Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Па што лошо рекна дечкото? И ја не верују у ништо, па макар и да е истина. Док не се официјализира не верују. Да не биде као с'с Чеченците на Благоја и Германците на Магата.

Па тоа и ја го викам.
да не ја збори вистината барем на некој ден. :D
Да поуживаме у муабетот дека "Вардар у друштво на Баерн." :D

qatar airways se sponzori, znaci plakaat pari za nivnoto logo da go ima na dresovi, stadion itn. po koja logika takva kompanija moze da bide spas na vardar? na vardar mu e potreben nov gazda koj ke pokrie barem del od dolgovite, a toa nema da bide qatar airways ili druga kompanija koja samo sponzorira.
А како ти си заклучи дека они би ги покриле долговите? Тоа никој не го споменува како опција. Се знае дека истото е обврска на Самсоненко, и очигледно милом или силом ќе мора да го напраи тоа. Али ај да не збориме предвреме, да оставиме да покаже времето што и како ќе се деси...

Од она што ја го имам како инфо е дека би било 5+5+1.
Тоа значи трите клуба во пакет ФК, РК и КК. По 5 милиони евра за ФК и РК и еден за КК.
Но мора СС да подмири претходно.

Ако стварно цели преговори идат преку безбожнициве на власт и се реализира ова све, 1.20 коефициент дека Панчев пак е на чело на клубот. :D

Арапите разочарани од ПСЖ. Тухел го сменија, Раул е следен. Кешот го носат во Македонија. ФК Вардар воскреснува, шампионскиот РК ќе се стабилизира. Само уште некој да верува во Дедо Мраз...
Почитувани форумџии, имајте добро здравје во Новата 2021 година, а друго што дојде добредојде.

Ако стварно цели преговори идат преку безбожнициве на власт и се реализира ова све, 1.20 коефициент дека Панчев пак е на чело на клубот. :D
А Номче на РК ли ќе биде ?

Ајдеее, еве ги почнаа... Каков РК Вардар, тоа не е никаква опција. Да гледаме да дојдат во ФКВ прво.

А како ти си заклучи дека они би ги покриле долговите? Тоа никој не го споменува како опција. Се знае дека истото е обврска на Самсоненко, и очигледно милом или силом ќе мора да го напраи тоа. Али ај да не збориме предвреме, да оставиме да покаже времето што и како ќе се деси...
abe vidi vaka, preubavo bi bilo sams/OK da gi pokrijat dolgovovite, ama toa tesko mi se veruva. vlozeni se milioni vo infrastrukturata i nivnata zamisla e nekoj da plati 3+ milioni (dolgovite) za da ja dobie infrastrukturata/klubot (podeleno tesko). e sega, ti ako ako navistina veruvas deka ke gi nateraat da go platat dolgot i posle uste gaga da go dadat klubot so infrastrukturata (ti vikam, podeleno nema da funkcionira bidejki togas nema sto da pravat so akademijata i delot vo hipodrom, edino sams/OK da dobijat dozvola da ja rusat akademijata i da se gradi tamu nesto drugo sto bi im donelo profit), znaci ako veruvas deka sams/OK ke ispadnat dobri kako dedo mraz, poveli. ubavo bi bilo da ne iznenadat, pa aj i jas da bidam malku pooptimisticen i na celava rabota da i dadam sansa od 1% :D

abe vidi vaka, preubavo bi bilo sams/OK da gi pokrijat dolgovovite, ama toa tesko mi se veruva. vlozeni se milioni vo infrastrukturata i nivnata zamisla e nekoj da plati 3+ milioni (dolgovite) za da ja dobie infrastrukturata/klubot (podeleno tesko). e sega, ti ako ako navistina veruvas deka ke gi nateraat da go platat dolgot i posle uste gaga da go dadat klubot so infrastrukturata (ti vikam, podeleno nema da funkcionira bidejki togas nema sto da pravat so akademijata i delot vo hipodrom, edino sams/OK da dobijat dozvola da ja rusat akademijata i da se gradi tamu nesto drugo sto bi im donelo profit), znaci ako veruvas deka sams/OK ke ispadnat dobri kako dedo mraz, poveli. ubavo bi bilo da ne iznenadat, pa aj i jas da bidam malku pooptimisticen i na celava rabota da i dadam sansa od 1% :D
Se e samo nagagjanje za kakov dogovor se razgovara! Nikoj ne vika deka ako Sams/O.K gi isplatat dolgovite i klubot bide ba nula da receme deka vo toj slucaj posle ne bi mozele da ja prodadat infrastrukturata na primer za 1.5 mil ili pojke taka da ostanuva da se ceka !

Se e samo nagagjanje za kakov dogovor se razgovara! Nikoj ne vika deka ako Sams/O.K gi isplatat dolgovite i klubot bide ba nula da receme deka vo toj slucaj posle ne bi mozele da ja prodadat infrastrukturata na primer za 1.5 mil ili pojke taka da ostanuva da se ceka !
tie se biznismeni, ne se glupavi. mnogu dobro znaat deka ako go dadat klubot bez dolgovi i bez infrastruktura deka posle nikoj nema da im ja otkupi infrustrukurata odnosno ke gi dupat so nekoja smesna suma za otkup ili minimalna neisplatliva cena za rentanje. tie koi se involvirani mnogu dobro ja poznavaat problematikata i ne bi trebale da se naivni i da veruvaat deka nekako ke gi prelazat. jas mislam deka postojat tri opcii:
1. so sila da gi nateraat (ako se sposobni i spremni za toa)
2. da im platat golem del od dolgovite za da se pokrie del od vlozenite pari vo infrastrukturata
3. da im dadat dozvola da ja rusat akademijata i tamu da izgradat na primer hotel ili vo vozvrat da im ponudat parcela koja e slicna po vrednost

za zal klubot vo cela ovaja situacija e samo alka.

Доста филозофирате. Ладете го пивото. Подобро решение во овој момент не можеме да посакаме!

Се убаво ама овие од Екипа се најголемо дно од спортски новинари, па така ја шанса сега за сега на ова "вест" не давам ниту 1 процент.

Се надевам ова нова година ќе донесе и нешто ново, позитивно за клубот, навивачите и нас тука од формумот.

Пред време, нека ви е среќна новата година, екипо!
Здравје пред се, а после што ви душа сака(силен и стабилен Вардар, се надевам е една од желбите на сите :))
На здравје!

Ти веќе дужиш пиво))))
Ладно, по твој избор какво и пиеме за душа и крај на сите проблеми во ФК Вардар. Сите Вардарци се добредојдени! Се надевам и вирусот ќе го стабилизираме :)
Автоматски споено мислење:

Се убаво ама овие од Екипа се најголемо дно од спортски новинари, па така ја шанса сега за сега на ова "вест" не давам ниту 1 процент.

Се надевам ова нова година ќе донесе и нешто ново, позитивно за клубот, навивачите и нас тука од формумот.

Пред време, нека ви е среќна новата година, екипо!
Здравје пред се, а после што ви душа сака(силен и стабилен Вардар, се надевам е една од желбите на сите :))
На здравје!
Друже, Gol.mk и уште неколку други оваа вест ја имаа уште пред 20 и кусур дена, само муабетот беше кон сите да не се шири и да не се урочува пред време работава (бидејќи знаеме сите какви муабети се вртеа по сајтовиве со бугарите и германците), па на крај што искочи... Овие од Екипа кога ќе прочитам ,,Како што дознава Екипа" се газам од смеење јако. Мене овој муабет ми го дадоа уште на 15 декември со зборовите ,,Сега или колапс", имам и скриин, кој не верува може да ми се обрати во приватна порака.

Живели! Сите наздравете вечер за ФК Вардар и подобра година!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom