Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Добро ете сакале да спонзорираат, ама зашто не ја земат Победа на пример. Ете Пелистер има добар спознор, Победа нека ја вратат у прва лига со добар спознор, да има повеќе сериозни тимови, да биде поинтересна лигата. Сеа ќе речете, до вчера немавме ниеден, сеа плачеш зашто има повеќе, ама јас сум за повеќе јаки македонски тимови.

Ме заболе долниов за Победа, само Вардар нека си гази :love:
Да не му беше случајно жал на некого во Македонија додека најголемиот бренд во државата тонеше?

Па и најмутната компанија во Македонија ни е спонзор а тоа е коцкарницине Сенатор :)
Уште една фирма фигурира а тоа е Balkan Construction Gropup :cautious:
Добро е само нека се збираат, нека кешираат па можда ќе видиме и ние бел свет и влез во групи на ЛЕ.

Добро ете сакале да спонзорираат, ама зашто не ја земат Победа на пример. Ете Пелистер има добар спознор, Победа нека ја вратат у прва лига со добар спознор, да има повеќе сериозни тимови, да биде поинтересна лигата. Сеа ќе речете, до вчера немавме ниеден, сеа плачеш зашто има повеќе, ама јас сум за повеќе јаки македонски тимови.
За повеќе јаки фирми треба повеќе спонзори и појаки спонзори. Т-хоме може сам да финансира еден тим а он се одлучува да го финансира Вардар и тоа за износ за кој не го истакнаа јавно, верувам е слично и со Витаминка и сите останати кои ќе даваат малку но ако се соберат сите е сосема солидно за буџетот на Вардар + Самсоненко.
Другиве клубови со 100-200 илјади евра годишно ништо не се прави.

Иако, делумно се согласувам, подобро ќе биде за развојот на фудбалерите да се вложи во повеќе клубови но и да се вложува во инфраструктура а не во инстант успех...

Sho seriozen tim ke napret Pobeda ? Za takvi ko pobeda ete gi Turnovo,Renova .. Poarno tie pari neka se vlozhat kaj Vardar za ushte posilen tim, otkolku za skromna ekipa na Pobeda koja ke se bori za opstanok vo prva liga. (Iako Pobeda zasluzuvaat poveke, imaa dobar broj navivaci na utakmicite vo prva liga, i raspolagaat so dobro stadionce.)

Sho seriozen tim ke napret Pobeda ? Za takvi ko pobeda ete gi Turnovo,Renova .. Poarno tie pari neka se vlozhat kaj Vardar za ushte posilen tim, otkolku za skromna ekipa na Pobeda koja ke se bori za opstanok vo prva liga. (Iako Pobeda zasluzuvaat poveke, imaa dobar broj navivaci na utakmicite vo prva liga, i raspolagaat so dobro stadionce.)
Инаку Ренова и Турново растур праат низ лигава :icon_lol:

Ако не се лажам до вчера витаминка стоеше на дресовите на Турново,така да јасно е кој клуб би правел поголема промоција на фирмата,кога би стоел на груди на Милчо Арпаџиков или на задникот на Хмирова или Пенезиќ,ко што е моментално :-) А за победи,брегалници,беласици можда до пред некое време ме болеше душа за нивната мизерија ама когаги гледам што душмани се на Вардар,уште ме боли за нив...ама нешто друго!А иначе се си мислам дека сите овие компании се спонзори на РК и ЖРК само,освен т мобиле и ачибадем??

Тука сите може да кажеме ме заболе долниов за тој и тој клуб, или кај беа тие кога Вардар тонеше, ама мора од негде да се почне. Сите крекате за некакво обединување, а кога ќе дојде време, сите ве боли кур. Подобро 10 македонски тимови у лига, одколку следна сезона 3 ШИПППТАРСКИ. И плус нас и на Вардар ни одговара да има што повеќе сериозни мак тимови. Квалитетни играчи не доаѓаат тука за да играат против Ренова или Дрита...ако нема квалитетна лига со солидни тимови, ќе ни доаѓаат кројачи од гана, огбони и бонафичио или како и да беше балванов...Ова е само мое мислење.

Тука сите може да кажеме ме заболе долниов за тој и тој клуб, или кај беа тие кога Вардар тонеше, ама мора од негде да се почне. Сите крекате за некакво обединување, а кога ќе дојде време, сите ве боли кур. Подобро 10 македонски тимови у лига, одколку следна сезона 3 ШИПППТАРСКИ. И плус нас и на Вардар ни одговара да има што повеќе сериозни мак тимови. Квалитетни играчи не доаѓаат тука за да играат против Ренова или Дрита...ако нема квалитетна лига со солидни тимови, ќе ни доаѓаат кројачи од гана, огбони и бонафичио или како и да беше балванов...Ова е само мое мислење.

Влегол нов спонзор во клубот за кого навиваш, а ти викаш подобро ќе беше да даваат кај оние што ти пеат за земјотресот во 63, не те разбирам друже :toe: ништо лично. Не знам каква врска има обединувањето со оваа тема... :unsure: Друга работа, мене баш посебен мерак ми прави што и од другите градови ќе вложуваат во Вардар, не за џабе Вардар е нешто повеќе од останатите клубови така? Покрај другото, клубот веќе личи на нешто, гради каков-таков тим, се гледа дека цели на некој позначаен успех, за што да фрли да речеме 100 000 евра во Победа? Да намести бараж со некој селски клуб, вака колку - толку реклама ќе си направи, а ние ако ништо друго со тие пари можеме да добиеме уште еден играч... ;) И да се Победа наместо Ренова, не верувам дека нешто многу ќе смени и дека ќе дојде некој класа играч. Спасот е само во балканска лига налик на СЕХА и АБА во ракометот и кошарката, каде што би имало посериозни клубови, подобра организација, поинтересни натпревари, подобри стадиони и услови итн. Сигурно нема да ти дојде некоја ѕвезда за да игра куп во Боговиње или да гостува во Турново :)

Кој се на сликава ? :)
10176009_799783500068864_4644063191086701361_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom