Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Дај боже да го одберат стадионот на Цементарница.
Има импровизирано "кафез" , па сите гостински навивачи ќе бидат добредојдени :pipi:
Инаку чкембар тешко да припари ...сепак шверцерите секогаш доаѓале во прилично голем број. Само што сега ќе биде друга приказна... ќе мора да се видат очи во очи со Комитите :)

Нема теоретски шанси да дојдат Чкембари во Кисела Вода :) Шверцери се друга прикаџзна. Имаат муда, колку и да ги мрзам мора да го признаам тоа :) Лани кога играа со Цементарница дојдоа околу 150 души, иако знае дека има шанси да ги нападнеме (иако не се случи тоа :)). Ако ги вратат во прва лига, и да треба да дојдат на гостување против нас во Кисела Вода, не се сомневам дека ќе го направат тоа :) Ама дали ќе се вратат.... е тоа не сум баш сигурен:vozbud:

Не е уште потврдено кога ќе почне реконструкцијата на теренот. Може да биде и по завршувањето на сезоната, што искрено е и боље според мене зашто Скопје и нема друг асален стадион каде би играл Вардар, освен Градски. Ако веќе мора, најубаво е тоа биде на „Борис Трајковски“ во Маџари. Колку толку наликува на нешто пристојно. Мислам дека и ставот на клубот е таму да се игра ако дојде до привремено селење. Другово се е мизерија невидена, поготово ораницата во Кисела Вода. Па кога ќе ми текне уште на фабриката во позадина... Вардар не заслужува да игра на таква ливада.

spored mene podobar izbor e boris trajkovski
Да најдобро ке биде во Борис Трајковски да играме,многу пати сум идел на овој стадион дека ми е на 15 минути од дома и можам да кажам дека многу е подобар од стадионот во цементара и од многу други обични стадиони:toe:.Иначе за шверцери немаат попаметна работа па ако сме играле во цементара ке дошле :pos2: ,ако сакат ќотек нека дојдат слободно:toe:

Цементарница собира 2000 луѓе
Борис Трајковски собира 2500 луѓе

денес пријателска македонија ѓп 5-0 вардар

Цементарница собира 2000 луѓе
Борис Трајковски собира 2500 луѓе

Собира 2000 ако се качат луѓето на околните куќи, на крововите и по терасите:pos2::pos2::pos2: Ма кави 2 000, максимум ама макимум од 800 до 1 000:smir:

Kako moze pogolemiot del od vas da treskate gluposti od tipot: "Vo Boris e bolje! Zasto? Pa na 5 minuti od doma mi e."??? Mnogu ke ve prasa nekoj vas kade e bolje! Moze za vas ke e idealno, no sto e so simpatizerite na Vardar koisto ziveat vo Gjorce, Karpos i sl? Treba sto poblisku do Gradski da bide stadionot na koj sto ke igra Vardar. A sto se odnesuva do natprevarot so Gjorce, ke kazam samo GOSPOD NEKA NI E NAPOMOS ovaa polusezona. Situacijata vo klubot ne e siva, taa e CRNA. Nemam zborovi so koi sto mozam da go opisam neznaenjeto na fudbalerite!

Kako moze pogolemiot del od vas da treskate gluposti od tipot: "Vo Boris e bolje! Zasto? Pa na 5 minuti od doma mi e."??? Mnogu ke ve prasa nekoj vas kade e bolje! Moze za vas ke e idealno, no sto e so simpatizerite na Vardar koisto ziveat vo Gjorce, Karpos i sl? Treba sto poblisku do Gradski da bide stadionot na koj sto ke igra Vardar. A sto se odnesuva do natprevarot so Gjorce, ke kazam samo GOSPOD NEKA NI E NAPOMOS ovaa polusezona. Situacijata vo klubot ne e siva, taa e CRNA. Nemam zborovi so koi sto mozam da go opisam neznaenjeto na fudbalerite!
Ние збориме за тоа кој стадион би ни бил попогоден ако мораме да се селиме од градски поради реконструкицја на теренот, а не за да се селиме за навек:)А фановите од Ѓорче,Карпош и сл. ќе го прават тоа што ние го правиме секој викенд :) Ќе поодат малце повеќе:smir:
Да не знаеш со каков состав сме настапиле против Ѓорче??:jaj:

Ние збориме за тоа кој стадион би ни бил попогоден ако мораме да се селиме од градски поради реконструкицја на теренот, а не за да се селиме за навек:)А фановите од Ѓорче,Карпош и сл. ќе го прават тоа што ние го правиме секој викенд :) Ќе поодат малце повеќе:smir:
Да не знаеш со каков состав сме настапиле против Ѓорче??:jaj:
Со децата не настапи никој од засилувањата!

Епа ај тогаш да играме на помошното. Ипак тоа е најблиску до Градски, според твојава логика. Не е работата дали мене или на некој друг повеќе му одговара, туку едноставно стадионот во Ченто е најасален во однос на останатите стадиони во Скопје. Што треба на стадиончето на Локомотива да играме. Го личи ли според тебе, клуб како Вардар таму да ги игра своите натпревари како домаќин?

Епа ај тогаш да играме на помошното. Ипак тоа е најблиску до Градски, според твојава логика. Не е работата дали мене или на некој друг повеќе му одговара, туку едноставно стадионот во Ченто е најасален во однос на останатите стадиони во Скопје. Што треба на стадиончето на Локомотива да играме. Го личи ли според тебе, клуб како Вардар таму да ги игра своите натпревари како домаќин?

Не го личи да игра на Локомотива :) Тоа ти е една пољана, на која не ни треба да се игра фудбал али ајде :)
Инаку ако мора да се селиме од Градски, ќе биде одбрана Кисела Вода, од проста причина што Вардар не е Работнички, и каде и да игра има поддршка од своите фанови, а за да дојдеме тие фанови до маџари, треба да минуваме пешки низ не многу пријателски предели, што ќе донесе еден куп инциденти:zlo::zlo: Сепак поучени од ланските инциденти при двете гостувања во Железара и Автокоманда, и годинашното во Нерези, не ми се верува дека управата ќе прифати ваков ризик :wink:

Значи и коа официјално мак.ѓ.п. и слога се исфрлени од лигата ние најмлаце ке играме бараж со некоја екипа од 2 лига,иако мислам дека нема капацитет некоја екипа од 2 лига за да не исфрли на тој натпревар ке мора да се собереме над 1000 души бидејки тоа за нас ке биде како финале:toe:.Само со наша помош може да му помогнеме на Вардар а тоа е да го бодриме од трибините.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom