Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Киксираме ние, но добро е што киксираат и конкурентите. Оној липицанерот Мицевски треба да го пуштат пешки да се враќа за Скопје за онаква глупост со која ја остаи екипата на цедило. Се праи ли бе старт за жут картон у нивни шеснаесетник, знаејќи дека веќе има еден претходно. Па толку голем токмак да е.
Грешка и на Васоски/Бојовиќ, што после голот на Матеј, не го засилија средниот ред со уште еден дефанзивен везњак. Фураше низ средината у задњи 20 минути и едноставно одбраната не можеше сама да го зачува водството од 2:1.
За Тошевски свака част. Шпарта напред-назад 90'. Не застана. Можам слободно да кажам дека е најдобар поединец полусезонава, со Аврамовски заедно. За разликата од умислената примадона Брдаровски што не може еден шпринт да иста после 60 минута. Би го заковал на клупа без никакво размислување.
На чекор сме од есенска титула, но одиме на 3 бода против раздрманата Академија Пандев.
Автоматски споено мислење:

Не стигнав да ја гледам утакмицава, ама сме пропуштиле голема шанса порастеретено да влеземе во двете дерби средби.
Џабе го фалев Гача, каков само гол подарил. Лошо е што Мицевски добил црвен картон, добро е што се враќаат Најдовски и Адем за со Пандевци.
Шкендија падна во Струга, Пандев на Чаир, така што златна шанса сме пропуштиле...
Добро е што скоро сигурно ќе бидеме први есенва и сигурно ќе завршиме пред Шкендија, но добро ќе беше повторно да им избегавме на двоцифрена разлика.
Подари точно, но и спаси два чисти после тоа. Поголема глупост за мене напраи Мицевски.

Имаме среќа што конкурентите не користат и они киксираат, тежок распоред имаме и со ваков тим имаме солидна предност, не значи ништо и лесно се топи оваа разлика, ама спрема можностите добро е. Во Струга и Кратово не ни очекував дека ќе победиме, со 4 бода ќе бев презадоволен, со Слога се надевав дека ќе ги добиеме ама ете бидна, прв примен гол на Градски сезонава, ќе биде и единствен ако не примиме со Шкендија. :D Со @Colt Willcox баш зборевме неделава, дека нема да биде чудно и да не помине Шкендија на крајот од полусезонава, ама среќа што они се и под просекот надвор од Тетово.

Со Пандевци оптимист сум дека можеме да ги добиеме, и покрај тоа што се горе на табелата ни лежат они на нас, можеме да искористиме момент и да ги плеснеме :D

Шкендија не треба толку и да се преценува и треба да бркаме победа против нив, ако сакаме да бидеме шампиони треба да ги добиеме на Градски иако и нерешено не би било лошо ако успееме да ја задржиме оваа предност за во пролет :D

Не знам зошто ама повеќе сум оптимист за следнвие две, него ли што бев за претходниве три утакмици :icon_mrgr:
И најјако нешто ми е колку е очајна лигава, веројатно најслаба во историјата е оваа година, а со најголем мерак идам на стадион сезонава, бројам денови до утакмица :pos:

Едвај чекам и 8ми да дојде, ајде ајде ајде Гачове :vozbud:

Со Искра ќе биде утакмица и пол од секој аспект,штета што нема да може да се гледа барем на ТВ или нет ама се надевам дека ќе победиме.

Со Искра ќе биде утакмица и пол од секој аспект,штета што нема да може да се гледа барем на ТВ или нет ама се надевам дека ќе победиме.

Зошто нема да може? Собери друштво напнете некој што вози кола и правец Скопје, гледај во живо :icon_mrgr:

ispustivme 2 boda so sileks... vakvi utakmici sedlo gi dobivase, ke se zatvorese i toa bese toa.

mislam tetovce ke mora da gi prouci metodite na sedlo za posldnite 2 kola. ako si gi dobieme ovie 2 utkamici mislam i skendi ke se otkaze, nema da frla golemi pari za zasiluvanja. ako se doblizat moze ke se ponadevaat pa pak ke probaat nekoj da donesat.

so pandevci mislam deka mozeme i deka ke gi dobieme. klucna utakmica za nas zasto taka ja zadrzuvame prednosta pa na skendi nema da i e seedno dali ke izigra neresno ili ke ide na pobeda na gradski. so skendi treba pametno, oni moraat ako mora da tepaat ke bidat pod pritisok i ke ima dosta prostor za igra. poveke ni odgovaraat takvi timovi sto sakaat nadigruvanje pa da se nadevame deka takva ke bide situacijata i niv da gi resime.

na prolet se e mozno ako sme blisku oni ke se zasilat taka da sega mora da gi tepame ako sakame titula.

Зошто нема да може? Собери друштво напнете некој што вози кола и правец Скопје, гледај во живо :icon_mrgr:
Абе брат не е проблем тоа,со Слога дадов 800 денара вкупно за да ја гледам не па за оваа со Искра ама ми испадна една ситуација морав да одам надвор од државата поради работа.
Ај да се надеваме дека ќе тепаат оти оваа сезона ја гледав 2 пати во живо и 2 пати не победија така да може до мене било :icon_mrgr:

Богами како изгледаше табелата на полувреме вчера, не да извадивме гз на крај... :icon_mrgr:
И кога го изругавме Колевски минатото коло редно е да го пофалиме Ибиши сега. Најзаслужен е за вториот погодок, како само го изврте тој Србинот од Силекс мислам дека беше, од тука се створи шансата и акцијата за гол. Одлично во продолжение изигра и Аврамовски, али Џемо заврши најголем дел од работата. Мицевски сосема непотребно отиде со клизачи, али престрога беше одлуката за втор жолт картон на Мечкаровски во таа ситуација.
Чкрипат многу работи во тимов, вчера беше најслабата утакмица сезонава за дечките, на другите натпревари на кои губевме бодови имавме по бар 5-6 чисти шанси за гол, вчера среќа во моменти на никаква игра дојде бомбата на Тошевски за 1-1 и се извадивме. После тоа Серафимов и посебно Брдаровски во 93та пропуштија големи шанси за гол, али и Силекс пропуштија бар 3-4 за победа, така да со ваква игра тоа што на крај избегавме плус еден бод на табела е премија.

У недела да пука у Струмица, а на 8ми ако не сме 500 мизерии.

Фудбалерите добиле некој аванси пак денес или вчера. Колкави, не знам.

У недела да пука у Струмица, а на 8ми ако не сме 500 мизерии.

Фудбалерите добиле некој аванси пак денес или вчера. Колкави, не знам.
На запад во глобака не е лоша бројката,и со Слога не беше толку многу лошаа со Искра ќе има и 500+ со такви јубилеи не е чудно и 800 да има,само бројката на обичната публика е мизерна,ако не иде народ на запад барем на јужна нека иде.
Разбирам некој кој не следи фудбал да не иде да гледа ама некој да е седнат и да гледа дома Ла Лига,Премиер или Сериа А а да не сака да дојде даго поддржи локалниот клуб,е тоа не ми е јасно.

Тоа чуство на припадност е изгубено.
Обложувалниците се полни од народ, еден куп луѓе пратат фудбал, ама ете се плука по се што е наше и не е доволно добро.
Али ова сега со РК Вардар ќе роди много нови генерации вардарци..
Ние сега во оваа време реално толку можеме.
Можеби имало поубави времиња но ова е наше, па така ние колку сме толку сме, за Вардар до крај.

Тоа чуство на припадност е изгубено.
Обложувалниците се полни од народ, еден куп луѓе пратат фудбал, ама ете се плука по се што е наше и не е доволно добро.
Али ова сега со РК Вардар ќе роди много нови генерации вардарци..
Ние сега во оваа време реално толку можеме.
Можеби имало поубави времиња но ова е наше, па така ние колку сме толку сме, за Вардар до крај.
Дај Боже да е така,ама еве после толку време РК Вардар,полна сала и атмосфера,градски пак е празен,ретко кој од внатрешноста доаѓа да го гледа ФК.Вардар.Не се создаде некоја хемија помеѓу двата клуба,обичната публика да го засака и ФК.Вардар и да доаѓа на утакмици од македонската лига.
А ова на крајот ти е баш добро,барем тие што се Вардарци сега се вистинските.

Не е само ова има тука голем дел и ривалство, во Југославија е било Вардар(читај Македонија) против другите тимови од Југославија.
Затоа и градски сејогаш бил полн а да не зборам за тоа каква неосвоива тврдина сме биле во Скопје.
Се чуствува македонштината во воздухот, сме немале можеби држава ама народ и те како..
Сега си обоен ако си македонец, ако го сакаш Вардар, политика, малограѓански работи, примитивизам, политиканство се навлезени во секоја сфера на животот.

Плус што сега секој град има навивачка група а голем дел од нив не постојат а им се курчат на оние кои подржуваат клуб од друг град. Као локал патриот поделби на секоја основа.. итн.

Да има ривалство ќе има и повеќе публика, али за сега тоа е.

FB_IMG_1575112812887.jpg
Вака некогаш децата се дружеа на улица, со топка со друштвени и спортски игри, немаше таблети, паметни телефони, компјутери и каква не паметна технологија, паметна и те како, пошто ги контролира децата и човекот.

Порано многу работи се учеа на улица, се учеше како треба и како не, се учеше како треба да си маж(иако си само дете) кога ќе паднеш и ќе ги изгребаш колената, но ќе станеш и ќе продлжиш да играш како вистински борец и маж, вода полневме од најблиска чешма, во првата флаша што ја најдеме и цел ден по сонце игравме, а кога ќе дојде вечер шетавме, игравме криенка, се мававме, ни раскажуваше дедо за големината на Вардар, Скопје и Македонија..

Знаете кога игравме фудбал на улица, извикуваме имиња на наши фудбалери, живеевме се соживуваме со нив и со Вардар..

Васко Кокиноски - макара, Кирил Симоновски - Џина, Кочо Димитровски, Часлав Божиновски, Атанас Мечкаров, Јане Јаневски и уште еден куп легенди се извикуваше нивното име кога игравме..

Трчаш правиш продор:

Дрибла еден играч и уште еден ииииии пласира во горниот десен агол ииииии ГОЛЛЛЛЛЛЛЛ!
Публиката е на нозе, преполниот Градски стадион во еден глас го извикува неговото име..
FB_IMG_1575112833728.jpg
Ах, какви само времиња.

Е тогаш сите замислувавме еден ден да сме играчи на Вардар да славиме победа и гол на преполниот Градски стадион.

Емоции, Љубов!

Тогаш си мангуп ако идеш на стадион и имаш дрес од Кирил Симоновски - Џина а не најнов смартфон.

Е тогаш децата беа здрави со вистински вредности, размислувања и манири..
Но наше е и сега да се бориме и пробуваме!
Ете можеби ова не е најубаво време, но е наше, па ја ќе потсетувам на едни убави времиња со цел барем дел од нивната убавина се врати тука во сегашноста..

Се надевам уживавте во текстот напишан со љубов и ви разбудив барем малку емоции кои се уште тлееат во вас, како и љубовта кон нашиот Вардар.

Ако анализираме малку подетално ние за време на криза во играта која ја доживеавме(се надевам дека заврши со последната утакмица) сме на +8 бода од главниот конкурент,Искра.Не ги искористија шансите да се доближат на 5,4 бода за да на дербито со победа ни се доближат ептен.

Е сега утакмицава со Пандевци ќе биде според мене една од најзначајните за оваа сезона,со победа во Струмица ние остануваме најмалку на 8 бода пред дебрито во последното коло.Така и дербито ќе биде многу полесно да го одиграме зошто целиот товар ќе биде на Искра и ќе мора да победи на градски по секоја цена ако сака да остане во игра,со што ни ја олеснува работата.

Во Струмица мора да се победи,не смееме да ја пропуштиме шансата за титула оваа сезона за инает на сите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom