Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Се игра со срце за Пелистер цела оваа сезона и неколку години на назад без денар плата а и од стално нема пари во клубот,кај вас ова се случва прв пат па ке видиме како ке се докажат вашите шо играја со "срце"
Во Вардар освен лани нема пари веќе 5 години. А има разлика кога играчите не земаат плата и кога ем што не земаат плата него и нема ни терен за тренинг, немаат топла вода, немаат топким, немаат најосновни услови за преживување:tapp::tapp:

komiti davaat mnogu za vardar ne samo tie 50denari za utakmica nego oni gi plakaat delegatite koj iznesuva od prilika 2000evra

Секоја чест за тие што може да помогнат во овој момент.
Судиските и делегатските такси не се толку големи за еден натпревар. Не знам за оваа година, ама до лани секој од тројцата судии земаше по 4500 денари од натпревар исто толку и делегатот и контролорот. Четвртиот судија многу помалку. Заедно со патни трошоци мислам дека трошокот не е повеќе од 500 евра за натпревар. Ако некој знае точно, нека ме поправи.

Ова чисто како информација :smir:

Во Вардар освен лани нема пари веќе 5 години. А има разлика кога играчите не земаат плата и кога ем што не земаат плата него и нема ни терен за тренинг, немаат топла вода, немаат топким, немаат најосновни услови за преживување:tapp::tapp:
Исто се случва и тука:kesa:,фудбалот во Македонија ке стигни до дното со то шо веке неколку години најдобрите тимој мака мачат за да опстанат,ај да се надеваме недела ке гледаме супер дерби со најсилните состави на двата тима,и секако ние ке победиме:smir:

Се игра со срце за Пелистер цела оваа сезона и неколку години на назад без денар плата а и од стално нема пари во клубот,кај вас ова се случва прв пат па ке видиме како ке се докажат вашите шо играја со "срце"

Истата оваа екипа на Вардар да настапува под друго име, ќе има подобри резултати. Сега вардарци играат со срце, ама противникот на Вардар секогаш игра многу помотивирано отколку во некој друг натпревар. Доказ за ова и самиот може да си најдеш. Јас сум сигурен дека Вие уште од сега (ако не и од порано) се спремате за „дербито“ в недела. Триете раце, едвај чекате, мора да се победи Вардар ....
И не само Пелистер, така е со сите други екипи.
Мора да се признае дека тоа им отежнува многу на играчите и кога ќе се додаде сето она што го набројавме претходно (нема пари, топла вода, терен ....), премногу се собира.

Секоја чест за тие што може да помогнат во овој момент.
Судиските и делегатските такси не се толку големи за еден натпревар. Не знам за оваа година, ама до лани секој од тројцата судии земаше по 4500 денари од натпревар исто толку и делегатот и контролорот. Четвртиот судија многу помалку. Заедно со патни трошоци мислам дека трошокот не е повеќе од 500 евра за натпревар. Ако некој знае точно, нека ме поправи.

Ова чисто како информација :smir:
не знам како било лани ама годинава главниот и помошниците земаат по 8000 денари, четвртиот судија, делегатот и котролорот земаат помалку, можда 4500 или 5000, не сум сидурен. на ова да се додадат патните трошоци за овие шетмина погоре спомнати. на ова да се додаде и брзата помош, полицијата и пожарната, и сумата ќе излезе многу поголема од 500 евра.

п.с. не знам дали и стадионот го плаќаат или пак како и на работнички и на нив им е гратис.

Zdravo..........

POZDRAV DO SITE VERNI NAVIVACI NA VARDAR SE RAZBIRA KOMITITE BEZ KOJ VARDAR KO TIM NEMOZE DA OPSTANE.MISLAM DEKA KE SE NAJDE RESENIE ZA OVOJ GOLEM PROBLEM I KE DOJDE DO RESENIE ZA PROBLEMOT.GOLEMA PODRSKA ZA SITE FUDBALERI NA VARDAR OD RISTO-KOMITA OD KISELA VODA.....KOMITI-ZAPAD-ZAKON.......:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

не знам како било лани ама годинава главниот и помошниците земаат по 8000 денари, четвртиот судија, делегатот и котролорот земаат помалку, можда 4500 или 5000, не сум сидурен. на ова да се додадат патните трошоци за овие шетмина погоре спомнати. на ова да се додаде и брзата помош, полицијата и пожарната, и сумата ќе излезе многу поголема од 500 евра.

п.с. не знам дали и стадионот го плаќаат или пак како и на работнички и на нив им е гратис.

sve se plaka i stadionot mislam znam deka koga igraa vardar-pobeda trosocite bea 2000evra

Ова не е проблем само за Вардар него за цела лига.Тие мисири што го искрадоа Вардар да свират клавир доживотно.И може ли Грујо да го спаси Вардар привремено барем што ќе ни се толкави трибини коа нема пари клубот?

Доколку до вечер Камчев не ги отстапи делегатите, компанијата од Норвешка се откажува. Идиотов свесно го носи Вардар во пропаст. Не ми се верува што прави :nerv:

epa mili i dragi navivaci na vardar vklucuvajki se tuka i sebe mozebi ke dojde i krajot . a nemase da dojde ako uste na vremeto si sedevte mirni i ne go izbrkavte makpetrol od togas pa navamu vardar bel den ne vide ama nekoj od vas onie samoproglaseno vodaci ubavo se nafatiraa za da molcat sega sekoja cest na ovie novive ama po se izgleda se e kasno daj boze da gresam ama natamu ide rabotata. samo domasna kompanija jaka moze da go drzi vardar na pleki a ne nekoj belosvetski anonimni firmi .na krajot pak ke recam daj boze da gresam ke vi se izvinam togas na site gorenavedenite

Потежок од сите времиња,тоа не е твоја судбина,ајде уште малку издржи,брзо следат среќни денови ... :)
Верувам во ВАРДАР :)
Ова е само привремено :baeh:
Ке се врати пак на старите патеки
ВАРДАР ВО

Треба да направат ко во Звезда шо напраја ги испоуапсија сите мафијаши така треба и во Вардар сите да ги уапсат да им влезат во канцеларија кај се сега МВР ???

epa mili i dragi navivaci na vardar vklucuvajki se tuka i sebe mozebi ke dojde i krajot . a nemase da dojde ako uste na vremeto si sedevte mirni i ne go izbrkavte makpetrol od togas pa navamu vardar bel den ne vide ama nekoj od vas onie samoproglaseno vodaci ubavo se nafatiraa za da molcat sega sekoja cest na ovie novive ama po se izgleda se e kasno daj boze da gresam ama natamu ide rabotata. samo domasna kompanija jaka moze da go drzi vardar na pleki a ne nekoj belosvetski anonimni firmi .na krajot pak ke recam daj boze da gresam ke vi se izvinam togas na site gorenavedenite
Токму тогаш почна пропаста, кога дел од самопрогласените воџи ќутеа и лапаа пари. Ете така дојдовме до ова дереџе да не можеме да се отргнеме од камчев:tapp::tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom