Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Prva utakmica zaedno Maksimov - Ytalo, edniot iznudi penal, drugiot asistencija i gol, Hambar dobar deneska isto i Demiri vo odbrana, Felipe standard, Dzigauri so golemi oscilacii vo igrata napad-odbrana, Vanja si izigra super za tie 15 minuti imashe i prekrasna asistencija za Ytalo, edino Gacevski ni e slaba karika, posebno na nafrleni topki od korner, prekin.. dosta e nesiugren..

Не бев во можност да гледам дечки.Како помина новиот играч,Максим? Видов неколку поста дека бил солиден ....Гачевски пак иста песна :LOL:

Муслиу денес стварно бил повреден (оти така ко коментаторот да го слушнав да каже) или јас грешно разбрав? Се надевам не е нешто сериозно оти ќе биде тапа против Реал Сосиедад пак без стопер на клупа.[DOUBLEPOST=1508000919][/DOUBLEPOST]
Не бев во можност да гледам дечки.Како помина новиот играч,Максим? Видов неколку поста дека бил солиден ....Гачевски пак иста песна :LOL:
Прво полувреме играа катастрофа, али второ беше целосно нова прикаска. Максимов а и Итало одлично изиграа (Итало на полувреме влезе).

Прво полувреме игравме многу лошо, не можевме да се повржеме со нападот.. Во второ одма влеговме похрабро, Чеде на полувреме го уфрли Итало и Џигури, место Барсегјан и Исени, што можда и беше клучно да направиме пресврт. Максимов у прво многу лошо у второ имаше неколку добри додавања, едн убав продор по лева страна и еден ужасен пас вратен назад, по кој Шкендија имаше добра контра. Нека почне храбро со Итало и Максимов у Четврток да го бутнеме Сосиедад у Скопје! Убав ден денеска, вардарски ден, не жалам што пројдов 60км да го гледам Вардар, за разлика од некои на кои стадионот ги е на 2км, и истиот не го посетиле со години. Гледам еден куп дечиња и луѓе у парк, а на стадион ни 800души..Учете ги децата да гледат спорт, да се понашат спортски, да го сакаат фудбалот, спортот воопшто, биди различен од другите, сакај си го својот клуб, и дај му подршка на стадион. Изгаси го мобилниот, уклучи го мозокот!

Едно од поинтересните полувремиња, можда и најинтересно, што сум го гледал во нашава лига, офанзивен, напаѓачки фудбал, голови, шанси, пенали на двете страни, по малце тензии, баш како што треба за една дерби утакмица! Огромна победа, одлична игра во второ, изненади Итало, а Максимов само потврди дека се работи за квалитетен играч. Глигоров е мачно веќе да се гледа, мора Вања да добие шанса како стартер, не може да биде полош

Дефинитивно, не памтам да сум гледал подобра утакмица на Вардар до сега, и ние што бевме на стадион истото го прокоментиравме...Шкендија многу лесно можеше да го зацврсти првото место денеска, ама во второ полувреме како друг Вардар да излезе..Максимов само покажа дека некогаш многу малку е доволно за да препознаеш квалитет кај некој играч, заеби воигрувања, минутажа, добивање добри шанси и што уште не, кога некој го бива, го бива, кога е тапа, тапа ќе си остане, голем оптимист бев за него и многу ми е мерак што одлично се покажа денес и најверојатно конечно имаме напаѓач по мерка...Инаку, заминувањето на Спировски и те како се одразува, изгубивме класа играч за првенствово, Глигоров не е ни за втора опција, Џигаури што викаа Турците баш АМАН, АМАН а искрено мислев дека ќе врши работа сезонава...Уште ми е криво што така лесно го дадоа Којашевиќ, доста солиден играч изгубивме..Доста интересно изгледаше денес тоа што го наметна Чеде во второ, баш ме интересира како ќе играме на следните натпревари...Гази Вардаре, САКАМЕ ТИТУЛА, РЕПЕТЕ !!!

Итало ве поздрави сите што неосновано го пљукавте. Додека Максимов уште на првиов меч потврди дека ќе биде право појачање. Има одлични движења, разноврсни потези, едноставно милина да ти е да го гледаш. Конечно Вардар доби напаѓачи, после толку години лутање...

Прво полувреме игравме многу лошо, не можевме да се повржеме со нападот.. Во второ одма влеговме похрабро, Чеде на полувреме го уфрли Итало и Џигури, место Барсегјан и Исени, што можда и беше клучно да направиме пресврт. Максимов у прво многу лошо у второ имаше неколку добри додавања, едн убав продор по лева страна и еден ужасен пас вратен назад, по кој Шкендија имаше добра контра. Нека почне храбро со Итало и Максимов у Четврток да го бутнеме Сосиедад у Скопје! Убав ден денеска, вардарски ден, не жалам што пројдов 60км да го гледам Вардар, за разлика од некои на кои стадионот ги е на 2км, и истиот не го посетиле со години. Гледам еден куп дечиња и луѓе у парк, а на стадион ни 800души..Учете ги децата да гледат спорт, да се понашат спортски, да го сакаат фудбалот, спортот воопшто, биди различен од другите, сакај си го својот клуб, и дај му подршка на стадион. Изгаси го мобилниот, уклучи го мозокот!

Нели не беше Максимов пријавен за ЛЕ?

Максимов и Итало не само што покажаа дека се погодени засилувања, туку и мислам дека после овој натпревар треба да се зацементирани првотимци, а да ги ротира Барсегјан, Блажевски и Џигаури позади нив. Скроз беше различна играта со нив двајца на терен, многу добро се надополнуваа и они го донесоа пресвртот.

Она што го одигра Вардар во второто полувреме е нешто кое што треба да се игра на секоја утакмица 90 минути. Ако играме така нема да има потреба од глупави објаснувања од типот дека изморени биле играчите па затоа не можеле полу-екипа како Скопје да ја решат за пола саат игра. Покажаа денес дека кога е потребно може и тоа како да доминираат на терен па 6кендија експресно ја прекрстија во 4кендија.

Она што го одигра Вардар во второто полувреме е нешто кое што треба да се игра на секоја утакмица 90 минути. Ако играме така нема да има потреба од глупави објаснувања од типот дека изморени биле играчите па затоа не можеле полу-екипа како Скопје да ја решат за пола саат игра. Покажаа денес дека кога е потребно може и тоа како да доминираат на терен па 6кендија експресно ја прекрстија во 4кендија.

Да, само што Максимов и Итало беа недостапни претходните 3-4 кола, стартери беа истите 11 секоја утакмица, а клупата беше крпеници од младинци и Стојков :D Одлично делуваа Итало и Максимов заедно, ама премногу простор остануваше во средината, Фелипе дефанзивно е слаб, Глигоров не е физички спремен за да игра деструктивец во ваква формација. Против остала боранија од нашава лига, може комотно вака да се игра, ама против посериозна екипа ќе бидеме ептен изложени на контри, и шкендија денес во второ имаа неколку пати добри ситуации, среќа па одбраната ни е добра, во споредба со нивната комедија од одбрана што ја имаат.

Да, само што Максимов и Итало беа недостапни претходните 3-4 кола, стартери беа истите 11 секоја утакмица, а клупата беше крпеници од младинци и Стојков :D Одлично делуваа Итало и Максимов заедно, ама премногу простор остануваше во средината, Фелипе дефанзивно е слаб, Глигоров не е физички спремен за да игра деструктивец во ваква формација. Против остала боранија од нашава лига, може комотно вака да се игра, ама против посериозна екипа ќе бидеме ептен изложени на контри, и шкендија денес во второ имаа неколку пати добри ситуации, среќа па одбраната ни е добра, во споредба со нивната комедија од одбрана што ја имаат.

Не знам друже, можеби и јас грешам, но никако не прифаќам оправдувања или како и да ги наречеме за кикс на Вардар против екипи како Скопје, Ренова, Победа ... Па Вардар за овие не само што е име, него Вардар за вакви аматерски екипи со непостоечки играчи има фудбал измислено. Абе за пола саат на такви шупелки треба по 3-4 комада да им се даваат и после тоа ладење, сепак ние сме тие што играме ЛЕ, ние сме тие што сме институција за секоја екипа во нашево првествно, ние сме тие што имаат играчи што се плаќаат 10 пати повеќе од останатите, ние сме екипата со најдобри услови за тренинзи и припреми. Како и да е, убеден сум дека веќе од наредната сезона ќе има подобрување и на тоа поле освен ако не се прават слепи при очи па да не донесат асален играч за во средина место Глигоров, лев бек и минимум едно крило. :)

Нека почне храбро со Итало и Максимов у Четврток да го бутнеме Сосиедад у Скопје!
Максимов не е регистриран во ЛЕ така да со Сосиедад нема да биде во комбинација, али Итало најверојатно ќе биде стартер.

Муслиу денес стварно бил повреден (оти така ко коментаторот да го слушнав да каже) или јас грешно разбрав? Се надевам не е нешто сериозно оти ќе биде тапа против Реал Сосиедад пак без стопер на клупа.
Го видов со гипс на раката, мислам има скршен прст.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom