Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Markovic ne bese tolku za kritika denes, presece nekoi vazni topki na sredina i dosta mnogu dueli dobi, imase i eden ubav zavrsen pas...ja gledav cela utakmica.
Kaj Sloga ke pobedi Vardar, za dzabe ne ja pustija vo Nedela :D
Не викам дека бил за критика, туку општо човекот не е ниту деструктивец, бидејќи е преспор, ниту пак е доволно добар за креативец во средината. Во целина е играч кој воопшто не му е потребен на Вардар. Уште ми е дилема како успеал да одигра толку натпревари во полско првенство :icon_mrgr:

Во Стојчевски не гледам некаков посебен потенцијал, ништо подобар од еден куп млади играчи што сме ги имале во средина во последниве 5 години.
Баш и јас денес ова се мислев, сум да се дава шанса на млади и да му се дава и него шанса од време на време, ама некако не сфаќам што до толку го форсираат, во последните 8 кола 6 пати беше стартер а искрено не ми делува некој извонреден талент. Лично попрво би ги играл Исени и Петковски место него, Петковски ми делува подобар од Стојчевски како крило, додека во средина Исени ми е подобар и понадежен отколку Филип (иако Исени не е баш за пред одбрана како ДМ ама па ни на Стојчевски не му е тоа природна позиција).

i jas ne sfakam kako moze stojcevski da igra pred iseni, iseni e za cela klasa podobar, a isto moze da se koristi kako U21 igrac. stojcevski e prosecen talent, moze da bide sreken ako izgura kariera kako nikola gligorov, taka sto nema logika da bide forsiran od klub kako (aktuelniot) vardar. povise deli na tipcinja kako acevski i gjurcinovski, samo sto vo toa vreme vardar bese mnogu poslab i togas takvi bea igracite. voobicno sekogas sum za forsiranje na mladi igraci pred postari, no mora da se igraci koi imaat dovolno potencijal za da bidat nekogas nositeli na igrata i/ili da imas nades nekogas da ti donesat debela otsteta. kaj stojcevski ne go gledam toa.

inaku pred se ne mi e jasno kako toa ne go gledaat tie od klubot. na nas od forumot toa ni e jasno, prasanjeto e sto gledaat tie. jani atanasov na primer isto e daleku od zdrel igrac, se uste previse promenliva mu e igrata i se glupira na terenot, no kaj nego barem se gleda deka poseduva potencijal, cesto ima momenti koi go potvrduvaat toa, pa logicno e sto akademija pandev go forsira. stojcevski ke go gledas 5 pati i ne pokazuva nisto so sto bi se izdvoil od prosekot, a neli treba povise da se ocekuva od talent koj igra za vardar odkolku od nekoj koj igra za akademija pandev. ako saka vardar pobrzo da napreduva vo toj segment togas ili so sila treba da donesat mladi so povrven talent (na primer jani atanasov ili mile todorov) ili neka pustat uste pomladi igraci od sopstveniot mladinski pogon ako kaj postarite nema dovolno dobar materijal. normalno tie bi gi pustale so pomala minutaza, na primer poslednite 20-30 minuti na resen natprevar. za takvo nesto kako kandidat bi gi spomnal leviot bek antovski. pisuvav prethodno za nego, se uste ne e zdrel za vo 1. MFL, ama ima potencijal pa bi mozele da go cuvaat na klupa i da go pustaat po 10-30 minuti koga nema golem rizik da se izgubat bodovi.

И јас се сложувам дека Исени треба да игра пред Стојчевски. Баш на Ацевски и Ѓурчиновски алудирам, како и на Серафимовски на пример. Таа една година извадивме еден куп такви просеци, како Стојановски со румените образи што врвот им е Скопје или Лисиче, а Стојчевски воопшто не отскокнува во однос на нив. Петковски и Асани беа единствени што покажаа малку поголем талент на стартот од нивните сениорски кариери, ама после тоа ништо не бидна од нив.
Веројатно Антовски и Колевски се двајцата што треба да добиваат поголема шанса во моментов.

И мене не ми е јасно зошто Исени има толку мала минутажа, кога го земаа очекував редовен стартер да биде ради у21 правилото, а и реално се гледа дека има талент и потенцијал во него. Е сеа, точно дека е малце поофанзивен Исени, нешто слично со позицијата на Фелипе, ама против послаби екипи не треба да е проблем тоа, а и не дека Стојчевски е нешто поцврст или подефанзивен играч, можда само повеќе борбен. И на Петковски искрено би му дал повеќе минутажа, сигурно пред Стојчевски како крило, има брзина, знае да направи продор, а очекував и Колевски сезонава да добива по некоја минута, ама со 2 шпица странци, тешко сезонава.

Кога веќе кубуриме со средњаци не знам зошто не проба со 343 формација. Позади муслиу, велковски и новак, Фелипе и Николов во средина, хамба лево, тодоровски десно. Можда е многу офанзивна оваа формација за во ле ама против смешниве тимчиња во македонија треба да проаѓа без проблем.

Најверојатно Чеде му има нешто замерено на Исени затоа што не само што не го става во игра туку и скроз како да го избриша од тимот, мислам дека некое време го нема ни на клупа воопшто. Ништо чудно и да го дадат некаде на полусезона.

Crveno Crno semejstvo na FB

Во контекст на шпекулациите кои кружат, нашите информации се следни:

Сергеј Самсоненко останува и во РК и во ФК Вардар.

Во следниот период главниот фокус ќе биде ставен на ФК Вардар.

#СакамеТитула

CRVENO - CRNO SEMEJSTVO
3 mins ·

#СакамеТитула

Убава вест, на убав ден за мене, нека ми е среќен роденденот :LOL:

Грешка сте за Стојчевски.Не е крило ниту кретивец туки во Металург во младите категории,и во првиот тим одигра цела сезона на деструктивец,така и го донесоа во Вардар и сега го шетат на крила.Петковски е класично крило.За Исени незнам шо да кажам дечкото ништо не покажа до сега.Тодороски е страшен десен бек.

CRVENO - CRNO SEMEJSTVO
3 mins ·

#СакамеТитула

Убава вест, на убав ден за мене, нека ми е среќен роденденот :LOL:
Neka ti e sreken rodendenot :pijanco:

Грешка сте за Стојчевски.Не е крило ниту кретивец туки во Металург во младите категории,и во првиот тим одигра цела сезона на деструктивец,така и го донесоа во Вардар и сега го шетат на крила.Петковски е класично крило.За Исени незнам шо да кажам дечкото ништо не покажа до сега.Тодороски е страшен десен бек.
Јас колку што знам во Металург цело време како крило има играно, бар така на ТМ стои. Ама ете и да е деструктивец, тогаш уште повеќе е тапа што него го играат како крило место Петковски да добие предност на таа позиција.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom