лига меѓу нив со 6 или 10 кола , каде ќе се играт натпревари за време на репрезентативна пауза.
Јас сум сигурен дека ќе бидат полни стадионите за инает на ФФМ само.
Поздрва
Е таман еве 6 екипи за мини лига , да играт и под ФФМ и друга формирана од овие 6 клуба...
Мора од негде да се почни , место Охрид и Борец , ми ги приклучил Беласица и Осогово.
Автоматски споено мислење:
Ма со 8 клуба да се напрај , таман и за време на летни и зимски припреми има место за утакмици плус
Еј ама нели Захариев беше крив, он донесе лоши играчи, на полусезона Бајо вардарецот ќе донесе многу јаки играчи и без гајле ќе играме бараж... еве ги на Бајо играчите - Панта, Јованов, Николов една голема 0. Шпиц, ма не ни треба бре шпиц го имаме тука Фичо Петковски расен голгетер ама за Кадино и Велешта на крај спортски работници. Јонуз сакаа за без пари да ги тренира до лето и да му дале премија ако влезел Прва лига, Жикица не можеле да го чекаат, затоа чекајте го Ниџо со 0 искуство, он ќе ве внесе во прва лига. Абе голобради момчиња, вака ли мислевте дека се води најтрофејниот клуб???
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.