Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Овие од екипа што имаат толку против Самсоненко? Нека наведат еден Македонец кој вложи толку пари у спорт како него?

Батали ги тие, ја спукаа еднаш со Вардар, од тогаш едно нешто позитивно немаат пишано, дури и Работнички и Шкендија им беа пример за како треба да се работи, а не Вардар :)

не би сакал да омаложувам сите на ова тема, ама одлазок на сопственик е нормална работа, не само во фудбалот туку и во животот
edit: мојата порука е да е Вардар бил пред Самсоненко и ќе биде после нив

Да се паметни од новата власт, треба да изиграат исто со некој нов човек, ама да не бидат толку глупи да му се мешаат на инвеститорот во водењето на клубот и истиот да нема врска што му се случува во истиот. А, особено да не бидат глупави да се обидуваат да ги контролираат навивачките групи со сила. Ако клубот има успех и пред се ако се работи поштено, публиката вечно ќе го обожава оној кој вложува.

И овој и оној на ФБ (или не е твој, но стави линк до него) ти се доста добри, сигурно илјада пати подобро од мене ги познаваш работите, но не ми е јасна оваа твоја наивност или свесно влегување во заблуда. :)

Никој не е глуп да остави независна тифо сцена. Дури и да не бидете националистички и да не ги допирате тие прашања преку песни и кореографија, повторно сте проблем при некој евентуален социјален немир.

Плус, често се случува навивачките групи да бидат и подржани од разни структури со цел да се маргинализираат одредени ставови или да се идентификуваат како крајни, неприфатливи во општество. Може да стане збор за национални прашања, малцински, однос кон странци и слично.

И не ја разбирам желбата да ве остават на мира, вие треба да се градите како група баш во судир и негација на власта и културата која што доминира. А 'маргиналци' и 'губитници' за на трибина во Скопје се повеќе. Млади генерации без одушевувачки и зависен однос кон сдс и дпмне.

На крај, не мора само една да е навивачка група на Вардар, а и не мора да е националистичка.

Абе сељак, пред да дое вашиот "Господ" Самсоненко, Вардар не ли беше на врвот? Иди испуши му го еднаш да остане, ако не прифати понуди и нешто женско од фамилијата. Ви ебам куропушачите.[DOUBLEPOST=1502459871][/DOUBLEPOST]
Тоа е тоа, повеќе се замарате со Вардар, него со вашите селски клубови. ;)
Кој врв бе другарче до трета лига ке испадневте или забрави дека ве спаси Миравци и сега ке бидете пак на дното

Кој врв бе другарче до трета лига ке испадневте или забрави дека ве спаси Миравци и сега ке бидете пак на дното
Тоа е, викам јас неписмени сте. Ај провери кога го презема Самсоненко Вардар, просветли се малку!

@Colt Willcox
Мислењето ми беше напишано против оние ко зарни и алмеида.НЕ го пишав јас против комити.Не реков дека комити го избркаа.

Можеш и да пукнеш од комплекси мене ич не ме интересира, сум навивал за Вардар и пред да дојде Самсоненко навивав и додека беше/е тука ќе навивам и кога ќе си отиде. Од остамостојување најтрофеен македонски клуб во фудбал и ракомет.
Сезоната кога Вардар испадна и се случи она што се случи со Миравци, ако толку си едуциран (гледам глумиш дека си, а немаш појма) следната сезона не беше под сопственост на горе наведениот па пак беа шампиони. И не се секирај, и без него ќе сме пак на врвот.
А што се однесува до мене, баш би сакал да испаднеме во некоја од следниве сезони и не 2, туку 3та лига директ да играме, па да си се вратиме на ферски начин затоа што и можеме.

Можеш и да пукнеш од комплекси мене ич не ме интересира, сум навивал за Вардар и пред да дојде Самсоненко навивав и додека беше/е тука ќе навивам и кога ќе си отиде. Од остамостојување најтрофеен македонски клуб во фудбал и ракомет.
Сезоната кога Вардар испадна и се случи она што се случи со Миравци, ако толку си едуциран (гледам глумиш дека си, а немаш појма) следната сезона не беше под сопственост на горе наведениот па пак беа шампиони. И не се секирај, и без него ќе сме пак на врвот.
А што се однесува до мене, баш би сакал да испаднеме во некоја од следниве сезони и не 2, туку 3та лига директ да играме, па да си се вратиме на ферски начин затоа што и можеме.
Може ке се падниме во купот ке се видиме

Како и да е Самс го воскресна Вардар дај боже и после него да бидеме европски шампиони и да играме финалиња ама реално тоа многу тешко.Со Фк можеби и немаше некои успеси со сепак направи добар тим што освои 3 последовател и титули.Затоа капа доле за се што стори.

За сите што се ситите дека Вардар ќе пропадне, само да ви кажам прерано се израдувавте.
Сега најважно е утре да изиграме квалитетно иако играчите имаат огромен психолошки притисок. Се надевам утре ќе изиграат најдобро што знаат и ќе извлечат поволен резултат за инает на сите душмани.

Се ми се чини дека ќе гледаме некое Трифун сценарио...
Друга логична причина за ова денешново не гледам.
Тешки дебили имаме во управа, али не ми се верува до толку дека се.
Како што претпоставував.
Многу лошо изрежиран филм.
Само чудно ми е што ќе остане цела сезона, да не гледаме пак некој пресврт на настаните :D

едно нешто не ми е јасно и не можам да (ве) сватам, му требало алиби за да се повлече од вадрар, и ова со јужна му било планот?
демек, девојка ни е сергеј, па сеа како да ни раскине? ќе ми треба баеѓи време некој да ме убеди во тоа. со мирно срце и душа, секој инвеститор (газда) е слободен да си донесе одлука да се повлече, без никаков повод или мотив. не беше далеку времето кога сергеј буквално беше молен "земи не` аман" "земи не` аман". тоа се факти.

сепак вложи доста посебно во инфраструктура, клубот го застана на нозе. веќе има прашак за перење секое коло и не ни е потребен миравци да не спасува.

едно нешто ќе му бидам најблагодарен (ок, европска титула рк фардар е трофеј за нареден век) е што луѓето после 27 години македонска лига, почнаа да купуваат дресови вардар! да ми извинат и дарко панчев, и томовски, и камчев, и гризли, и сите претходни инвеститори /директори / претседатели...вардар беше маалски клуб до пред сергеј.
приказните вардар бил и ќе биде!? (што ќе биде!?, македонски шампион пред 300 гледачи) ...жими таквото во денешен фудбал и парите кои се вртат. без балканска лига и без спонзор рус/арап/кинез (и нивните искучиво прљави пари)... заковани ќе бидеме до 1-2 коло квалификации и калот од нивите по дома, и на секој 10-15 години ќе бидеме блиску на гол до прозал, за бараж. зарем не начукавме 25 години за да сватиме дека нема мрдање од таа судбина? не се тоа 2-3 сезони... четврт век е во прашање. четврк век вардар нема направено фудбалер што дал ЕДЕН ФАКИНГ ЕДИНСТВЕН ГОЛ у топ 4 лиги во европа!
во ред, сергеј за многу работи можеби греши и најмногу ради погрешни луѓе околу него, но големата слика е дека вардар ќе загуби многу. на големата слика ќе се навратиме за 2-3 години, сега за јужна е темата.
пак ќе кажам, цената на картите и јужна му се погрешен потег, исто како што е погрешно да се радуваме дека си оди. без разлика дали му било во план или не. дали ова ни го местел или не. и без ова, вардар губи што си оди. факт од кој нема бегање.

кој сака нека се радува, мене до радување не ми е. да се радуваш дека човекот кој направил сала, тренинг центар и младински центар, остави простории на вардар, кои до пред него не постоеа, е лудост. перел пари!? што сме бе ние агенција за спречување на перење пари? ПОШТЕЊАЧИ у пм! Секој втор човек у скопје (мкд) тешка превара! Меси осуден за затајување, Роналдо го судат, арапски држави купуваат играчи франција слави, - ние сме запнале перел пари кај нас... џанам вардар е древен будистички храм, каде секоја злоупотреба (на пари) е зло за кое нема место. нездрава работа. цела фудбалска индустрија е машина за перење пари, со се фифа и уефа ....ние ќе сме биле поштени, и тоа за туѓи пари.

нека ни е со среќа. не знам што друго да кажам.

Ова х100000

Пола планета и секој најголем криминалец на планетата ги пере парите во Лондон и Премиер Лигата ,Англичаните ги нема уста да отворат. Кај нас два пати имавме шанса некој денар да видиме преку Субрата и Самсоненко нашиве почнаа да зборат за нив како они самите да се поморални од Исус.

Ене го газдата не еколог со робовладетелство се занимава по америчките бази во Авганистан , па не ги гледам шиптaрите нешто многу да се замараат со тоа.

Последно уредено од модератор:
Сеа наредни години кога Шкендија ќе биде шампион и ќе го наполни градски со 30 000 во еврокуповите со вадење на големи албании и слично,членовите како Зарнивуп и Алмеида ќе го дрват курот како тоа се случувало и во време на вмро во 2011год.После тога кога ова ќе стане пракса и 3-4 години со ред ќе се случува, изговорот од истите ќе биде дека во времето на Вмро во вардар се работело многу криминално и затоа неможе нанозе уште да застане клубот.
Ептен јака правна држава станавме, се познава стегнато каде е и каде нема криминал.Сеа кога ќе дојде нов спонзор мед и млеко ќе тече.
Абе секој обичен македонец прави криминал, секое ебано дуќанче фискални непушта данок крија овие ми се ситат оти некој што перел пари морало да замине.
Сергеј не переше пари за партија? Переше. Тоа криминал е? Е.
Јас што реков? Дека пробал да продолжи со истото ама очигледно имаат друг човек за тоа и плус како што кажаа веќе, Русинов не е будала да остане тука после се што се деси. Ама дека не пробал да остане не е точно, барем за мене. И сеа што е финтата, финтата е што Вардар постоел секогаш и пред и после педеров, јас реков само дека човекот е криминалец и дека изговорот му е ретардиран. Никаде не реков дека го брка некој бидејќи не го брка, сам си бега, нека бега шо сака нека праи, ама нека не јаде гомна дека го брка некој.
И не знам што е муабетот со Шкендија, ако бидат шампиони нека бидат што сакаат нека прават. Стадионот ќе го полнат бидејќи цените им се нормални, знаат како треба, а не 50 евра за да гледам Турци. Па сеа откако најде глуп изговор да си оди ги намали картите.
Абе што ти е, Вардар како и порано така и сега ќе си продолжи. Не знам кај го дрвам курот.

Како што претпоставував.
Многу лошо изрежиран филм.
Само чудно ми е што ќе остане цела сезона, да не гледаме пак некој пресврт на настаните :D
Има големи шанси за пресврт, сепак ова е чудесна земја.

Тоа е, викам јас неписмени сте. Ај провери кога го презема Самсоненко Вардар, просветли се малку!

Не ги спаси тогаш Самсоненко будала, ги спаси Град Скопје...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom