Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Па воде би можел да игра комотно уште 2/3 сезони и да падне физички сепак знае да задржи топка и да дава добри пасови.

ОД ДОМАШНИТЕ КЛУБОВИ НАЈЗАИНТЕРЕСИРАНИ СЕ ВАРДАР И РАБОТНИЧКИ

https://sport1.mk/fudbal/balkanci/b...na-se-misli-pomegju-makedonija-kipar-i-izrael

Па и не е така лоша опција со оглед на моменталнава ситуација...

Кај ликовци имаше и пост дека Лира и Херанц остануваат у клубот, така да и не е лош составов за опстанок над 4то место т.е. излез у Европа.
Една опција веќе со 35 години на плеќи...
Еве колку е капацитетот на футбалерите од нашето првенство, Фелипе кој беше цар во ова првенство добил одказ во Казахстан.
https://sportmedia.mk/fudbal/domash...kako-vo-vardar-kairat-so-shut-karta-za-felipe
А како го измери ти капацитетот на нашето првенство? Еве Спировски и Николов газат во Маџарска. Фелипе не беше цар само во нашава лига, двоеше со квалитетот и во европски натпревари. Грешка негова е што одбра да напраи трансфер во Казакхстан, каде не се снајде ни Фичо Ивановски во своите најдобри години (од друга страна остави одличен впечаток во една Полска и Кипар), но и генерално играчи од ова поднебје. На крај крајева, Фелипе беше стандарден во Каират, но можеби од финансиски причини не му ја продужиле соработката...

Брат маџарската лига колку е јака тоа ќути.Фелипе овде беше топ но во Бугарија не беше во најдобрите играчи во лигата.Знам дека Казахстан е специфична земја но сепак таму доста се вложува во фудбааллот и се некој левел пред нас.Доказ се и тимовите од таму што играат постојано во Еу куповите.

kazakhstan e bas specificna destinacija, tamu od strancite bukvalno ocekuvaat da se barem za klasa podobri od domasnite (ne kako vo makedonija kade sto nosat i amateri od 4. srpska liga), pa ako ne gi opravdaat ocekuvanjata brzo letaat. poglednete samo sto stranci imaat tamosnite vrvni klubovi, nosat i igraci direktno od klubovi od primera i drugi top ligi. juan felipe e dobar fudbaler, no ima specificen stil zaradi sto od porano tvrdev deka na nego bi mu bilo tesko vo kvalitetna liga. on funkcionira vo poslab klub, normalno moze da pruzi i dobri natprevari protiv dobri timovi, ama na drug nacin trebas da funkcioniras za da se probies kaj kvaliteten klub. kazakhstanskata liga ne e mnogu kvalitetna, ama kako sto spomnav pogore imaat visoki ocekuvanja koga se vo prasanje strancite. ne znam kako tocno go koristele, izgleda i pred odbranata (barem spored TM), ama statisticki slab ucinok imal.

Неговиот досегашен клуб Вардар му должи плати, а за отштета од 30.000 илјади евра можно е да се извлече.

http://sportmedia.mk/fudbal/domashno-prvenstvo/makedonski-reprezentativec-na-radarot-na-hajduk

30.000 за Тодор Тодороски, багатела.
jas kolku sto znam igrac i da dobie raskin na dogovor zaradi neisplateni plati sepak na klubot mu sledi trening kompenzacija, a taja vo slucajot na todoroski sigurno bi bila povisoka od 30.000€, baska i na metalurg mu sledat pari (osven ako vardar platil koga go donel za metalurg da gi odstapi pravata).

e sega, ako situacija vo klubot ne se rascisti na sams sigurno pre mu odgovara na crno da zemi otsteta, a oficijalno da bide mala suma. nisto cudno i kaj transferite na poranesnite igraci na crno da tecele pari i slobodnite transferi da bile samo za vo javnosta.

• Ми се допаѓа
Reactions: Hoy
https://sport1.mk/fudbal/domashno-p...ar-novak-i-bitang-treba-da-dojdat-a-ima-i-dve
Според најавите ќе има нови Бразилски засилувања плус остануваат столбовите Новак,Гача,Битанг и Брда.Херанџ и Јуфо не се ни повикани за подготовките според мене и оправдано Јуфо е повеќе повреден и не покаќа кој знае што додека Херанц и немаше мн време да се покаже но сигурно ќе има замена за него.Максимов исто си оди и тој беше далеку од очекувањата а во тимот се враќа Бојан Колевски од Борец.

Новости: 1, 2, 3
„Вардар има една цел - тоа е шампионска титула! Без разлика со каков играчки кадар ќе влеземе во пролетниот дел. Втора цел ни е излез во Европа, без која сезоната би била катастрофална. Ако останеме сите здрави и ако имаме среќа да ги погодиме засилувањата, мислам дека можеме да ја освоиме титулата“, вели тренерот Александар Васоски.

Засега единствено засилување на Вардар е Бразилецот Жуниор од Македонија ЃП, a засилувања ќе се баарат на крилните позиции, крила што може да даваат голови.

Вардарци повторно го подмладија тимот, па по заминувањето на Барсегјан и Кировски уште во декември, на денешниот прв тренинг ги немаше ниту Максимов, кој како и Барсегјан не можеше да извади работна дозвола поради неисплатените плати, додека Јуфо и Херанц не се во комбинација за пролетниот дел од сезоната и двајцата воопшто и не беа повикани на собирот.

Се надевам знаат што праат бидејќи да пуштиш 3 играчи да си одат, на и онака кусиот ростер од претходно, а да немаш обезбедено замени, е глупост за мене. Какви такви бркаа работа. Конкретно Херанц сосем солидно ги одработи последните кола кога не играше Новак...

Фелипе сеа коа ќе се врати, ќе биде
Б О М Б А !!!

Тигран ако не најде ангажман, да доигра до крај на сезона и тоа е тоа.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Васовски ќе да е првиот трењер што се ослободил од сите просек странци (без Барсегјан) и ќе даде простор на помладиве, а у иднина ќе се води по принципот: боље 3ца солидни, него 8 просеци што ќе зафаќаат место на наши деца.
Јуфо не е ни пола од тоа што играше додека беше у Тетово а и склон е на повреди.
Херанз пак ќе го седнеа на клупа со доаѓање на Новак.
Максимов имаше добар старт и одеднаш како да прекина фудбал да игра, мое мислење е дека Колевски ќе биде одлична замена од клупа за Лира.

Со оглед на сите рапсодии у клубов составот за мене е задоволителен.
На гол е Гачевски, штопери Новак со Манев, лев и десен бек се Брда/Тошевски и Жунињо/Тодороски.
Средина Најдовски, Битанг, Мицевски/нов играч.
И нападот луд јебе збуњеног.
Новак има поише голови дадено од сите тројца заедно.

Како што седи работава, клупата ќе биде 80% составена од младинци, што ја повеќе го глеам како влог за у иднина него ли како дефицит ситуација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom