Ништо не правам јас, мирен си седам. Повеќе од девојка ми стравувам
Се зезам, а веројатно и не збориме за истата, пошто мислам дека нема дечко оваа![]()
toa e toa jas sto go zboram

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо не правам јас, мирен си седам. Повеќе од девојка ми стравувам
Се зезам, а веројатно и не збориме за истата, пошто мислам дека нема дечко оваа![]()
Нема некој голем избор освен МТВ...Стварно е добар предлогот, ќе направиме муабет со МТВ и ќе им предложиме ако можат некако програмски да не покријат, само имам една дилема.... Како национална (државна) телевизија да не наоѓаат изговори во смисла на тоа дека ако даваат натпревари на Вардар, дека и другиве клубови (Шкендија, Ренова, Силекс... сите од прва лига) ќе бараат пред секоја утакмица да ги даваат и нивните клубови, а верувај ќе бараат по принцип на солидарност. Зошто е друго кога бараш за македонска репрезентација во било кој спорт, а друго кога бараш за клуб. Во таков случај останува за нас како најдобра опција да успееме финансиски да бидеме стабилни па да закупиме простор во некоја од телевизиите што се ем најгледани на скопско подрачје ем што ќе ни дадат најдобри услови..
Во секој случај ќе се разговара на оваа тема
Го пратам Вардар од самото основање на Македонија како самостојна држава (нешто малку и пред тоа), а ти и ми изгледаш како таков, и сам ќе се согласиш дека Вардар уште од тогаш го влече истиот проблем со рапидни разлики во посетеноста. За европски меч сите ќе се истепаат за карта, а кога е во прашање некој неатрактивен противник од домашното првенство, скоро сите „имаат“ некоја побитна работа. Реално Вардар најмногу го почуствува преминот од коњ на магаре (од екс-ЈУ лигата на ново оформената македонска лига) од сите македонски клубови. Можеби тоа во првите неколку сезони не беше толку очигледно, ама како одминуваа годините стануваше се позабележително. Комити не се толку проблем, колку што е пребирливата скопска публика на Јужна. Кај неа се забележува драстична разлика во бројката од натпревар до натпревар. Тука треба да се заангажира Управата, односно да поработи на актуелизирање на клубот.koga ke stane cifrata na sekoj mec,ali bukvalno na sekoj doma minimum 500 da ne recam 600 i 700 togas ke se stvori uvezbanost za dobro peenje. ali sramota e vo grad kako skopje so 700 000 ziteli da nemoze na vardar da dojdat da gledaat mec 3000 lugje u sabota ili nedela seedno. toa e nasata skopska realnost.lesno e da go domkne sekoj gzot za evropski mec,lesno e sekoj togas da vika i jas sum u komiti,daj da vidime so ohrid,turnovo,11 oktomvri kolku se redovni tie takvite. tuka e problemot sto nikako da se resi 100 godini.kolku god da vikame nie deka site go sakaat vardar(da receme deka 90% e taka koga vikame site),na stadion toa ne se pokazuva. naprajte suma sumarum ovaa polusezona na vkupna posetenost na publika vo skopje i ke dojdeme lesno do vistinata.
moja konstatacija e deka SKOPJE NAVIVA(ama i spie) KOGA IGRA VARDAR!!!
Вака сеа, бидејќи се претстави како претставник од самиот клуб, неколку добронамерни критики од моја страна. Пред се за маркетингот на клубот. Факт е дека се помрднаа работите од мртва точка на ова поле, али сепак мислам дека се направи премалку. Во ред, можеби бевте фокусирани на приоретниот проблем на Вардар летоска, т.е играчкиот кадар, но во иднина ќе мора многу повеќе да посветите внимание на маркетингот како значаен сегмент од функционирањето на клубот. Треба да сте се свесни дека Вардар сериозно го наруши својот имиџ во јавноста и ќе треба многу ангажман од ваша страна да го вратите на нивото кое што беше. Како забелешки од моја страна:Прво сакам да им честитам есенска титула на сите што го сакаат и навиваат за Вардар, како и до оние што придонесоа за тоа. Конечно после скоро 20 години перфектна полусезона без пораз. Дај боже така и да продолжи. Во однос на заслугите мора да им се признае и оддаде почит на комитите за подршката што ја пружија на сите натпревари. Сепак најголемата заслуга оди кај нив затоа што на секој натпревар дома или на гости беа присутни и го поддржуваа клубот.
Во однос на навивањето може некогаш е подобро, некогаш не ама од позиција на дел од клубот сметам дека барем се тука да ни дадат подршка. Мислам дека со вакво темпо на Вардар и Комитите ќе се вратат во најдобра форма и издание како што знаат,(без оние глупости што и пари и прекршочни пријави како раководство не шинаа, мислиш само чекаат инцидент комити да направат па да ни се сипат и да ни фактурираат за се што ќе им текне), а на тој начин ќе се врати и останатата публика.
За денешната утакмица, како и за целата сезона, без да ширам многу може само да се каже дека и Вардар и Комитите го враќаат својот сјај, па да се надеваме дека во наредните утакмици само ќе се потврди ова и на крај заедно ќе славиме двојна титула и победнички настапи во европските купови.
Продолжуваме по враќање од припреми од Анталија.
ps. сите коментари, укажувања и забелешки во однос на подобрувањето на функционирањето на клубот се земаат предвид, така да не се напишани во празно.
Нема некој голем избор освен МТВ...
Откако ја укинаа најгледаната А1, останаа уште две-три кои сме приморани да ги гледаме.
Имаме избор меѓе Канал 5, Сител и Алфа донегде
Алфа тешко дека би прифатиле, Канал 5 се телевизија на Минчо Јорданов, така да уште потешко, останува уште Латас да ги промовира мечевите на Вардар
Мора да запне управата малку, неможе да нема никаква рекламација по телевизииве...
Латас....нема теорија...он навива за СилексНема некој голем избор освен МТВ...
Откако ја укинаа најгледаната А1, останаа уште две-три кои сме приморани да ги гледаме.
Имаме избор меѓе Канал 5, Сител и Алфа донегде
Алфа тешко дека би прифатиле, Канал 5 се телевизија на Минчо Јорданов, така да уште потешко, останува уште Латас да ги промовира мечевите на Вардар
Мора да запне управата малку, неможе да нема никаква рекламација по телевизииве...
ova so postavanje na sliki so zenski kako visat po ogradi ne razbiram u koja svrha e?
Да се позаебаваме малце бе па ти ама си сериозенova so postavanje na sliki so zenski kako visat po ogradi ne razbiram u koja svrha e?
1.demek samo vo skopje ima devojcinja sto idat na utakmici,potocno samo u "komiti"?
2.ubavi se,vi se diga na niv dur peete?
3.kacuvaat cufra na muski na tribina?
4.odzemaat vnimanie dur navivate?
5.jako se derat dur navivaat?
6. ke povlecat uste 100 kako niv pa ke slikate togas posebno zenski,posebno maski?
7. ke idat do svoi 30 godini na tribina,ke bidat aktivni 15 godini zaradi vardar?
abre deca deca,ovie na slikava idenjeto na stadion i "ljubovta" kon vardar ke gi odmine za edna sezona(taka ide zborot,dur ne se isposlikaat za FB)...cuvajte si gi slikite za ona sto treba da se vidi kaj edna navivacka grupa,oti so vakvi raboti ne se stiga daleku.
decko i bil tuka,devojka ti ova-ona,ti rekov-mi rece muabetive,...dekolte imala(i cicki ima 100% neli!?)tintiri-mintiri...nemojte be so vakvi muabeti.nie zborime za unapreduvanje na grupata ,oni za dekoltinja ovde debatiraat...
![]()
...stvatrno e top taa so dekolteto neli!
?
![]()
ova so postavanje na sliki so zenski kako visat po ogradi ne razbiram u koja svrha e?
1.demek samo vo skopje ima devojcinja sto idat na utakmici,potocno samo u "komiti"?
2.ubavi se,vi se diga na niv dur peete?
3.kacuvaat cufra na muski na tribina?
4.odzemaat vnimanie dur navivate?
5.jako se derat dur navivaat?
6. ke povlecat uste 100 kako niv pa ke slikate togas posebno zenski,posebno maski?
7. ke idat do svoi 30 godini na tribina,ke bidat aktivni 15 godini zaradi vardar?
abre deca deca,ovie na slikava idenjeto na stadion i "ljubovta" kon vardar ke gi odmine za edna sezona(taka ide zborot,dur ne se isposlikaat za FB)...cuvajte si gi slikite za ona sto treba da se vidi kaj edna navivacka grupa,oti so vakvi raboti ne se stiga daleku.
decko i bil tuka,devojka ti ova-ona,ti rekov-mi rece muabetive,...dekolte imala(i cicki ima 100% neli!?)tintiri-mintiri...nemojte be so vakvi muabeti.nie zborime za unapreduvanje na grupata ,oni za dekoltinja ovde debatiraat...
![]()
...stvatrno e top taa so dekolteto neli!
?
![]()
skopje e sigurno eden od najcudnite gradovi po ova prasanje vo bivsa yu.preeska imase diskusii deka vo skopje imalo i drugi klubovi ,pa drugi sportovi i sl. ok rekov deka e taka.ama cekajte sega(ova vazi za site sto go zborat toa),pa neli vardar e najgolemiot sportski brend vo makedonija? od kade sega metalurg rakomet,mzt,rabotnicki,torus,drn drn.zborime za najgolemiot brend vo sportot vo makedonija neli? znaci alo vardar igra!Го пратам Вардар од самото основање на Македонија како самостојна држава (нешто малку и пред тоа), а ти и ми изгледаш како таков, и сам ќе се согласиш дека Вардар уште од тогаш го влече истиот проблем со рапидни разлики во посетеноста. За европски меч сите ќе се истепаат за карта, а кога е во прашање некој неатрактивен противник од домашното првенство, скоро сите „имаат“ некоја побитна работа. Реално Вардар најмногу го почуствува преминот од коњ на магаре (од екс-ЈУ лигата на ново оформената македонска лига) од сите македонски клубови. Можеби тоа во првите неколку сезони не беше толку очигледно, ама како одминуваа годините стануваше се позабележително. Комити не се толку проблем, колку што е пребирливата скопска публика на Јужна. Кај неа се забележува драстична разлика во бројката од натпревар до натпревар. Тука треба да се заангажира Управата, односно да поработи на актуелизирање на клубот.
Значи поради вакви работи се ежам и ми се повраќа!!Е да прокоментираме и за негативните работи
Јас незнам дали остана здраво столче на трибинава...
Кој ќе ги слуша овие пак да гракаат у пм...
Низ гз ни ги извадија претходно скршените столчиња (во 2008). Сигурно сега ќе треба да платиме за замена на сите столчиња на стадионот. А кој е крив кога толку луѓе, навиваат стоејќи на столчиња кои како со охо лепак да ги лепеле ебате...
Само на заига-зага којзнае колку отидоа...
Нормално имаше и кретенчиња кои намерно кршеа али во глобала 80% од скршените отидоа при навивање без намера......