Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Абе добро сеа, не збориме за тоа што било пред тоа, знам дека е сељачина, го избркаа од ВБА откога го ркна у фаца Вокер.
Муабетот е зашто да се хејте сега кога е тука и еден од најдобрите играчи у состав.

Тоа што изигра, бене го објасни убаво.
А што па толку не изиграл? Што толку беше полош од Влатко, Даре, Дашјан и Блажевски?
Океј, у споредба со овие беше за нијанса бољи.
А џабе му е коа е квалитетен ко играч, зашо место да го покаже он квалитетот глуми лудило, покажува прсти на публика, се расправа со соиграчи. Па коа падна голот, му изреди се до шесто колено на линискиот.
Со таков однос, само у мак првенство.

Mislam deka ne ne biva zatoa sto ima mnogu eksperti vo drzavata koga ve citam sto ste iznapisale prosto covek da se zacudi kako e mozno vo Makedonija da nema so godini veke asalen trener, menadzer na klub, sportski Direktor ili nesto slicno a site se razbiraat vo fudbal. No toa ne e najtragicno, mnogu poloso ni e novinarstvoto koe aj sto pred utakmicata velese deka kartite se rasprodadeni i gotovo nemalo veke mesto, tuku i koga im gi citam copy paste tekstovite strav me faka deka uste milion godini nema da Imame asalen prenos od utakmica, kvalitetni i izdrzani analizi od koj moze da se nauci nesto, koj ke gi motivira lugeto. Stvarno cudni raboti ni se slucuvat i toa vo zemja kade sto site se eksperti.
Inaku steta sto ne pobedi Vardar no fakt e deka fudbalot ne e zenski rakomet da so 50 iljadi evra da se donesat 10 rakometarki i da se osvoi treto mesto vo Liga na sampioni. Fudbalot e Sport vo koj najmnogu se vlozuva i koj takticki, tehnicki i kondiciono e razvien do maksimalni granici taka da dve godini ne se nekoj period posle koj moze da se ocekuva cuda. Ne go sledam Vardar redovno no mozam da se soglasam deka na vakvi ekipiso mali budzeti najmnogu im odgovarat mladi treneri koi mozat da gi motivirat pred se pomladite igraci. Primer kako stoso godini pravi Mainz vo bundes ligata.

nemame nie fudbal jas bi ja ukinal ligata i reprezentacijata i bi otisol vo rangot na amaterski ligi i reprezentacii na toj nacin barem nema da se nerviram pa realno i tamu pripagjame so se odnesuva na vardar i natprevarot so apoel mozam da kazam deka se bruka 90 min ne se obide vardar da izigra fudbal sram da mu e na 11 na terenot i tie na klupata so nemaat ni hrabros da odigraat mec 90 min vo 16 to ne e fudbal to e viktorija barem da soberea hrabrost od 60 min da trgnat na se ili nisto ,mnogu slab trener ocigledno mn slabi bekovi ,nemaja hrabrost da go pominat centarot za da napravat visok mn sum razocaran od makedonskiot fudbal koj e padnat na najniskoto mozno nivo

Штета што испуштивме огромна шанса, Апоел во очајна форма и под силен притисок, ама сепак беа поквалитетен противник.. Во никој случај не требаше да започнеме со Влатче, Асани ќе пружеше многу повеќе од него, евентуално друга варијанта со Стојков место него, па Дашјан и Фелипе да помагаа во средина а Стојков и Блажевски и двајцата се брзи па може да отвараат и на крило и во простор да бараат топка.. Дефинитивно мора нов тренер, затоа што со овој не бива, фали и уште по некој квалитетен играч, пред се крила и напаѓач, единствена светла точка веројатно одбраната и Пачовски. Хамбарџумијан е играчиште, убедливо најдобар поединец.
На трибини бројка солидна, ама организација искерно слабо, копот можеше и подобро да изгледа да имаше подобра организација на трибина, и да имаа малку повеќе свест луѓето и желба бар на некаков начин да придонесат за подобро издание на групата. Кога веќе сме поставени во долниот дел, дефинитивно фалеа и повеќе што ќе водат навивање, не само во централниот дел, а тие од страна да спијат и да нема никој што ќе крева атмосфера и што ќе ги тера да пеат. Реално и времето беше претопло и спарно, едвај се дишеше, па на моменти паѓаше атмосфера, до 60 минута беше солидно, на моменти јако на моменти послабо, коа примивме гол некако спласна се.
Се надевам ќе има уште некоја промена до крај на преоден рок, и во играчки и во стручен кадар, па ќе гледаме и поубав фудбал во првенство, а не очоболот од прошлава сезона

Стварно ли првите минути,им влегле редарите на грците и им земале знаме ? и имало мала тепачка ? не сфатив само дали првите минути од крајот,или почетокот...

ако има некој видео,нека го прати.

toj e kapacitetot, nema ljutenje,so malku poveke kapcitet ke gi tepavme, Apoel voopsto ne pokaza nesto posebno Ali jbg,Toa e.....
Која утакмица ја гледаше колку и да го сакам Вардар реалноста е далеку од емоциите. И овјој Апоел е Барцелона за нас. Цела утакмица Вардарци не склопија повеќе од три додавајне во противничка половина.Срединита ни је инфирорна. Нема среден ред најмалку двајца средни играчи фалат со добра техника и прегледност. Цела утакмица све на исфрлена топка се базира. Ај да се игра и таква игра барем да се даваат прецизни долги топки. Во цела утакмица дали имаше 4 удари во рамка. И тој гол што падна беше од мешаница пред нивни гол.За да има успех во европа треба уште повеќе да се инвестира но и треба друг стратег. Две утакмици се играше бункер систем. Нема никаков тимски пресинг да ја натераш другата екипа да игра на избацени топки.
Гледал Андреев како Челси ја тепа Барцелона и си помисли и јас така. Но заборави Челси има играчи што можат да направат милеметарски прецизни додавајна и во три потези се еден на еден со голман. Да не се знаело да се игра со топка во своји нозе. До би топка и рокнија во простор. 180 мин се чекаше тие да направат фатална грешка.
Апоел да беа попрецизни резултатот од два меча ќе беше најмалку 4-1
Единствено што вреди од цел тим е одбраната а најповеќе Пачовски ако тој не беше на висина ќе беше страмота спаси најмалку 4 гола. За нападот неможиш ни да цениш бидејќи срдината непостоеше да на направи ехтра играч во напад. Жалам што испаднавме но реално немаме фонд на играчи ни пак тренер за нешто повеќе.
Требаше малку похрабро дрско макар и да изгубевме со поголем напаѓачки менталитет од почеток со следниов состав.
u60zk.jpg

Клупа
Велковски за Глигоров
Асани за Стојков
Петковски за Ивановски
u60zk.jpg

Последно уредено:
Абе крв да сере тој што го држи тоа штандот за вода и сокови внатре во градски,децата за леб да му трпат,30 денари пола чаша вода,50 денари пола чаша сок,матер им ебам како во Косово да си отишол а не во своја земја

После да не се чудиме коа ни викаат цигани. Незнам како некој му дозволил тоа да го прави, и само еден штанд ебате. Права циганерија.

После да не се чудиме коа ни викаат цигани. Незнам како некој му дозволил тоа да го прави, и само еден штанд ебате. Права циганерија.
Не зборам така јас за свој народ,колку и да ме разочарал,ама ова што го видов вчера стварно сме цигани....не идам на утакмици искрено,отидов вчера и тоа ми беше црна дамка.

Не ми е за 30 денари,си отишол за убаво,туку за тоа што те дупат у ребра,а топло и спарно беше,иди не напиј се вода...после тоа пунев у ВЦ,и ми вика,прљава е водата не е за пиење

Која утакмица ја гледаше колку и да го сакам Вардар реалноста е далеку од емоциите. И овјој Апоел е Барцелона за нас. Цела утакмица Вардарци не склопија повеќе од три додавајне во противничка половина.Срединита ни је инфирорна. Нема среден ред најмалку двајца средни играчи фалат со добра техника и прегледност. Цела утакмица све на исфрлена топка се базира. Ај да се игра и таква игра барем да се даваат прецизни долги топки. Во цела утакмица дали имаше 4 удари во рамка. И тој гол што падна беше од мешаница пред нивни гол.За да има успех во европа треба уште повеќе да се инвестира но и треба друг стратег. Две утакмици се играше бункер систем. Нема никаков тимски пресинг да ја натераш другата екипа да игра на избацени топки.
Гледал Андреев како Челси ја тепа Барцелона и си помисли и јас така. Но заборави Челси има играчи што можат да направат милеметарски прецизни додавајна и во три потези се еден на еден со голман. Да не се знаело да се игра со топка во своји нозе. До би топка и рокнија во простор. 180 мин се чекаше тие да направат фатална грешка.
Апоел да беа попрецизни резултатот од два меча ќе беше најмалку 4-1
Единствено што вреди од цел тим е одбраната а најповеќе Пачовски ако тој не беше на висина ќе беше страмота спаси најмалку 4 гола. За нападот неможиш ни да цениш бидејќи срдината непостоеше да на направи ехтра играч во напад. Жалам што испаднавме но реално немаме фонд на играчи ни пак тренер за нешто повеќе.
Требаше малку похрабро дрско макар и да изгубевме со поголем напаѓачки менталитет од почеток со следниов состав.
u60zk.jpg

Клупа
Велковски за Глигоров
Асани за Стојков
Петковски за Ивановски
u60zk.jpg

итстата утакмица што ја гледаше ти и јас ја гледав, затоа и реков толку е капацитетот од оваа екипа, затоа и не им сум лут, јас лично се плашев од полошо, другите не знам што очекуваа.

За доброто на македонскиот фудбал и ноќниот живот во Скопје го замолувам Влатче Гроздановски да се откаже од Вардар и да биде главен менаџер на Темпл. Фала.

Последно уредено:
За доброто на македонскиот фудбал и ноќниот живот го замолувам Влатче Гроздановски да се откаже од Вардар и да биде главен менаџер на Темпл. Фала.
I da dade brojce od kelnerkata so e 1,60cm i ombre kosa. Fala.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom