Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе вакви hummel дресови/тренинг маички продаваат за 15 евра на нивната официјална страна само без амблемот кој изгледа некој само дополнително си го ставил.

Мислам дека ќе бидат малку поразлични. Сепак фали спонзорот на дресот, бројката и уште по некој детал.
http://www.hummel.net/en-AA/product/Men/Sport/T-shirts/03-545/BLACK/TRUE_RED
Тој е дресот ова е слика преземена од некој од играчите ваљда, а дај да видам кај што ги продаваат за 15 евра.

Страв ми е Грне да не се опушти многу, да не не си ја сфати работата сериозно па од најголемо засилување, да стане најголемо разочарување.
Реално он веќе си има заработена добра пара (за Македонски услови), сега му понудија три години договор ако не се лажам, па дури и да игра слабо, за да го раскинат договорот ќе треба некоја астрономска сума да му платат.
Овде си отворил кафич заедно со Гроздановски, што според мене е голема несериозност од нивна страна.
Нема мотиви за докажување, затоа што чим се вратил во Македонија, веќе не размислува за повторно одење во странство, три години си има загарантиран договор, и некако тоа ме води кон размислување дека може да игра ноншалантно и да не ги исполни нашите очекувања.

http://www.hummel.net/en-AA/product/Men/Sport/T-shirts/03-545/BLACK/TRUE_RED
Тој е дресот ова е слика преземена од некој од играчите ваљда, а дај да видам кај што ги продаваат за 15 евра.

http://www.hummelonlineshop-muenchen.de/sport_bekleidung_fussball/46369_STAY AUTHENTIC STRIPED JERSEY_c2030

Грешка моја, тука е 26 евра али сигурно го имам видено на друга веб страна за помалку т. е. за некои 15-16 евра.

Не дај боже да бидеме како Работнички во моментов...
Моментално разно разни менаџерчиња кои си ги промовираат своите играчи го држат Работнички. Играчите кои ги носат имаат слободни договори, кога сакаат можат да го напуштат тимот. Затоа и одат кај нив некои подобри играчи, затоа што во било кое време може да си заминат за без оштета.
Сите пари што ги добиваат за трансфери одат во сечии џебови освен во клубот :)
Не дека другите клубови работат поразлично, ама Работнички во моментов е далеку од клуб кој работи правилно.
Јас па би ти одговорил недај боже да бидеме ко вардар двократно фузиран тим со безброј малверзации и корумпираност врзано за неговото име а да не зборам и за какви се не луѓе биле на челото на клубот со огромен број на поединци на самопрогласени навивачи кој рака на срце повеќе штета му нанеле на клубот него што помогнале, клуб кој безмалку цел тим на работнички преку ноќ ги украде и го облекоа црвено црниот дрес(да се чудиш кој клуб глеаш што игра) клуб кој во својата понова историја имаше очаен план за младинската школа, клуб кој има огромни дамки од организациски план ( од мечевите со цска спарта па и да не заборавиме каков циркуз имаше со цска софија на пријателската)
и ме мрзи да пишувам понатака а листата е огромна , и немој со тие приказни вардар е светост ово оно
Се надевам самс ќе ве опраи и стави во ред тоа е за доброто на сите, но пред да плукаш прво во својот двор погледни си .

Нашол кој да збори за крадење млади играчи :facepalm:

Страв ми е Грне да не се опушти многу, да не не си ја сфати работата сериозно па од најголемо засилување, да стане најголемо разочарување.
Реално он веќе си има заработена добра пара (за Македонски услови), сега му понудија три години договор ако не се лажам, па дури и да игра слабо, за да го раскинат договорот ќе треба некоја астрономска сума да му платат.
Овде си отворил кафич заедно со Гроздановски, што според мене е голема несериозност од нивна страна.
Нема мотиви за докажување, затоа што чим се вратил во Македонија, веќе не размислува за повторно одење во странство, три години си има загарантиран договор, и некако тоа ме води кон размислување дека може да игра ноншалантно и да не ги исполни нашите очекувања.

Угоре високо удоле длабоко... Сакаме квалитет ама реално тоа може да е проблем. Се надевам јасно му е дека мора да игра сепак Вардар е во прашање

Јас па би ти одговорил недај боже да бидеме ко вардар двократно фузиран тим со безброј малверзации и корумпираност врзано за неговото име а да не зборам и за какви се не луѓе биле на челото на клубот со огромен број на поединци на самопрогласени навивачи кој рака на срце повеќе штета му нанеле на клубот него што помогнале, клуб кој безмалку цел тим на работнички преку ноќ ги украде и го облекоа црвено црниот дрес(да се чудиш кој клуб глеаш што игра) клуб кој во својата понова историја имаше очаен план за младинската школа, клуб кој има огромни дамки од организациски план ( од мечевите со цска спарта па и да не заборавиме каков циркуз имаше со цска софија на пријателската)
и ме мрзи да пишувам понатака а листата е огромна , и немој со тие приказни вардар е светост ово оно
Се надевам самс ќе ве опраи и стави во ред тоа е за доброто на сите, но пред да плукаш прво во својот двор погледни си .
Правиш многу лоша споредба меѓу мојот и твојот пост.
Вистина е дека за нашиот клуб се врзани многу малверзации и корупции и сомнително откупување на местото на Миравци, но тоа нема врска со мојот пост.
Никој не сака такво владение во клубот, на сите ни е преу тасета од матните игри во Вардар и од обидите на разни фаци да ќарат од клубот, не знам кој се согласува дека на тој начин треба да функционира нашиот клуб.
Тоа со двократна фузија нема да те поддржам, не знам што е проблемот во единствената фузија што од Победа и Македонија се создал Вардар, ама со Миравци немаше никаква фузија, едноставно заобиколување на законите :D

Околу младинските школи имавме катастрофална работа изминативе години, а по доаѓањето на Самс колку-толку се подобрија работите и кога тогаш ќе тргнеме на правилен пат. Не знам на што алудираш со крадењето играчи, и вие кога работевте со Трифун сите млади играчи ни ги земавте за без пари. Нормално е тој што има пари да ги купува талентите од другите школи. Земи пример од Металург во ракомет во моментов. А најдат таленти од Струга воглавно, одма им ги земаат и после ги делкаат. Металург и во фудбал направи добра младинска школа, а повеќето играчи ги испоземаа од други школи. Пример дечкото што го реши купот во младински фудбал играше 4-5 години во младинските погони на Вардар.

Досега во последниве 10-тина години најдобро работел Работнички, и тоа единствено во времето на Трифун. Е тоа беше добар тим, направен со одлична работа. На сличен пат е и Шкендија. Прво работат на инфраструктурата, па сите пропратни работи, па лека-полека градат сосема солиден тим. На добар пат можеби сме и ние во моментов, рано е да се оцени.

Не знам што толку се напали, јас зборев за РАБОТАТА НА РАБОТНИЧКИ ВО МОМЕНТОВ, ништо не споменав за историјата на клубот, ниту пак за работата во претходните години.
Колку и да те боли, во моментов Работнички е тим од МЕНАЏЕРЧИЊА. Сите менаџерчиња од Македонија си ги буткаат своите играчи кои ги носат во Работнички, за да билдаат статистика и после да ги носат во странство. Ниеден денар од парите не оди кај Работнички туку одат по џебовите на нивните менаџери. Впрочем и тренерот и човекот кој ги води сите работи во клубот е таков тип на менаџер. Едноставно на клубот првенствена работа му е продавањето на играчите за лични цели. Тоа што освоивте дупла круна е заради сакатоста на лигава. Друга работа што можете да привлечете играчи пошто доаѓаат со договор дека може да си одат кога сакаат. Маневски ви избега во Тајланд, Велковски во Сараево, Зајков истотака немал договор и отиде во Рен, а вашите менаџери ќе лапнат оштета заради правилата од УЕФА за млади играчи. Имате добри менаџери кои успеваат да ги носат играчите во силни тимови, иако реално немаат квалитет за во тие тимови. Затоа и доаѓаат во Работнички, затоа што им се отвара вратата за во странство.
Мојот пост беше насочен кон тоа дека ТАКВО РАБОТЕЊЕ не сакам. Да, би ми се допаднало ако парите одат за потребите на клубот, ама вака во никој случај не би поддржал.

Море мрш у пм и ти и твојот тим. Не кур кажувај многу басни и исправај криви дрини.[DOUBLEPOST=1403971633][/DOUBLEPOST]Вардар и во својте катастрофлани годинии во најлошите состојби на школата, пак вадел млади таленти и тоа какви, Тричковски, Ристовски можеби и највеќе вредат во нашата репрезентација а се излезни од Вардар.
Да не зборам за многу други останти играчи. А тек од сега што ќе биде, ако до сега во такви услови какви што имаше Вардар вадеше такви играчи.

Последно уредено:
Ќути Работнички едни поштени, дете им немаат преземено на Вардар
Дино Најдовски ваше дете да не е? Егеец, Скендер, од кај беа украдени? И еден куп деца кои не добија шанса да заиграат у прв тим на Работнички а ги имаа поминато скоро сите категории во младинстака школа на Вардар

Според мене Работнички си работи најдомаќински во нашава лига. Не се слагам со Коњаникот дека парите што ги добиваат одат скаде освен во клубот. Поповски е правник, и не е вчерашен да не знае да си го заштити клубот.
Добрата работа кај Работнички е тоа што од мутавите договори што им ги нудат на играчите, имаат ќар и они како клуб и играч како поединец

Ќути Работнички едни поштени, дете им немаат преземено на Вардар
Дино Најдовски ваше дете да не е? Егеец, Скендер, од кај беа украдени? И еден куп деца кои не добија шанса да заиграат у прв тим на Работнички а ги имаа поминато скоро сите категории во младинстака школа на Вардар

Според мене Работнички си работи најдомаќински во нашава лига. Не се слагам со Коњаникот дека парите што ги добиваат одат скаде освен во клубот. Поповски е правник, и не е вчерашен да не знае да си го заштити клубот.
Добрата работа кај Работнички е тоа што од мутавите договори што им ги нудат на играчите, имаат ќар и они како клуб и играч како поединец
Па одат во негов џеб, а он си ги користи за свои лични цели, а не за целите на клубот. Тоа му доаѓа исто како да не завршуваат во клубот.
Убаво ги познавам повеќето од младиве играчи од последниве години затоа што имам познаници што тренираа. Во младинците само врскаџии играа и на нив им нудеа договори, па потоа гледаа само да ги продадат. Се знаеше кој треба да игра, колку да игра за да се продаде некаде. Дури им се случи еден играч да не сака да влезе во игра пред година и пол затоа што неговиот менаџерот негов така му нареди :)
Еднотавно јас не би сакал тимот за кој навивам да има примарна цел да заработи од играчите, а не да просперира како клуб и да бележи што е можно подобри резултати.

П.с. Дино е нивно дете, од кај нив дојде кај нас во сезоната на Трифун. Егеец е Вардарец...

Па одат во негов џеб, а он си ги користи за свои лични цели, а не за целите на клубот. Тоа му доаѓа исто како да не завршуваат во клубот.
Убаво ги познавам повеќето од младиве играчи од последниве години затоа што имам познаници што тренираа. Во младинците само врскаџии играа и на нив им нудеа договори, па потоа гледаа само да ги продадат. Се знаеше кој треба да игра, колку да игра за да се продаде некаде. Дури им се случи еден играч да не сака да влезе во игра пред година и пол затоа што неговиот менаџерот негов така му нареди :)
Еднотавно јас не би сакал тимот за кој навивам да има примарна цел да заработи од играчите, а не да просперира како клуб и да бележи што е можно подобри резултати.

П.с. Дино е нивно дете, од кај нив дојде кај нас во сезоната на Трифун. Егеец е Вардарец...
За се се согласувам,но за тоа дека тимот не бележи резултати и не сум баш најсигурен.
Освен минатите 2 сезони кога клубот беше во криза останатите сезони од кога Попе го презема клубот се сосема ок.

За се се согласувам,но за тоа дека тимот не бележи резултати и не сум баш најсигурен.
Освен минатите 2 сезони кога клубот беше во криза останатите сезони од кога Попе го презема клубот се сосема ок.
Не не, не дека не бележи резултати, туку дека резултатите не им се примарна цел некако. Не се трудат да ги задржат играчите на подолго време, не може да сакаш да имаш што е можно подобар успех, а играчите да можат да си одат кога сакаат.
Тоа што бележат одлични резултати со ваква тактика е само факт дека ниеден клуб не работи правилно.
Ете Шкендија почна со правилна работа, Вардар допра треба да почне. И двете екипи треба да го достигнат нивото на Работнички од времето на Трифун, па и неколкукратно да го надминат.

Со самото тоа што клубот ќе заработува од своите играчи, клубот ќе просперира и ќе бележи успеси. Само со продавање на млади играчи би можеле да бидеме Европски Вардар

И кај нас врскаџии играле, играат и ќе играат се додека е оваа партиска постава. Работнички барем продале некои од нив, напраиле ќар, кај нас таквите татини тутурутки ем форсирани ем завршуваат со фудбал уште на 20 години

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom