Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Хммм... дали се обидуваш некого да направиш будала ? Тоа дека не доаѓаат грци во Битола можеш да лажеш некои друг, немој мене тие работи. Ги има и тоа во голем број, најтрагично е што прават што сакаат и никој не ги спречува, жалосно е што тие се најголемите непријатели на Македонија а вие ако бевте вистински патриоти немаше да го дозволите тоа.
Во Грција дека одат на одмор луѓе од Битола во голем број, одат, незнам зошто се обидуваш да ја прекриеш вистината тука кога лично познавам такви примери.
Вие сте само лажни патриоти, квази патриоти, далеку сте од вистински патриоти. Прво се фалевте и зборевте дека не смеел албанец да стапне во Битола а дојдоа шверцери на гостување кај вас и си отидоа не пипнати и покрај тоа што ве пцуеа вас, ја пцуеа нашата нација !!! НЕМАШЕ ДА ГО ДОЗВОЛИТЕ ТОА ДА БЕВТЕ ВИСТИНСКИ ПАТРИОТИ.
Јаки сте на зборови, на дела никаде ве нема.

Јас нема потреба да доаѓам во Битола да живеам, што барам да идам да живеат у Битола кога сега живеам во ГРАД - ДРЖАВА :). Покрај МЕТРОПОЛА Скопје, покрај ГЛАВЕН ГРАД, покрај град кои располага со сите средства за еден европски град тешко дека некој би направил трансвер од Скопје во Битола. Напротив, повеќето примери се за обратни ситуации, се зголемува се повеќе и повеќе бројот на Битолчани што прават трансвер од Битоа во Скопје и ти самиот си го знаеш тоа многу добро, посебно БИТОЛЧАНКИТЕ еве се ближи сепмтември па кај и да е пак ќе ни дојдат да учат факултет во ГЛАВНИОТ ГРАД. Е добро де, покрај студирањето ќе има и нешто друго во меѓувреме ама не е тоа толку битно нели ;).

Знамињата ќе ги тргнеме кога ќе дојде второто полувреме од 2001. Посакувам тоа што по скоро да се случи !!!

Иначе во врска со аеродромот, па ајде во сабота дојдете на гостуваење со авион... упс заборавив дека Битола нема аеродром:vozbud:

Ова е еден од подобрите постови кој е пишан за провинцијалците :smir:

Pa dobro be goran16taa i na Patriot_Mkd dali i dvajcata imate malce gram mozok ??? Zborite albanski znaminja vo Skopje, zborite albanski paralelki vo Bitola , zborite Ednive odele vo Hell ass na odmor drugive ne odele pa drigive odele ednive ne odele. Alooooooooooooooo osvestete se Narode Makedonski vie se karate megju sebe vo koj grad Albancite imaat ova ona a tie si dobivaat se i paralelki u Bitola i tuka Znaminja a nie se karame megju nas , koj poveke pominuval granica koj ne . Preku k'r vise vaka koa ke vidam Makedonci da se karaat megju sebe vo koj grad ima pojse Albanci pojse paralelki, pojse znaminja, pojse od Ciganskoto pleme , pojse Tatari... preku ku;ov. Ne mislite deka MAKEDONIJA e nad se i pred se. Sakate da pretstavite ako Bitola imala albanski paralelki ili Skopje ako imalo albanski sela deka imaat nekakva vrska so toa plemeto . Ova e sveta Makedonska zemja i nikoj osven Makedonecot ne smee da pomisli da pravi nesto so nea. Poblisku grcka granica ova ona ako si prav patriot kako sto si potpisan ke znaes deka za Makedonecot za praviot zboram tamu nema granica. Toa e delot kade sto vleguvas vo najplodnata i najubavata teritorja na Makedonija sto ni e odzemena i naselena so Cigansko Pleme. Dodeka vie se karate ''ovie'' citaat i vi se smea, Zamislete se malku do kade vi odi moabetov. Jas razbiram derbi i site tie raboti ali treba da se ima oset do kade se tera moabetot malce
http://forum.kajgana.member.php?32105-goran16taa
Изгледа не разбираш!!!:nenene:
Пријателе целото препукување е само подгревање на атмосверата пред дербито нема никаква кавга:toe: и се е нормално во постовите наши мора да има поддупмнување ништо страшно во тоа што ние го дебатиравме со патриотот
Тоа што викаш не читлае па ќе не читаат што да прават тоа му е работа на душманите да ама кој ги еба можат само :pusk:
Фала за предавањето што ни го одржа за Македонија :smir:

А тебе патриот џабе ќе ти кажвам и зборам не вреди ти си се запнал грјци та гецји добро ај така нека биди оти ете ќе почан да не караат другите па :ne_zboramпоќе

:motor:

@ P-S-G Очигледно пријателе ти не го сваќаш терминот ДЕРБИ, незнаеш како изгледа вистинскo ривалство, затоа што не си член на квалитетна навивачка група, член си само на една маалска дружина. Ти никогаш го немаш осетено ЧУСТВОТО на вистинско РИВАЛСТВО како што има секаде во светот. Можеби затоа не ти се јасни некои работи.
Овие препуцавања на релација Скопје - Битола се нормални за време на дерби. Во сабота ако бидеш присутен на стадион слични вакви препукувања ќе слушнеш од двете страни. На дерби не се бираат средства за да се понижи противникот, па така се користат сите можни скандирања кои ќе послужат за ПРОВОКАЦИЈА кон противникот. Такви скандирања на дерби утакмици има во Србија на Партизан - Звезда, во Хрватска на Динамо - Хајдук, како што се овие дерби утакмици во Србија и Хрбатска, така кај нас дерби е Вардар - Пелистер, или можеби има некое друго поголемо дерби ? Јас незнам да има друго дерби ниту налик на Вардар - Пелистер, по традиција, ривалство, и така натаму.
Те разбирам што сакаш да кажеш, затоа што верувај сум поголем патриот од тебе, за Македонија сум спремен живот да дадам, но веројатно тука не ги сваќаш овие работи бидејќи не си бил дел од вакво ривалство !!!

Иначе кога станува збор за Македонија и борба против душманите тогаш е друго, не мешај поими и не ја терај темата во друга насока !

Poblisku grcka granica ova ona ako si prav patriot kako sto si potpisan ke znaes deka za Makedonecot za praviot zboram tamu nema granica. Toa e delot kade sto vleguvas vo najplodnata i najubavata teritorja na Makedonija sto ni e odzemena i naselena so Cigansko Pleme.

Ме интересира дали со ова сакаш да кажеш дека ти си еден од тие што одат на одмор во грција ? Ти ли си еден од тие што парите ги трошат во грција, во земјата нашиот најголем непријател. МУ ГО ПОЛНИШ ЏЕБОТ НА ТОЈ ШТО ТЕ МРАЗИ - ете тоа е одењето на одмор во грција... а можеби ти си еден од тие ?

Ова ти го кажа некој за гејците или на нет прочита?
Господ да чува и да брани какви грци какви црни камења сите се преселени(оти неколку пати имаше ситни инциденти) во охрид и прилеп на шопинг тука има само егејци и ништо друго
Викаш ние битолчани сме оделе грција не бе брат не одиме поќе години не само оти ги занеќифме туку и не ние интересно и башка немаме пари за странство а кој одел кај гејците се гледаше по граничните премини богородица и меџитлија колку коли врвеја така да Вистина е дека сме Најголеми Патриоти
а гледам и тие нешто се прај патриот па брате ела си златна Битола да проживејш малку како човек Рает од лој
За тие паралеките се збора уште јас кога учев пред дестина години и тоа само за политички поени инаку да се отворат е научна фантастика или како што ќе се отворат така брзо ќе се затворат ич да не се секираш ти за нас и дворот фала богу ние чист

Најважното не ми одговоре на прашањето од претходниот пост КОГА ќе ги тргните знамината ?
и оти бе за аеродромто не кажавте нешто да биди поинтерсно
Се гледаме Сабота :vozbud:

Sea ke se praime budali a grcite ne praele sto sakale samo sramota e za vakvi raboti da se raspravame. Vie se sitite na toa za znaminjata tipicni prosti makedoncinja ste za zal, se raduvate na najgolemiot rival a nemoze da svatite deka utre den i kaj vas isto ke bide ako se prodolzi so vakov odnos, SRAMOTA!!! I nie do ngde preteruvame ama druga situacija prema ona na koja vie se sitite ebati patriotite, da mozete odma ke se iselite od drzavava primer za toa e Bt ima najmnogu iselenici.Leten preriod se gleda toa kolku iselenici imate

@ P-S-G Очигледно пријателе ти не го сваќаш терминот ДЕРБИ, незнаеш како изгледа вистински ривалство, затоа што не си член на квалитетна навивачка група, член си само на една маалска дружина. Ти никогаш го немаш осетено ЧУСТВОТО на вистинско РИВАЛСТВО како што има секаде во светот. Можеби затоа не ти се јасни некои работи.
Овие препуцавања на релација Скопје - Битола се нормалнi за време на дерби. Во сабота ако бидеш присутен на стадион слични вакви препукувања ќе слушнеш од двете страни. На дерби не се бираат средства за да се понижи противникот, па така се користат сите можни скандирања кои ќе послужат за ПРОВОКАЦИЈА кон противникот. Такви скандирања на дерби утакмици има во Србија на Партизан - Звезда, во Хрватска на Динамо - Хајдук, како што се овие дерби утакмици во Србија и Хрбатска, така кај нас дерби е Вардар - Пелистер, или можеби има некое друго поголемо дерби ? Јас незнам да има друго дерби ниту налик на Вардар - Пелистер, по традиција, ривалство, и така натаму.

Иначе кога станува збор за Македонија и борба против душманите тогаш е друго, не мешај поими и не ја терај темата во друга насока !

Ме интересира дали со ова сакаш да кажеш дека ти си еден од тие што одат на одмор во грција ? Ти ли си еден од тие што парите ги трошат во грција, во земјата нашиот најголем непријател. МУ ГО ПОЛНИШ ЏЕБОТ НА ТОЈ ШТО ТЕ МРАЗИ - ете тоа е одењето на одмор во грција... а можеби ти си еден од тие ?
Е па вака Патриоту само едно да ми кажеш , каде јас во мојот пост и во претходните постови ти ја навредувам твојата навивачка група како ти што ме навредуваш сега ??? Јас кажав ок разбирам ривалство ама не треба до таму да иде работата а другите (знаеш за кој други зборам) ви се ситат што вие меѓусебе се карате за нив а имате милион други аргументи што ке му ги презентираш и ти на него и он на тебе а да не се спомнат ''oвие'' сега ти текнува. Не е битно може си подгревате атмосфера пред утакмицава ааа ууу и тоа е ваше право на кој начин ке си ја терате само форумов е за дискусија и за кажување на лично мислење и не треба човек за гуша да се фати ако каже нешто спротивно од тебе . За ''маалскава дружина'' што да ти кажам бе друже каква е таква е таму сум , си го сакам мојот клуб како ти што си го сакаш твојот , си го сакам Ѓорче најмногу од се , си ја сакам мојата навивачка група како ти што си ја сакаш итн итн .Што се однесува за ова за Маџуриве што спомна дека кај нив сум одел хаха не се секирај друже мене чиста ми е душата а богами и пасошот од нивните смрдени печати Господ ми е сведок ако не веруваш ти (а и да веруваш и да не веруваш исто ми се фаќа , лупаме безвезе маалска дискусија). Моабетов ке оди до бескрај но само дадов мое мислење и извини вака што ти се убацив у препуцавањево и продолжи во аргументиве да се истакнуваш. Будно те следам мора да научам што е вистинско ривалство затоа што никогаш нема да осетам како што викаш ти па одвај чекам да дојде сабота па да видам како иде тоа хах :smir:. Поздрав со среќа на двајцата во Сабота и нека победи подобриот .

Вандаир е ок, но овие другиве кога беа во Вардар не можеа д се изборат ни резерви да бидат :) Далеку се овие од квалитетите на еден Рожерио Оливеира (Бог да го прости), Брага (на времето), па и од другите странци кои играа во Вардар како Марио Петков итн.

Како што кажав претходно, ако се задоволуваме со опстанок или пак прво коло од некој европски куп тогаш овие "засилувања" се добри, а доколку сакаме јак Вардар тогаш треба мнооогу повеќе од овие играчи :)
Златен Оливеира (лесна му земја, никогаш не му опростив што ја промаши шансата во првите минути од мечот со Спарта Прага која што не чинеше можеби и пласман во ЛШ :)
Колку беа јаки брат тие играчи е прашање??? Вандаир докажа и во следните години дека вреди многу, но откако талкаше по многу клубови, повеќе не е оној истиот голгетер иако сеуште го има чувството за голови. Скоро сите најважни голови се поврзани со неговото име. Година пред нашето најдобро Европско издание, ги услужи нашите ривали од чаир со неколку гола во финалето на купот и Цементарница стигне до првата куп титула. Потоа блесна кај нас, но се прашувам сеуште зошто толку слабо изигравбме наредната сезона во македонската лига. Можеби и не беа толку добри играчите кои настапуваа тогаш, и имаа само привремена еуфорија, а потоа сето тоа спласна. А и лигата беше на ниво. Сега да го имавме тој состав титулата не ни бегаше. Тогашните тројца Бразилци, Оливеира, Брага и вандаир се класа играчи за овие кои што сега го носат дресот на Работнички. Фабио е еден од послабите играчи кои досега сум го гледал, незнам дали играат уиште тие дрвесимата Роберто Карлос, Фиљо и компанија, али такви дефинитвно не ни требаат. Како би ни дошол во одбрана Блесинг сега, се прашувам кај замина Нигериецов (или камерунец) тогаш???
И Петков беше посебна приказна. Паметам дуел пред мечот со ЦСКА им даде 8 гола на Пролетер од М.Брод во првото коло од купот во поебедата од 16-0. Е тие времиња ми фалат, затоа посакувам ако ништо друго да почнеме од некаде, па макар тоа било и со враѓањето на Брацо. Се надевам само нема да носи просечни Срби, (како Станковиќ, леповиќ, Перендија, Бојовиќ и сите други кои продефилираа во нашиот дрес, освен Милосавлјев кој многу ми се допаѓаше како играч), туку дека стварно ќе го засили тимот како што тоа некогаш го правеше трифун со пејчиќ, Ковачевиќ, Станишиќ, Лукмон и ред други играчи...

--- надополнето ---

EDIT: Карта за саботниот меч ќе биде 100 денари, за цела северна, освен за нашиот западен блок каде што картата е 50 денари. Едно инфо за оние кои не се толку упатени :)

So be 100den???? daj neka ne se forsiraat koj ke plati 100ce na mizerijava

Ако ти се многу 100 денари за Вардар ич не ги давај. Па толку трошиш за една пијачка во град и во кладилница, што има врска ако тимот е мизерија, па и во Англиска и Германска трета лига фудбалот е мизерија, па стадиончињата им се полни иако карта е и по неколку десетина евра или фунти!

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=BDAE0121D5ACDF4C999FEA23C52345B6

Најинтересниот дел

-Ми се јавија од клубот и ми рекоа дека станува збор за недоразбирање. Никој не ме избркал и јас и понатаму сум дел од тимот. Се подготвуваме за ноќниот меч против Пелистер, кој многу ќе ни значи - истакна играчот на Вардар, Филип Спасески.

Ако ти се многу 100 денари за Вардар ич не ги давај. Па толку трошиш за една пијачка во град и во кладилница, што има врска ако тимот е мизерија, па и во Англиска и Германска трета лига фудбалот е мизерија, па стадиончињата им се полни иако карта е и по неколку десетина евра или фунти!

друже, друга му е поентата, за нас навивачите и 1000 денари да е карта малку е, ќе дадеме, збориме за "обичните симпатизери" кои дошле меѓу другото да гледаат и квалитетен фудбал

Страна 508 покажува зошто немаме Фудбал во оваа држава!

Толку од мене.... фала пријатно!

Златен Оливеира (лесна му земја, никогаш не му опростив што ја промаши шансата во првите минути од мечот со Спарта Прага која што не чинеше можеби и пласман во ЛШ :)
Колку беа јаки брат тие играчи е прашање??? Вандаир докажа и во следните години дека вреди многу, но откако талкаше по многу клубови, повеќе не е оној истиот голгетер иако сеуште го има чувството за голови. Скоро сите најважни голови се поврзани со неговото име. Година пред нашето најдобро Европско издание, ги услужи нашите ривали од чаир со неколку гола во финалето на купот и Цементарница стигне до првата куп титула. Потоа блесна кај нас, но се прашувам сеуште зошто толку слабо изигравбме наредната сезона во македонската лига. Можеби и не беа толку добри играчите кои настапуваа тогаш, и имаа само привремена еуфорија, а потоа сето тоа спласна. А и лигата беше на ниво. Сега да го имавме тој состав титулата не ни бегаше. Тогашните тројца Бразилци, Оливеира, Брага и вандаир се класа играчи за овие кои што сега го носат дресот на Работнички. Фабио е еден од послабите играчи кои досега сум го гледал, незнам дали играат уиште тие дрвесимата Роберто Карлос, Фиљо и компанија, али такви дефинитвно не ни требаат. Како би ни дошол во одбрана Блесинг сега, се прашувам кај замина Нигериецов (или камерунец) тогаш???
И Петков беше посебна приказна. Паметам дуел пред мечот со ЦСКА им даде 8 гола на Пролетер од М.Брод во првото коло од купот во поебедата од 16-0. Е тие времиња ми фалат, затоа посакувам ако ништо друго да почнеме од некаде, па макар тоа било и со враѓањето на Брацо. Се надевам само нема да носи просечни Срби, (како Станковиќ, леповиќ, Перендија, Бојовиќ и сите други кои продефилираа во нашиот дрес, освен Милосавлјев кој многу ми се допаѓаше како играч), туку дека стварно ќе го засили тимот како што тоа некогаш го правеше трифун со пејчиќ, Ковачевиќ, Станишиќ, Лукмон и ред други играчи...

--- надополнето ---

EDIT: Карта за саботниот меч ќе биде 100 денари, за цела северна, освен за нашиот западен блок каде што картата е 50 денари. Едно инфо за оние кои не се толку упатени :)

Блесинг на времето од Вардар отиде во Гент, а после тоа во Лирс. Моментално игра за VC Houtenne во Белгија (овие изгледа играат во 99 лига) :) Овој е еден од најдобрите одбранбени играчи што играле во нашево првенство.

Затоа и се курчам јас, дојдовме во ситуација да бидеме филијала на еден Тетекс што е навистина патетично. Пак ќе повторам, на ВАРДАР му требаат добри играчи, а не играчи од Работнички и Тетекс.

Ајде да ги згазиме во сабота зелениве, па порелаксирано да зборуваме после :)

Многу ни е тапа лигава, а и како не би била кога најдобрите македонски клубови (Вардар, Победа, Силекс, Слога) или пропаднаа или се пред пропаст...

Еве малку за анимирањето на јавноста за задутрешниот меч. И после вакви напори ако нема едно 8 000 луѓе на стадион, тогаш нека се распадне Вардар пошто стварно никој не се грижи за него...
Инаку на мечот ќе дојдат и членови на Војводи како и членови на Ултрас Гелзнекирхен, со што се надополнува спектаклот ко се очекува. Леле ќе скренам до сабота :icon_cool

Ај малку и околу составот...
Би требало да настапиме со ваков состав...
Маџаровски
Георгиевски Никанчевски Џангаровски Ристов
Спасески Трипуновски Ацевски Пандовски
Нухију Настевски

Додуша незнам до каде е Настевски, али би сакал да се опорави за мечот. Ако не ондак би играле 4-4-1-1 со истиве овие само со Ацевски во навалниот ред, а во средината место него би настапувал Лазаревски или како и да го викаа момакот :)
Ме информираа дека Шикмановиќ немало да настапи. Дали се работи за повреда незнам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom