Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Во понеделник се репава судбината на првенството.
Најверојатно ќе биде прекинато, со голема можност да не биде поништено, односно да ја добиеме титулата. Тоа му доаѓа нешто како последна сатисфакција пред црните денови кои следуваат.
Силекс во ЛШ.

Ако првенството продолжи најверојатно ке се одиграат само 75 % од вкупниот број одиграни утакмици што дозволува правилникот за да се избере шампион , тоа значи мислам уште 7 кола ако не грешам .
За мене ова е најдобра опција , и вака Вардар ке треба да се деси чудо да не ја освои титулата која толку се посакува .

Втората опција е да се прекине првенството Вардар ке биде прогласен шампион бидејки е прв на табела без разлика дали ке плати лиценца или не , само нема да играме ЛШ .

Кога и да бидеме шампиони , сигурно ке се најде начин да се поздрават златниве деца и шампионскиот пехар .

Ако првенството продолжи најверојатно ке се одиграат само 75 % од вкупниот број одиграни утакмици што дозволува правилникот за да се избере шампион , тоа значи мислам уште 7 кола ако не грешам .
За мене ова е најдобра опција , и вака Вардар ке треба да се деси чудо да не ја освои титулата која толку се посакува .

Втората опција е да се прекине првенството Вардар ке биде прогласен шампион бидејки е прв на табела без разлика дали ке плати лиценца или не , само нема да играме ЛШ .

Кога и да бидеме шампиони , сигурно ке се најде начин да се поздрават златниве деца и шампионскиот пехар .
Ниту една екипа освен Шкендија и Слога не сака доигрување.

Седум екипи не сакаат да продолжи првенството притисок голем ќеима утре треба да се задоволат шкенди,слога и академијата.

Ќе продолжи. Мора слога да игра квалификации.

А зошто титулата да биде поништена?
Ако веќе не се доигрува реално треба да биде се како што останало последното коло, освен можеби последните екипи да не испаднат.

Шанси нема да имаат повеќе гласови. Во старт ги имате Вардар, Ѓорче, Силекс, Ренова, Борец и Струга на кои им одговара прекин. Академијата нека бидат среќни ако не отпаднат, не па Европа да бркаат.

Не заборавајте, Работнички со сигурност ќе бара доигрување после залетот што го фати у пролетниов дел.
Ако Вардар не добие лиценца, нив ги делат САМО 3 бода до излезе у Европа, само 3 бода е разликата меѓу нив и четврто-пласираните Ренова.
Свињиве, Слога, Работнички и Академија мислам дека сигурно ќе бараат доигрување.
Не гледам исто причина зашто без борба за излез у Европа би се откажале и Ѓорче, ако под дифолт Вардар не добие лиценца.
Сума сумарум, според мене сигурно што нема да бараат продолжување на лига се само: Вардар (поради сигурна титула), Ренова (го зема местото у Европа ако Вардар не добие лиценца), и Силекс ( вице-шампион).
Струга и Борец ако нема отпаѓања, ќе бидат под голем притисок ако има гласање.

Не се секирај за Џорч таун, добро знаат дека Вардар нема ни теоретска шанса да добие лиценца, за жал.

Во опцијата за прекин, нема отпаѓање и затоа им одговара на Борец и Струга.

Повторно не донеле одлука. Не знам што мислат...
Дали чекаат да се види дали Вардар ќе успее да се среди и да добие линценца, бидејќи можеби некои екипи би гласале поинаку?
Допрва ќе давале предлози, ќе измислувале сценарија, па што чекаа досега да ги ебам.

Инаку, скоро и да ја отфрлиле опцијата за доигрување на првенството.
Едната опција е целосен прекин, втората е да се доигра првенството со некако си плеј оф и плеј аут. Можеби ќе ги доиграат преостанатите 4 кола, а можеби ќе се поделат во плеј оф и плеј аут и ќе одиграат еднокружно за демек директно да се решеле за местата на табелата.

Neka se doigra celo prvenstvo ili 4te kola. 4te kola znaci edna pobeda i 3 mestenki :icon_mrgr: pa na sud u lozana za licenca...

Neka se doigra celo prvenstvo ili 4te kola. 4te kola znaci edna pobeda i 3 mestenki :icon_mrgr: pa na sud u lozana za licenca...
Според мене, едно 70% сум сигурен дека нема да се доигра првенството.
Едно 25% давам шанса на одлуката дека ќе играат плеј оф (6 екипи) и плеј аут (5 екипи), како што беше четвртиот круг до пред некоја година (во плејоф еднокружно, во плејаут двокружно), а само 5% дека ќе се доигра само вториот круг.

Едно 25% давам шанса на одлуката дека ќе играат плеј оф (6 екипи) и плеј аут (5 екипи), како што беше четвртиот круг до пред некоја година (во плејоф еднокружно, во плејаут двокружно), а само 5% дека ќе се доигра само вториот круг.

Plej of ne treba ni da diskutirame pod razno. Imame +10 boda, nema sto da izmisluvaat topla voda. Ako sakaat celo prvenstvo OK, neka obezbedat uslovi i neka se igra. Ako ne, tie 4 kola za da se zavrsi tretiot krug se dovolni. So toa imas 75% izigrano prvenstvo, sekoj so sekogo igral veke doma/gosti bar ednas taka da toa e dovolno.

Za nas e bitno da sme sampioni. Ako denes se odlucese deka ne se prodolzuva prvenstvoto togas ke mozese da se napravi factoring od parite od UEFA i da se podignat nekoj 540K evra...

Прекасно е да се доигра првенството, ни една екипа не е во тренажен процес, што значи најрано јуни би почнале со играње, со само 2 стадиони со рефлектори и 30+ температура низ цела држава нема шанси во пеколно темпо да ги изгураат сите кола, а од друга страна ќе бидат притискани од УЕФА за на време да се заврши ради евро-квалификациите. И мене плеј-оф и плеј-аут опцијата ми делува најреална, или евентуално доигрување само на 3-тиот круг што исто мислам дека е помалце веројатно.

Убаво интервју на Цујо, жално е ова што го претрпеа момциве, изгинаа минатата сезона со сите финансиски проблеми, претрпеа и неправди, завршија 2-ро место за на крај така да бидат изиграни за Европа, сепак останаа во Вардар знаејки дека клубот немаше право на регистрирање нови играчи, а можеа комотно да си отидат и клубот да отиде јабана, за по втор пат да го доживеат истото, немање плати, пак нема лиценца и еден куп празни ветувања.. Уште по тажно е што дали 200 луѓе максимум се засегнати за ситуацијава, не ми се верува на кое ниво спадна клубот, и општо фудбалот во земјата, сум се противел на сите што ми се чуделе дека одам на стадион за сега стварно да се осеќам како тешка будала, пуста желба и пасија.. А жално е и што Комити како група која постои ради Вардар во изминативе 2 години не превзема ни една акција, иницијатива за да се мрднат работите од мртва точка (освен 2-3 статуси пишани на ФБ), и поинтересно беше да се занимава со политичката ситуација во државава. Би ги издвоил само Екипа Пиво, ги обожавам како подгрупа, прав навивачки менталитет и култура

Пак ми даваат дојави дека може да се среди. Веќе не им верувам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom